Анонс на втори кръг от Лига 1


И. Ангелов

Анонс на втори кръг от Лига 1

Монако - Лил
Стадион: "Щад Луи II"
Дата: 14.08.2015 г.
Час: 21:30 

Заедно с ПСЖ, Монако е един от претендентите за титлата и успя да открие кампанията с победа миналия уикенд. Този отбор продължава със самочувствие към втория кръг, където среща Лил само дни преди важна среща в Шампионска лига срещу Валенсия. Леонардо Жардим обаче няма никакви проблеми в състава си и това е много важно.

Харве Ренар със сигурност е искал по-добър старт за Лил, който трябваше да се възползва от изгонване на противник в първия кръг срещу ПСЖ. Това обаче не се случи и тимът загуби минимално. Календарът не е благосклонен към този отбор в началото на сезона, като следват и още амбицирани отбори като Бордо по-късно в месеца.

Докато Монако впечатли на старта и предложи доминиращ футбол, Лил има над какво да работи все още.

Прогноза: Монако - Лил 1:0

 

Сен Етиен - Бордо
Стадион: "Жофруа Гишар"
Дата: 15.08.2015 г.
Час: 18:00

Домакините, които допуснаха два гола от пряк-свободен удар в първия кръг срещу Тулуза, загубиха в един напрегнат двубой, в който и двата мениджъра бяха изгонени след контузията на Лоик Перин. След поредни загуби във важни срещи Сен Етиен ще цели да наложи нови лица в най-добрите условия преди да пътува до Молдова в Лига Европа за среща с Милсами.

Бордо, междувременно, загуби не само своя капитан и вице-капитан поради травми за идните няколко седмици в загубата от Реймс, но и допусна първата си загуба в чисто новия си стадион. Сега идват поредни мачове на гости и ситуацията трябва да се подобри, макар нещата да изглеждат зле.

Старта на кампанията не бе добър за тези исторически силни отбори. Те ще трябва да се подобрят с оглед локалните и европейските си цели. На този етап не се вижда какво ще бъде предложено освен рутинна срещша с опит за подобрение от двете страни.

Прогноза: Сен Етиен - Бордо 0:0

 

Троа - Ница
Стадион: "Щад де Л'ьоб"
Дата: 15.08.2015 г.
Час: 21:00

Момчетата на Жан-Марк Фурлан не успяха да отпразнуват своето завръщане в Лига 1 с трите точки в събота, но пък в безголовата среща не допуснаха гол срещу Аячо, като избегнаха загубата, макар Мохамед Ларби да пропусна дузпа в онзи мач за късмет на новака.

Атакуващото трио от Бен Арфа, Валере Жермейн и Аласане Плеа успя да създаде безброй положения в миналия сезон, но гостите от Ница отново показаха, че им липсва опит и в този сезон, след като загубиха на откриването от Монако с 2:1 в дербито.

Този отбор има и много проблеми с липсата на Женевоа, Лорис, Хулт, Пуплин, Бодмер и Боцали, но и за домакините аут са Ринкон и Н'Диайе.

Така двата отбора нямат важни фигури в отбрана и предлагат добро качество в атака. Вероятно ни очаква отворен двубой с доста голове.

Прогноза: Троа - Ница 2:2

 

Рен - Монпелие
Стадион: "Рут де Лориен"
Дата: 15.08.2015 г.
Час: 21:00 

Голът на Джовани Сио срещу бившия му отбор Бастия не беше достатъчен за да спаси тима в първия кръг от загубата с 2:1. Освен това се видя редовния спад на формата в тима през второто полувреме, която притеснява феновете на тима.

Монпелие не се справи много по-добре в своята първа среща, като загуби от новака Aнже с 2:0 у дома. Този отбор сега ще опита да повтори постижението си от миналата година, когато отново започна лошо, но последва победа над Марсилия. 

Този мач вече може да се нарече задължителен за победа и от двете страни, защото целите преди кампанията и от двата клуба бяха за класиране в Лига Европа. Филип Монтание и Ролан Корбис все още търсят най-добрата подредба на терена за постигане на целите си и поради тази причина резултатът може да е изненадващ.

Прогноза: Рен - Монпелие 1:2

 

Анже - Нант
Стадион: "Жан Буен"
Дата: 15.08.2015 г.
Час: 21:00

Домакините в този мач стоят може би временно на върха в класирането след комфортната си победа с 2:0 в първия кръг над Монпелие в завръщането си в елита на Франция. Макар да добави цели 12 нови лица в състава през лятото, отборът на Щефан Мулин успя да покаже впечатляващ футбол и да вземе победата заслужено.

През това време Нант се възползва от автогол в 90-ата минута от Жереми Сорбон за победата си в откриването на сезона срещу Гингам. Новите нападатели в този състав показаха желание и добра игра, но все още им липсва нещо за да заблестят.

Няма съмнение, че стадионът ще е препълнен за това дерби на запада, като се очаква качествен футбол от два свежи състава.

Прогноза: Анже - Нант 2:2

 

Кан - Тулуза
Стадион: "Мишел Д'Орнано"
Дата: 15.08.2015 г.
Час: 21:00

Изключителното изпълнение на Анди Дело срещу Олимпик Марсилия донесе на този състав 3 точки на "Щад Велодром" за втори пореден път в последните 6 месеца, което донесе едно притеснение в състава на опонента след последния съдийски сигнал.

Тулуза прекара голям период от време преди началото на сезона в упражняване на статични положения, което се отплати в старта на сезона когато Бен Йедер и Мартин Брайтвайте вкараха от пряк-свободни удари на Щефан Руфие.

Двата отбора стартираха с победи над някои от най-амбициозните състави в лигата, и ако продължат в тази насока то тези бивши претенденти за изпадане могат да постигнат високи цели в таблицата на крайното класиране.

Прогноза: Кан - Тулуза 2:1

 

Гингам - Лион
Стадион: "Щад ду Рудуру"
Дата: 15.08.2015 г.
Час: 21:00

Гингам не успя да задържи Нант поне до равен в дербито за откриване на сезона след автогол на Жереми Сорбон в добавеното време на срещата, което сложи точка на едно посредствено представяне, в което не бяха създадени много положения за голове.

Лион не показа много признаци за радост и прогрес в нулевото равенство с Лориен. Този отбор вече няма вкаран гол 4 поредни приятелски и официални срещи. Очаква се Матю Валбуена да разреши този проблем в състава, след като в руската Висша лига миналата година той регистрира най-много асистенции за сезона - 11.

Въпреки разочароващия старт и от двете страни, и двата клуба ще се надяват да предложат добър футбол в събота вечер, като гостите ще се надяват Алекс Лаказет да е на линия след проблемите в гърба, които получи наскоро.

Прогноза: Гингам - Лион 1:1

 

Реймс - Марсилия
Стадион: "Щад де Реймс"
Дата: 16.08.2015 г.
Час: 15:00

Домакините успяха да надделеят срещу един действащ слабо в отбрана Бордо миналия уикенд благодарение на младокът Тесон Себачо, който влезе като резерва и вкара първия си гол в кариерата в 87-ата минута. Тимът на Оливер Геган не е фаворит в този двубой, но ще се надява да се облагодетелства от непривичното състояние на своя гост.

Марсилия меко казано бе изненадана от изказването на Марсело Биелса на пресконференцията преди мача. Той обяви оттеглянето си и това ще е тежко за голяма част от екипа, който той сам привлече. Сега тимът е в ръцете Франк Паси, който прекара голяма част от кариерата си тук.

Домакините ще са пределно мотивирани да отмъстят за загубата с 5:0 от миналата година, но с или без Биелса Марсилия притежава огромно качество срещу непретенциозен съперник.

Прогноза: Реймс - Марсилия 1:2

 

Лориен - Бастия
Стадион: "Щад дьо Мустуар"
Дата: 16.08.2015 г.
Час: 18:00

Домакините трябва да са доволни от постигнатото нулево равенство срещу Лион в първия кръг от сезона. Те трябва да са благодарни за това на вратаря Бенджамин Лакомте, който на няколко пъти съхрани мрежата си.

Гостите откриха кампанията с победа с 2:1 над Рен миналия уикенд и те се справиха дори с човек по-малко 15 минути преди края. Домашния стадион "Щад де Фуриани" остава тежко място за гостуване във Франция, но момчетата на Принтан трябва да покажат, че са работили за гостуванията си и търсят по-добро класиране.

В последните 3 сезона този отбор няма победа на терена на Лориен, но домакините не успяха да спечелят нито един от последните 4 кръга в миналата кампания. Те трябва да покажат желание да обърнат статистиката.

Прогноза: Лориен - Бастиа 1:0 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
170