Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (19.01 - 25.01)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (19.01 - 25.01)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига. Любителите на футбола обаче с не скрит интерес очакваха голямото дерби на Италия - делла Мадона, което естествено намери отражение и в съставянето на нашия отбор. Интересни неща се случиха и в Бундеслигата, където стана чудо - Байерн застана начело в класирането макар и за една вечер, но имаше също така какво да се види и по терените на Испания.

Представяме Ви: Dream-Team за периода 19.01. - 25.01. Тактическата схема е 3-3-4.

 

ВРАТАР

Жулио Сезар (Интер)

Бразилският страж на Интер отрази веки един удар на „росонерите", накрая надмина себе си при отразяването на дузпата на Роналдиньо в последните минути на срещата.


ЗАЩИТА


Дани Алвеш (Барселона)

Бразилецът се представя много незабележимо през този сезон, въпреки, че си върши отлично работата и се справя успешно с набезите на противниковите нападатели. Но какъв мач само направи срещу Валядолид! Зрителите на „Хосе Сориля" по едно време си мислеха дали това не е нападател и действителното скритото оръжие в Барса се оказа именно десният бек на шампионите: бе в основата на първия гол, вкара сам втория, а при третия създаде паника в защитата на противника за да може Меси да оформи класическото 3:0.

Хуан Капдевила (Виляреал)

Левият бек на „жълтата подводница" вкара първия гол за своя отбор, имаше огромна заслуга и за отбелязването на втория. Освен това игра стабилно на своя пост в защита и не допусна от своята зона да бъде застрашена вратата на Лопес.


Сами Хюпия ( Байер Леверкузен)

Най-добрият централен защитник в Бундеслигата за миналия сезон Сами Хюпия, изнесе поредния си блестящ мач, този път срещу Хофенхайм. Финландецът освен, че вкара първия гол за своя отбор, игра страхотно в своята зона на защитата и компемсира успешно грешките на колегите си в ариегарда. За пореден път си задаваме въпроса: защо Ливърпул трябваше да го продават?

 

ПОЛУЗАЩИТА

 


Гути (Реал Мадрид)

Заместник-капитанът на Реал и с най-голям авторитет в отбора след този на Раул, показва от мач на мач забележителни игри. Поставен отляво на атаката на „белите" той си правеше каквото си иска със сгъстената противникова защита и още дълго време Гонсалес и Гамес ще запомнят неговите действия. При всички положения си двамата отдъхнаха след 68 минута когато Пелегрини му даде заслужена почивка.

 

Ариен Робен (Байерн Мюнхен)

При гостуването си на Вердер, мюнхенци показаха много по-добра игра от своя съперник и имаха пълно надмощие на терена, което доведе и до победата им с 3:2. Феноменален мач изнесе обаче холандецът Ариен Робен и с действията си доказа, че може би е едно от най-добрите десни крила в света. На всичкото отгоре, 12 минути преди края вкара и победният гол за своя отбор. По фантастичен начин изпрати топката  в горния десен ъгъл на вратата на слисания национален вратар Тим Визе. Гол на годината!

 

Камбиасо (Интер)

Тук се колебаехме дали да включим съотборника на Камбиасо - Санети, който също направи страхотен мач. Спряхме се на Естебан Камбиасо поради две причини: първата е, че с действията си даде съвсем друго измерение на предната част на защитата на „нерадзурите" и се справи отлично с нападателите на Милан. Втората причина, която убягна може би на някои зрители е, че след изгонването на Снайдер пое и неговите функции в нападение, което и натежа в избора ни. Не е лесно все пак срещу отбор като Милан да съвместяваш функциите на двама футболисти. Прекрасно представяне на аржентинеца.


Ким Шелстрьом (Лион)

При гостуването на Лион на Лориен, домакините хвърлиха всички усилия да попречат на Делгадо, Пянич и Бастош да вкарат гол и почти успяха. Да, но нямаше кой да спре опорният полузащитник на гостуващият отбор, който освен, че се справи повече от чудесно със задачите си, неутрализирайки взаимодействието между Амалфит и Гамейро, бе и в основата на всичко хубаво което се случи в атаката на Лион. В 70 минута изведе своя отбор напред, а 2 минути преди края на редовното време, когато Лориен имаше териториално превъзходство и всички очакваха домакините да изравнят, Шелстрьом вкара втория си гол в срещата, с което направи резултата 3:1 за лионци.

 

 

НАПАДАТЕЛИ

 


Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Тук бяхме затруднени в нашия избор, защото въпреки, че вкара два гола, португалецът извърши грубо нарушение, с което счупи носът на противников играч. Вчера обаче Дисциплинарната комисия на испанския футбол е разгледала запис от действията му и е установила, че футболистът не е действал умишлено, за което го наказа само с две срещи. Несъмнено е обаче, че бившият играч на Манчестър Юнайтед, с двата си гола е героят на мача.

 

Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед)

Блестящ и невероятен! Уейн Рууни изнесе голов рецитал на „Олд Трафорд" като вкара всичките четири гола при победата на шампионите над "Хъл Сити" с 4:0 в отложен мач от 23-тия кръг на Премиършип, с което накара „тигрите" да подвият опашки. Нападателят на Юнайтед е голмайстор не само във Висшата лига на Англия, а със своите 19 гола е първи и в Топ първенствата на Европа! Днес Сър Фъргюсън заяви смело, че друг като него няма на Острова.

„Уейн се намира в толкова добра форма към момента, че не мисля, че има футболист в Англия, който да може да се мери с него. Не казвам, че в страната няма силни състезатели, но с темпото, с което вкарва голове Рууни, може да 30 попадения съвсем скоро и то без особени затруднения", каза шотландецът на официалният сайт на клуба.

 

Диего Милито ( Интер)

Отново място в нашия отбор намери футболист на Интер, но най-добрият критерии да бъде оценен един играч, това е неговата игра в истинско дерби, каквото беше това в Серия А. Зае централно място в атаката на „нерадзурите", отбеляза първия гол за своя отбор, фантастично контраатакуваше и създаде едно страхотно партньорство с Пандев. Истински виртуоз.


Старши Треньор

Жозе Моуриньо (Интер)

Специалния може да бъде оценен именно в такива мачове. Срещу набралия скорост Милан и жадните му за мъст футболисти, треньорът на „нерадзурите" подходи много внимателно, абстрахирайки се от разгрома, който отборът му нанесе на своя противник през есента.

Отпред постави Милито и Пандев, което беше ясно, че ще направи. В средната линия разположи както винаги Снайдер в средата и Мунтари и Дзанети от двете страни на холандеца, което също се очакваше. Но и тримата подреди в една линия и много близо един до друг, така че да противодейства още в началото на разгръщането на атаките на Милан. Зад тях почти като опорен полузащитник заигра Камбиасо, но най-интересно противодейства на Роналдиньо: вместо да разположи Мейкон и Лусио един до друг на десния край на защитата си, Моуриньо постави централния си защитник в створа между Мейкон и Камбиасо и с този си ход хвана в клещи Диньо. Гениално!

Каквото и да се говори по адрес на Португалеца, някои дребни негови ходове се оказват решаващи и напълно заслужено го поставяме начело на нашия отбор.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
241