Анонс на полуфиналните срещи в Купата на Франция


Н. Гавазов

Анонс на полуфиналните срещи в Купата на Франция

Лориен - ПСЖ
Стадион: "Льо Мустьор", Лориен
Дата: 19.04.2016г.
Час: 22:00
Съдия:

Тази вечер е първият сблъсък в полуфиналите на Купата на Франция, като Лориен ще се опита за първи път от 2002 година да се класира за финала в турнира. ПСЖ от своя страна има същите намерения, особено след като парижани отпаднаха от Шампионска лига и единствената възможност за тях за печелене на трофеи останаха вътрешните турнири.

На практика, френският клубен футбол приключи и в момента всичко се намира в очакване на Европейското. Наистина, има някаква битка за 2-ро и 3-то място, както и около изпадащите, но основните акценти в медиите са насочени към анализи относно изпадането на ПСЖ от Шампионска лига и разговори около финала на Мондиал 1998, когато Франция постигна крупна победа над Бразилия.

Мачът тази вечер не е лишен от интрига, защото гостите са без четирима основни футболисти - Трап, Мота, Давид Луис и Верати останаха извън заявката за срещата, което увеличава надеждите на домакините за успех. Статистиката обаче сочи, че Лориен загуби последните си пет двубоя срещу ПСЖ тук, а вглеждайки се в представянето на "мерлузите" през този сезон (10-то място), трудно може да си представим, че Лориен има сили да се противопостави на шампиона.

Прогноза: Лориен - ПСЖ 0:2

 

Сошо - Марсилия
Стадион: "Огюст-Бонал", Монбелиард
Дата: 20.04.2016г.
Час: 22:00
Съдия:

Този полуфинален сблъсък се очертава да бъде много по-интересен. Сошо измина дълъг път, за да стигне дотук, отстранявайки и елитните Монако и Бастия. Отборът от Лига 2 в момента се намира на 15-то място в класирането на втория ешелон на френския футбол, но интересното е, че "лъвовете" в последно време набраха отлична форма и записаха три победи и две равенства в последните си пет срещи, което помогна на тима да се измъкне от опасната зона и да диша малко по-спокойно.

Олимпик Марсилия се намира на другия полюс, но все пак говорим за Лига 1. Южняците попаднаха в тежък период от десет мача без победа в Лига 1 и са вече на 6 точки от зоната на изпадащите. Негативната ситуация доведе до уволнение на Мичел от поста старши-треньор на отбора и това се случи само ден преди утрешния сблъсък със Сошо. Управлението на тима бе поето от асистент-треньора Франк Паси и спортният координатор Базил Боли.

Мачовете между Сошо и Марсилия винаги са били интересни и оспорвани. Тези два тима бяха дългогодишни съперници в Лига 1, но ето че Купата на Франция отново ги събра. Няма съмнение, че различният статут ще окаже влияние върху притивоборството, но пък различната форма на съперниците ни дава надежда да видим един оспорван сблъсък. Именно такива са очакванията за утре, като тимът от Лига 1 е фаворит в мача, но домакините също имат своите шансове, особено на фона, че вече 15 000 билета са продадени за срещата и трибуните ще бъдат зад гърба на "лъвовете", което може да даде импулс в представянето на хората на Алберт Картие.

Прогноза: Сошо - Олимпик Марсилия 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
233