Монако ще се преклони пред шампиона


Н. Гавазов

Монако ще се преклони пред шампиона

ПСЖ - Монако
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 20.03.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Антони Гаутие

Най-очакваното събитие в Лига 1 се случи и отборът на Пари Сен Жермен спечели титлата на Франция за четвърти пореден път. Парижани пометоха с 9:0 последния в подреждането и сигурен изпадащ Троа в мач от 30-ия кръг на Лига 1 и така на теория няма как да бъдат изместени от върха до края на шампионата. Това е шести шампионски трофей в историята на ПСЖ. Играчите на Лоран Блан направиха правеха каквото си искат със съперника, а звездата на тима Златан Ибрахимович отбеляза четири гола, включително и хеттрик в рамките на само десет минути. Така столичани имат 77 точки в актива си и вече има 25 преднина от втория Монако. За ПСЖ не остава нищо друго освен да се наслаждава в оставащите мачове до края на сезона в първенството, а освен това парижани очакват своя съперник на четвъртфиналите в Шампионската лига, предстои им финал в турнира за Купата на Лигата във Франция, както и преследване на такъв в турнира за националната купа. С контузия в тима на ПСЖ е единствено Верати.

Отборът на Монако се издъни у дома като изпусна победата срещу непретенциозния тим на Реймс. Мачът завърши 2:2 като домакините на два пъти повеждаха, но и двата пъти позволиха да се стигне до изравняване. Така монегаските записаха трето поредно равенство и общо четвърто в последните си пет мача. В момента играчите на Леонардо Жардим имат 52 точки и заемат 2-ро място в класирането, като любопитното в случая е, че "монегаските" са по-близо до зоната на изпадащите, въпреки че са на 2-ра позиция, отколкото до лидера и шампиона на страната ПСЖ. Пашалич и Траоре са контузени за тима от Княжеството, а с наказания са Бернардо Силва и Дирар.

Изненадващо или не, но ПСЖ няма победа над Монако на шампионатно ниво от сезон 2006/07. Тогава столичани за последно печелят след успех с 4:2. Впоследствие "монегаските" неизменно си тръгваха с точки от Париж, постигайки пет равенства и една победа.

Прогноза: Пари Сен Жермен - Монако 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

ПСЖ:

28 февруари Лион - ПСЖ 2:1 (Лига 1)
02 март Сент Етиен - ПСЖ 1:3 (Купа на Франция)
05 март ПСЖ - Монпелие 0:0 (Лига 1)
09 март Челси - ПСЖ 1:2 (Шампионска лига)
13 март Троа - ПСЖ 0:9 (Лига 1)

Монако:

14 февруари Сент Етиен - Монако 1:1 (Лига 1)
20 февруари Монако - Троа 3:1 (Лига 1)
28 февруари Нант - Монако 0:0 (Лига 1)
04 март Каен - Монако 2:2 (Лига 1)
11 март Монако - Реймс 2:2 (Лига 1)


Досегашни срещи:

ПСЖ - Монако

83 срещи
19 победи за ПСЖ
25 равенства
39 победи за Монако
Голова Разлика: 106:69 за Монако

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
196