Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (10.02 - 16.02)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (10.02 - 16.02)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига. Интерес будеха двубоите от Острова Арсенал - Ливърпул и Астън Вила - Манчестър Юнайтед. Не по-малко интересни бяха и Байерн Мюнхем - Борусия Дортмунд в Германия, Наполи - Интер в Италия и Атлетико Мадрид - Барселона.


Представяме Ви: Dream-Team за периода 10.02. - 16.02. Тактическата схема е 3-4-3.


ВРАТАР

Рене Адлер (Байер Леверкузен)

През настоящия сезон този добър вратар на „аспирините" не е включван в нашия символичен отбор до сега, но няма спор, че в момента заедно с Бут се явява най-добрият вратар в Германия. В срещата на своя отбор срещу шампионите той нямаше много като количество опасни положения за отразяване, но тези които отрази ( два на Дзеко, един на Мисимович и Жозуе) наистина помогнаха на Байер да изтръгне победата.


ЗАЩИТА


Алваро Арбелоа (Реал Мадрид)

Десният бек на Кралския клуб се включи във всички атаки за своя отбор, откри головата сметка за „белите" и обезличи санчес и Момо. Интересното е, че е с по-висока оценка от Роналдо, който вкара два гола.

 

Лукас Шмитц (Шалке 04)

21 годишният защитник игра на обичайното си място като ляв бек в срещата срещу Кьолн. Той не успя да вкара гол, както го правеше в някои от предишните срещи, но помогна за първия на Матипс и се включи във всички атаки на съотборниците си. Отделно от това неутрализира напълно Чихи и Новакович.


Луис Переа(Атлетико Мадрид)

Често защитникът бе критикуван през сезона заради безумните си понякога действия. Срещу Барселона обаче даде най-доброто от себе си, укротявайки Златан Ибрахимович. Шведът отбеляза при единственото си измъкване от опеката му, но нямаше шанс да повтори успеха си.

ПОЛУЗАЩИТА

 

Ариен Робен( Байерн Мюнхен)

Както обикновено, Робен бе катализатор за атаките на Байерн. Контролът на топката му бе страхотен, а темпото което наложи, наистина го правеше неудържим. Силата и уменията му се оказаха достатъчни байерн да се поздравис победата.


Кристиан Ледесма (Лацио)

След като не игра толкова дълго време за своя отбор, който впрочем преди изминалия кръг бе в зоната на изпадащите, Ледесма направи невероятен мач срещу Парма и доказа, че най-вероятно това ще е спасителят на своя отбор. Очертава се, че това е човекът, който липсваше досега на „лацианите"

Хосе Антонио Рейес (Атлетико Мадрид)

Един от играчите, които свършиха мръсната работа за своя отбор. Пълна свобода в действията си демонстрира полузащитникът и съдейства Форлан да открие резултата. Зад гърба си имаше един много верен помощник - Тиаго, благодарение на когото направи чудеса в пловината на противника. Не случайно е избран за играч на кръга в Ла лига.


Лучо Гонзалес (Олимпик Марсилия)

Бившата звезда на Порто изигра един от най-добрите си мачове досега. В адска комбинация с Ниянг и Шейру, той разпиля цялата защита на домакините от Монако и въпреки, че не вкара гол, натискът, който упражни върху Пюгрен и Траоре бе достатъчен Ниянг да вкара, а Н'Кулу да си вкара автогол с което олимпик победи домакините от Монако. А малко са отборите, които могат да бият Монако у дома му.

 

 

НАПАДАТЕЛИ

 

Рууд ван Нистелрой(Хамбургер)

Ветеранът вкара два гола срещу Щутгарт и даде с действията си пълно превъзходство за своя отбор над Щутгарт в игрово отношение. В крайна сметка „северняците" си взеха трите точки от гостуването, а Лабадия заговори за спечелване другата година на шампионската титла.

Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Не му вървеше играта през първото полувреме срещу Херес, но през втората част наистина подложи на огромен натиск защитата на противника и отново прояви хищническия си инстинкт към гола, вкарвайки две попадения на скромните, но упорити андалусци.


Луис Саха (Евертън)

Впечатляваща игра направи нападателят на „карамелите". Вкара два гола, не спря да тормози през цялото време не кой да е, а Джон Тери и направи обрата срещу Челси. Колко отбора биха се похвалили, че са направили обрат на Челси. А да надиграеш Тери?


СТРАШИ ТРЕНЬОР

 

Кике Санчес (Атлетико Мадрид)

Тук колебанията ни бяха за Сър Алекс, Дейвид Мойс и Еди Рея - новият наставник на Лацио, който има смелостта да излезе с трима защитници и да набие Парма като гост.

Все пак изборът падна на Кике Санчес, защото не е лесно да надиграеш и победиш световният шампион Барселона. Както се очакваше той построи отбора си 4-2-2-2, по начин, по който всички специалисти предвиждаха и тук с нищо не изненада никого. Изненадата обаче дойде, когато се видя колко увереност и кураж е успял да вдъхне на своите футболисти, така, че те излязоха и победиха Барселона. А през второто полувреме и обезличиха шампионите.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

  Сподели
301