Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (24.02 - 02.03)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (24.02 - 02.03)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига.

Представяме Ви: Dream-Team за периода 24.02. - 02.03. Тактическата схема е 3-3-4.


ВРАТАР

Шей Гивън (Манчестър Сити)

Головете които получи бяха от чисти позиции за нападателите на Челси и няма никаква вина за тях. Направи редица интелегнтни спасявания и не показа никакви колебания при плонжовете за да осуети всякакви опасни спасявания. Със всичко това внасяше спокойствие в защитата, а специалистите му поставиха еднакви оценки с Белами и Тевес



ЗАЩИТА

Крис (Олимпик Лион)

Централният защитник на Олимпик Лион почти не допусна грешки в действията си срещу Ница и с действията си неутрализира напълно Бегайоко и Бен Саад. В 45 минута централният нападател на гостите бе заменен от Мулунги, който също не успя да спечели нито едно единоборство срещу Крис. Цял мач да не загубиш нито един сблъсък с нападател на противника мисля е добро основание да бъдеш включен в символичния отбор на FUTBOL - TV.

Дъглас Майкон (Интер)

Десният защитник на „нерадзурите" изигра един от най-впечатляващите си мачове срещу притиснатият до стената Удинезе, в чиито състава се намираше бомбардировача - ветеран Ди Натале. Майкон бе неудържим през първото полувреме и не само бранеше яростно своята зона, но и взе участие във всяка една атака на своя отбор и осигуряваше изцяло гърба на Балотели. Впрочем голът на Балотели дойде именно след комбинация на Майкон, а след това самият защитник порази в 21 минута вратата на Ханданов. Какво повече да искаме от един защитник?

Бенедикт Хьоведес (Шалке 04)

21 годишният централен защитник на Шалке 04 показа най-доброто от себе си точно в Дербито на Рурската област. Първо с действията си отчая напълно лявото крило на дортмунци Гроскройтц на когото не му позволи да отправи нито един удар към вратата на Нойер. Второ, показа отлично взаимодействие с Рафиня и Клюге, а не на последно място, вкара в 66 минута изравнителния гол за своите. Какво повече да искаме от един централен защитник?


ПОЛУЗАЩИТА


Кака (Реал Мадрид)

Бившият плеймейкър на Милан продължава да преоткрива най-добрата си форма и да оправдава похарчените за него 68 милиона евро. Бразилецът показа превъзходно взаимодействие със своите съотборници Гранеро и Диара в средата на терена, както и с Роналдо и Игуаин в нападение. В 48 минута вкара много важен гол с който прекърши надеждите на Тенерифе да направят нещо в този мач - две минути преди това домакините бяха намалили резултата на 1:2 и се намираха в подем, но Кака получи топката от Игуаин, измъкна се от опеката на Сицилия и простреля в далечния ъгъл вратаря Арагонес.


Стивън Джерард (Ливърпул)

Спокойно можем да твърдим, че разликата между Ливърпул и останалите отбори борещи се за четвъртото място я прави именно Джерард в комбинация с Фернандо Торес. Нараняванията, които преследват 29 годишния футболист през сезона наистина се отразяват върху отбора и после3дният път когато двамата отбелязаха гол бе срещу Хъл Сити през септември.

Сега срещу Блекбърн изпълненията в червено бяха прекрасни, в центъра на които стоеше именно знаменитата двойка, разбира се подпомагана от останалите си съотборници. А в 20 минута Джерард започна мощна атаката от центъра, комбинира с Бенаюн и сам я завърши преодолявайки вратаря Пол Робинсон.


Лука Модрич (Тотнъм)

Магическият Модрич! Така специалистите на Острова определиха играта на полузащитника на Тотнъм в срещата на неговия отбор срещу Евертън. Показа много увереност в боравенето с топката и внесе сигурност в своята зона, организира не една опасна атака заедно с Кранчар, с което внесе достатъчно напрежение сред защитата на „карамелите", вкара прекрасен гол в 28-та минута, който му е едва втори за сезона, но има защо да се чака за да се види подобно прекрасно изпълнение: в 28 минута получи топката от Кранчар и елегантно я прати в мрежата на вратаря.


НАПАДАТЕЛИ


Крейг Белами (Манчестър Сити)

С блестящата си игра срещу Челси, уелсецът заслужи овациите на футболните специалисти и анализатори, защото Белами през целия мач не престана да тормози защитата на „сините" и да прави живота на техния вратар Иларио черен.

В 51 минута при контраатака Крейг Белами тръгна на пробив по крилото в полето на домакините. Джон Оби Микел не успя да го спре и уелсецът навлезе в наказателното поле и отправи удар от ъгъл. Вратарят не се намеси убедително и позволи на топката да мине под плонжа му.

Мизерията на Челси стана пълна в 87 минута когато Шон Райт-Филипс отдясно навлезе в наказателното поле на „аристократите" и подаде към Крейг Белами на другата страна, като за уелсецът не остана нищо друго освен да засече на празна врата.


Карлос Тевес (Манчестър Сити)

За добрата си игра срещу Челси Тевес получи най-висока оценка от съотборниците си и бе определен за нападател на кръга от анализаторите. И има защо, тъй като вкара много важен гол - плод на неговата индивидуалност, с който изравни резултата за своите и постави началото на разгрома над отбора на Роман Абрамович. През второто полувреме продължи да тормози защитата на домакините, вкара гол от дузпа и бе в основата на четвъртия гол, когато започна атаката за попадението на Белами


Гонсало Игуаин (Реал Мадрид)

Вкара два отлични гола с които неговият отбор поведе с два гола разлика, а взаимодействието му с Как бе смъртоносно за домакините. Бе близо и до хеттрик. Обявен за играч на кръга в Испания, а ние не се двоумихме изобщо за мястото му в символичния отбор на FUTBOL - TV.


Алешандре Пато (Милан)

Това е футболистът на Милан, който успя да направи разликата между „росонерите" и Аталанта в неделния следобед. Демонстрира невероятна форма и вкара два гола с които прекърши съпротивата на гостуващия отбор. Показа страхотно взаимодействие с Бориело, а след смяната му и с Хунтелаар. Играч на мача.


СТАРШИ ТРЕНЬОР

Роберто Манчини (Манчестър Сити)

Италианският специалист изведе отбора си на „Стамфорд Бридж" и приложи същата успешна тактика с която техният противник разгроми Арсенал преди няколко кръга. Сега се получи почти същото, но с обратен знак и смело можем да кажем, че с тази си победа „гражданите" се легитимираха в Топ- 4 на английския футбол. Не е лесно да победиш с два гола разлика Челси на неговия терен. А ролята на мениджъра е, че вдъхна кураж и самочувствие на възпитаниците си.

„Това е нормално - те играят на „Стамфорд Бридж" и нападат, а ние се защитаваме. Важното е какъв е резултатът в края на играта", заяви Манчини след мача.

„Ако искаме да бъдем един отбор, това е начина по който трябва да играем и мисля победата е напълно нормална", цитира думите на мениджъра официалният сайт на клуба.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
196