Барселона срещу Джерард, Кийн и компания


FUTBOL-TV

Барселона срещу Джерард, Кийн и компания

Барселона - ЛА Галкси
Стадион: "Роус Боул", Пасадена
Дата: 22.07.2015 г.
Час: 06:00


Европейският клубен шампион Барселона също започва участието си в турнира International Champions Cup, като испанският първенец е разпределен в най-оспорваната група - тази в Северна Америка. Първият съперник на "каталунците" е американският Лос Анджелис Галакси, в чийто редици се състезават играчи като Стивън Джерард, Роби Кийн, Джовани дос Сантос и др., а треньор е легендата на футбола в САЩ Брус Арина.

Барса започва сериозните тестове преди старта на сезона в Примера. Преди това обаче, на 14 и 17 август, "лос кулес" ще се изправят срещу състава на Атлетик Билбао в спор за Суперкупата на Испания. Играчите на Луис Енрике победиха баските на финала за Купата, но по регламент ако някой отбор постигне дубъл през сезона, както направи "блауграна", тимът спори за Суперкупата срещу загубилия двубоя за Кралската купа. Иначе до момента "каталунците" не са кой знае колко дейни на трансферния пазар, а и няма и защо, тъй като тимът разполага с предостатъчно класни футболисти. В отбора бяха привлечени Алейкс Видал от Севиля и Арда Туран от Атлетико Мадрид, а Монтоя бе преотстъпен за една година под наем в италианския Интер. Другите, които няма да са част този сезон за Барса поради същата причина, са Денис Суарес в Севиля и Кристиан Тейо в Порто.

ЛА Галакси вече започна своето участие в турнира. Отборът от "Града на ангелите" стартира с победа с 2:1 над мексиканския Клуб Америка, осъществявайки пълен обрат след попаденията на Роби Кийн и Гордън. Сега обаче играчите на Брус Арина ще се изправят срещу безспорно най-добрия тим в Европа за изминалия сезон, но пък Стивън Джерард вече на няколко пъти е побеждавал "каталунците" с родния Ливърпул и ще се опита да постигне нова победа над испанския първенец, само че с екипа на новия си клуб.

Преди по-малко от 6 години двата отбора изиграха приятелска среща. Тогава Барселона победи с 2:1.

Прогноза: Барселона - ЛА Галакси 2:0

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
239