Първи сериозен тест пред шампиона ПСЖ


Н. Атанасов

Първи сериозен тест пред шампиона ПСЖ

Монако - ПСЖ
Стадион: "Стад Луи II", Монако
Дата: 28.08.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Руди Буке

Дербито в 3-я кръг на френската лига едно ще се проведе край бреговете на Лазурния бряг, където в Княжество Монако едноименният тим посреща френския колос Пари Сен Жермен.

След погрешната стъпка и домакинското равенство 1:1 срещу Гингам, съставът на Монако постигна и първи успех за настоящата кампания. В предишния кръг възпитаниците на Леонардо Жардим спечелиха с 1:0 визитата си на Нант след попадение на Габриел Бошилия в средата на първата част. Аржентинецът изпълни по отличен начин пряк-свободен удар и не остави шансове на вратаря домакините. През седмицата монегаските осъществиха и друга своя голяма цел, класирайки се за груповата фаза на Шампионската лига, след като успяха да елиминират испанския Виляреал след втора победа и у дома. Новите в състава на Монако са завърналият се от неуспешно странство в Англия Радамел Фалкао, както и Морган Де Санктис (от Рома), Джибрил Сидибе (от Лил), Бенжамен Менди (от Олимпик Марсилия), Камил Глик (от Торино) и Юсеф Аит Бенасер (от Нанси). Напусналите са Ласина Траоре, Жереми Туалан и Сен Максимен. За настоящия двубой с травми за Монако са Вагнер Лав, Карийо, Сидибе и Фалкао.

Френският шампион Пари Сен Жермен записа втори успех за кампанията. Този път столичани победиха с класически резултат 3:0 у дома новака Метц, като и този път попаденията за ПСЖ паднаха след почивката. Столичани очаквано и заслужено триумфираха през миналогодишната кампания, след като спечелиха за четвърти пореден и общо шести път в своята история титлата в Лига 1. Освен това ПСЖ спечели Купата на Лига, Купата на Франция, а миналата седмица триумфира и със Суперкупата на страната. Жребият в Шампионската лига пък отреди мултимилионната селекция на ПСЖ да срещне българския първенец Лудогорец. Под въпрос за визитата на Монако за капитанът Тиаго Силва, Хесе и Сиригу.

ПСЖ спечели с 3:0 последната си визита в Княжеството. Преди това, обаче, в три поредни кампании срещите между двата състава не излъчваха победител.

Прогноза: Монако - Пари Сен Жермен 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Монако:

07 август Наполи - Монако 5:0 (Приятелска среща)
12 август Монако - Гингам 2:2 (Лига 1)
17 август Виляреал - Монако 1:2 (Шампионска лига)
20 август Нант - Монако 0:1 (Лига 1)
23 август Монако - Виляреал 1:0 (Шампионска лига)

ПСЖ:

28 юли Реал Мадрид - ПСЖ 1:3 (Приятелска среща)
31 юли ПСЖ - Лестър 4:0 (Приятелска среща)
06 август ПСЖ - Лион 4:1 (Суперкупа на Франция)
12 август Бастия - ПСЖ 0:1 (Лига 1)
21 август ПСЖ - Метц 3:0 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Монако - ПСЖ

84 срещи
40 победи за Монако
25 равенства
19 победи за ПСЖ
Голова Разлика: 108:69 за Монако

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
227