Класата на Валенсия ще се окаже решаваща срещу Гент


FUTBOL-TV

Класата на Валенсия ще се окаже решаваща срещу Гент

Валенсия - Гент
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 20.10.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Феликс Цвайер (Германия)


В другият двубой от група "Н" в най-комерсиалния турнир един срещу друг се изправят испанският Валенсия и белгийският шампион Гент.

След като беше определян за фаворит в първия си мач от турнира срещу руския първенец Зенит, Валенсия загуби двубоя у дома с 3:2. В следващия си двубой обаче футболистите на Нуно Санто успяха да покажат защо за определяни като фаворити и си тръгнаха с трите точки при гостуването си на Олимпик Лион. "Прилепите" спчелиха с 1:0, като единственото попадение в срещата бе дело на Фегули в края на първата част. Така валенсианци имат 3 точки в актива си и заемат 2-ро място в класирането, като при победа над по-малко опитния турнирен боец Гент шансовете на за класиране напред на клуба от едноименния средиземноморски град значително ще се увеличат. Преди мача с Гент Валенсия победи Малага с 3:0 в испанката Примера. Андре Гомеш и Гая пропускат срещата поради контузии.

Съставът на Гент започна участието си в Шампионската лига с реми 1:1 срещу Олимпик Лион. В следващия си двубой обаче "индианците" не успяха да спечелят никакви точки при визитата си на руския първенец Зенит. Играчите на Хейн Ванхаесбрук успяха да изравнят, след като губеха на полувремето с 1:0, но радостта им от гола във вратата на "питерци" бе много кратка и в крайна сметка Гент отстъпи с 2:1. В момента белгийците заемат 3-то място в класирането с актив от 1 точка, с колкото е и Лион, но показателите на "индианците" са по-добри. За гостуването на Валенсия наказан е Дежаегере, а контузен е Йохансон.

Двата отбора са се изправяли вече един срещу друг. Това стана през 2005 г., когато все още съществуваше турнирът Интертото. Първата среща в Белгия завърши 0:0, но на реванша Валенсия спечели с 2:0.

Прогноза: Валенсия - Гент 3:1


Последни 5 изиграни срещи:

Валенсия:

22 септември Еспаньол - Валенсия 1:0 (Примера)
25 септември Валенсия - Гранада 1:0 (Примера)
29 септември Лион - Валенсия 0:1 (Шампионска лига)
04 октомври Атлетик Билбао - Валенсия 3:1 (Примера)
17 октомври Валенсия - Малага 3:0 (Примера)

Гент:

23 септември Гент - Юпен 3:0 (Купа на Белгия)
26 септември Беверен - Гент 1:3 (Лига 1)
29 септември Зент - Гент 2:1 (Шампионска лига)
04 октомври Гент - Брюж 4:1 (Лига 1)
16 октомври Мускрон - Гент 1:2 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Валенсия - Гент

2 срещи
1 победа за Валенсия
1 равенство
0 победи за Гент
Голова Разлика: 2:0 за Валенсия


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
242