ПСЖ не трябва да подценява гостуването си в Корсика


FUTBOL-TV

ПСЖ не трябва да подценява гостуването си в Корсика

Бастия - ПСЖ
Стадион: "Арман Чезари", Фуриани
Дата: 17.10.2015г.
Час: 18:00
Съдия: Лионел Жафредо


Съставът на Бастия допусна пета загуба от старта на кампанията в Лига 1. В предишния кръг клубът от остров Корсика стана поредната жертва на отлично представящия се до момента новак Анже. Възпитаниците на Гислен Принтан отстъпиха с 1:0 при визитата си, като след това поражение островитяните заемат 13-та позиция в таблицата с актив от 10 точки. Отсъстващи за предстоящия важен сблъсък срещу първенеца на страната са Палмиери, Джебур и Джику, които са контузени, а с наказани е Маранж.

Шампионът на Франция Пари Сен Жермен спечели голямото дерби на Лига 1 срещу Олимпик Марсилия с 2:1. Автор на головетез за столичани бе Златан Ибрахимович, който се разписа на два пъти от дузпи. С тези попадения шведският таран задмина Педро Паулета като голмайстор номер 1 в историята на ПСЖ. Ибра има 110 попадения, докато португалецът остава със 109. Голяма заслуга за успеха на парижани има и вратарят Кевин Трап, който спаси дузпа на Абделазис Барада през втората част, а след това отрази няколко опасни удара на Марсилия. Играчите на Лоран Блан продължават да са убедителен лидер в шампионата. Парижани имат 23 точки в актива си, което е с 5 повече от втория Анже. С наказание преди дългото пътуване към Корсика е Матюди, който е наказан. Давид Луиш пък получи контузия в коляното в световната квалификация за родината си Бразилия и все още не ясно колко време ще е извън терените.

Бастия ще направи всичко възможно да повтори фамозната победа, която тимът постигна през миналогодишната кампания над именития си опонент. Тогава корсиканци разбиха ПСЖ с 4:2 у дома, а преди това отборът бе в ужасяваща серия от 8 поредни загуби от столичани на ниво Лига 1. ПСЖ все пак успя да си върне за тежкото поражение, което инкасира и тимът успя да спечели финала за Купата на Лигата именно срещу Бастия, разгромявайки съперника с 4:0.

Прогноза: Бастия - Пари Сен Жермен 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Бастия:

13 септември Марсилия - Бастия 4:1 (Лига 1)
19 септември Бастия - Ница 1:3 (Лига 1)
23 септември Лион - Бастия 2:0 (Лига 1)
26 септември Бастия - Тулуза 3:0 (Лига 1)
03 октомври Анжер - Бастия 1:0 (Лига 1)

ПСЖ:

19 септември Реймс - ПСЖ 1:1 (Лига 1)
22 септември ПСЖ - Гингам 3:0 (Лига 1)
26 септември Нант - ПСЖ 1:4 (Лига 1)
30 септември Шахтьор Донецк - ПСЖ 0:3 (Шампионска лига)
04 октомври ПСЖ - Марсилия 2:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Бастия - ПСЖ

56 срещи
10 победи за Бастия
11 равенства
35 победи за ПСЖ
Голова Разлика: 116:60 за ПСЖ

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
211