Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (26.01 - 01.02)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (26.01 - 01.02)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига. През изминалия уикенд гвоздеят в програмата беше гостуването на Юнайтед на „Емирейтс" , което бе дербито на кръга във Висшата лига на Англия. „Манкунианци" смачкаха съперника си с отлично изигран мач и продължават да дишат във врата на Челси. Още едно гостуване на един от грандовете беше интригуващ - това на Реал Мадрид на проклетия за „белите" „Риасор", където интригата беше до 30 минута само.


Представяме Ви: Dream-Team за периода 26.01. - 01.02. Тактическата схема е 4-4-2.


ВРАТАР

Джанлука Курчи (Сиена)

Великолепен! Успя да се справи с почти всички опасности за неговия отбор в мача срещу Рома. Допусна все пак два гола, но за нито един нямаше никаква вина. Това бе човекът в отбора на Сиена, който направи така, че гостуващият отбор да си тръгне с достойнство, а не с 5-6 гола разлика.



ЗАЩИТА


Джон Тери (Челси)

Огромни главоболия се стовариха върху главата на Тери и в момента натискът на медиите върху него е повече от огромен. На всичкото отгоре се говори за разпадане на семейството му. Въпреки всичко, извън терена, капитанът на Челси изигра срещата с Бърнли както трябва да играе един лидер - поведе съотборниците си към победата, беше неотразим в защита и се включваше в атаките на нападателите. Без да се церемони много и притеснява от скандала около себе си, вкара страхотен гол с глава, който се оказа победен за „сините", благодарение на което се запази разликата от преследващия ги Юнайтед.


Инсуа (Ливърпул)

Левият бек на „мърсисайдци" направи изключителен мач: беше твърд и непробиваем на своя пост, включваше се във всички атаки на своя отбор, внимание: не загуби нито едно единоборство, а точните му пасове бяха 86%. В средата на първото полувреме се изтегли в малко по-предни позиции, в зона откъдето започна да раздава пасове към нападателите си и с това господството на Ливърпул в срещата стана безспорен факт: 66% владеене на топката и така нужната победа за отбора.


Джон Арне Рийзе (Рома)

През целия мач не спря да тича: в един момент го виждахме да атакува, а веднага след това да защитава своята зона. Неуморим. Показа страхотно трудолюбие и раздаване на терена. Във 29 минута отбеляза великолепен гол, с който направи Курчи абсолютно безпомощен


Серхио Рамос (Реал Мадрид)

Универсалният защитник на Реал Мадрид застана в центъра на ариегарда на своя отбор и не даде пиле да прехвръкне оттам. Всичките атаки на Депортиво в тази зона бяха обречени, а Рамос спечели всички единоборства с Валерон и Алварес. Лотина се принуди да ги смени, но и техните заместници Рики и Оерес също бяха неутрализирани най-безцеремонно. Има огромна роля има за победата на Реал Мадрид и то на стадион, на който се играе традиционно трудно. Показа страхотна дисциплина и себераздаване. След Бензема с най-добра оценка от своите, защитник на изминалия кръг в Примерата. Ние не се колебахме изобщо пък в нашия избор.

 

ПОЛУЗАЩИТА


Нани (Манчестър Юнайтед)

Португалският полузащитник на „червените дяволи" през настоящия сезон се представя много безлично, влезе в лек конфликт със Сър Алекси се заговори за напускането му на клуба. На „Емирейтс обаче шампионите изнесоха лекция как трябва да се спечели важен мач, а част от головия рецитал бе и Нани. Участваше в основата на всяка една атака, показа страхотна бързина и техника с което защитниците на „артилеристите" бяха разпилявани, а при втория гол, който бе истински шедьовър, можем да кажем съвсем спокойно, че 50% заслугата е негова - получи брилянтен пас от Рууни, напредна на скорост и увлече със себе си част от противниковата защита. Така Рууни имаше пространство пред себе си, а след като получи топката от Нани, Уейн вкара и гол. Взаимодействието му с Рууни бе разрушително за защитата на Арсенал




Гути (Реал Мадрид)

Още един играч от "Белият балет", който показа невероятна игра за да падне най-сетне проклятието "Риасор". Небесно взаимодействие с Бензема, страхотен контрол на топката и добро чувство за ориентация показа Гути. Очевидно, че буйния футболист се намира в чудесна форма и направи най-страхотния си мач от началото на сезона. Много навреме - защото без неговите действия едва ли Реал биха стигнали до победата. А право на грешки отборът няма повече и ако продължава да играе по този начин Пелегрини може да бъде спокоен.

 

Ариен Робен ( Байерн Мюнхен)

Начинът по който играе Робен не може да не ни накара да го включим в нашия символичен отбор. Холандецът буквално внася класа в атаката на баварския отбор . Неговата сила, скорост и баланс причиняват постоянно неприятности на противниците му. Специално приносът му за отбелязване на първите два гола е почти никакъв на пръв поглед. Но с действията си създаде пространство за другите играчи в атаката. Все пак се разписа отново от свободен удар и типично в свой стил препарира вратаря на Майнц 05.


Хесус Навас (Севиля)

24 годишното дясно крило на Севиля, благодарение на огнената си игра, създаде доста неприятности за защитниците на Валенсия и ги държа под напрежение през цялата среща. Величествени нахлувания с голяма скорост в половината на гостите, отлично отиграване на спорните положения, нито едно загубено единоборство с Марчена (сменен в 57 минута), изкара жълт картон на Салтор и даде своя принос за гола на Негредо. Какво повече може да иска се иска от футболист, който със всяко свое появяване в зоната на наказателното поле издърпваше защитниците на противника към себе си и създаваше празни пространства за Кануте и Негредо. А пасовете му по широчината на атаката просто бяха великолепни. За втора поредна седмица попада в символичния отбор на Примерата, най-добрият полузащитник за изминалия кръг, а ние го включихме в символичния отбор на Futbol - TV.

 


НАПАДАТЕЛИ


Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед)

По някакъв начин Уейн съумява винаги да се появи точно там където е необходимо и където трябва. Мощен и неудържим, 24 годишният нападател на Юнайтед тепърва ще жъне успехи и самата му поява на терените ще всява ужас в противниковите защитници. Силният му апетит към гола, непримирост и себераздаването намериха отражение: шест гола за една седмица, но най-яркото му изпълнение бе голът срещу Арсенал, където насред „Емирейтс" бе повален прекият конкурент за титлата с 3:1.

Неговото подаване към Нани, позволи на португалеца да нахлуе в половината на "артилеристите" и да увлече със себе си защитниците на домакините, а Руни пробяга 62 ярда за 9 секунди(!), за да излезе на стрелкова позиция, показвайки невероятна физика, а след като получи топката обратно  от Нани - и голмайсторските си умения, което го прави един от най-добрите играчи в света.

Днес стана ясно, че е избран от феновете за най-добър играч на Висшата лига на Англия за месец януари. Ние не се колебахме изобщо и го включихме в символичния отбор на Futbol - TV.

 


Алваро Негредо (Севиля)

Както винаги, за този пост изпитахме отново огромни трудности и колебания. Изборът ни измежду Бензема и Негредо обаче падна на футболистът, който Бензема замени през лятото на „Бернабеу". При първия си гол във 22 минута бе на точното място и засече центрирането от корнер за да направи вратаря на гостите Санчес безпомощен. Не спря до тук изобщо обаче и продължи да търси гола. Така се стигна до 69 минута, когато след грешка в защитата на Валенсия, Навас открадна топката, подаде блестящо с пета към бившия футболист на Реал Мадрид, който отбеляза най-красивия гол на кръга и хвърли трибуните в екстаз.

За сведение: Негредо получи оценка 9 от спортните журналисти в Испания, а Бензема 8.5, а ние му отдаваме заслуженото.

 

ТРЕНЬОР

 

Сър Алекс Фъргюсън (Манчестър Юнайтед)


Отново колебанията ни бяха големи - кой измежду Сър Алекс и Пелегрини трябваше да застане начело на Отбора? Овациите ни към наставника на Кралския клуб бяха големи, защото той стана първият треньор от 20 години, който счупи каръка на „Риасор". Но все пак го направи срещу отбор, който изпитваше кадрови проблеми и не бе пряк конкурент за титлата.

На „Емирейтс" обаче, дербито между Арсенал и Юнайтед бе приковало вниманието на цялата футболна общественост на Острова. Сам Сър Алекс заяви, че това е мачът на сезона, а както знаем шотландецът не говори празни приказки. Той изведе своя отбор без Рио в защита, остави напред тримата нападатели Рууни, Нани и Парк, и приложи такава тактика на хитрия Професор, благодарение на която, мениджърът на „артилеристите" продължава още да се чуди откъде му дойде всичкото зло в този злополучен за него мач.

Да дойдеш на „Емирейтс" и да победиш противника си не със случаен гол, а със страхотна тактика, отлична постройка и напълно надиграване на прекия конкурент за титлата в най-силното първенство на планетата, е наистина постижение от особено значение.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
187