Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (12.01 - 18.01)


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (12.01 - 18.01)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига. Бяхме изключително затруднени в избора си този път, защото отлично представилите си футболисти в нападение бяха повече от определените места. Интересното е, че средната линия на отбора на Futbol - TV се сформира изцяло от футболисти от Висшата лига на Англия, но нямаше как да пропуснем изявите на Фабрегас и Лампард.

 

Представяме Ви: Dream-Team за периода 12.01. - 18.01. Тактическата схема е 3-3-4.

 

ВРАТАР

Боаз Майхил (Хъл Сити)

Всеки, който е наблюдавал срещата между Тотнъм и Хъл Сити в събота, трябва да отдаде нужните овации на вратаря на Хъл Боаз Майхил. Роденият в Калифорния англичанин, бе изправен пред перспективата да има пред себе си несъществуваща отбрана и подложен на непрестанните атаки на „шпорите". Вратарят на „тигрите" обаче направи всичко възможно да лиши футболистите на Хари Реднап от трите точки и да донесе точката за своя отбор.

 

ЗАЩИТА

Марио Йепес (Киево)

Завърналият се в отбора дългокос колумбиец, не даде и един инч свободно пространство на нападателите на Ювентус и това беше по време на целия мач. Винаги стигаше първи до спорните топки, не загуби нито едно единоборство(!!), пречеше всячески на своитр противници да организират и направят нещо смислено. Неговата настойчивост в срещата олицетвори цялата воля на „летящите магарета" за победа над „Старата госпожа".

Алесандро Париси (Бари)

В срещата Бари - Интер, отлично взаимодействие показа Алесандро Париси с нападателя на своя отбор Маджиорини. Париси спечели своята дузпа за своя отбор, през първото полувреме почти вкара гол във вратата на Сезар, на няколко пъти комбинира по страхотен начин с Маджиорини. Ако някой не е разбрал, става дума за защитник. 33 годишният футболист също така се връщаше бързо на своя пост и не позволи противника да осъществи пробив през зоната която охраняваше. Спечели 65% от персоналните си двубои и с класата която показа заслужи място в нашия символичен отбор.


Лукаш Пишчек (Херта)

„Старата Фрау" удържа едва втора победа от началото на сезона и е на последно място в класирането. Огромна заслуга за това имат освен нападателите на берлинския отбор, но и полският защитник на Херта Лукаш Пишчек. Бранителят се справи във всичките си единоборства с Конан и Щайнар, освен това повечето бързи атаки на гостите започваха именно от него, а върха на черешката бе голът който отбеляза в 30 минута и постави началото на класическото 3:0 за своя отбор


ПОЛУЗАЩИТА


Сеск Фабрегас (Арсенал)

Когато Сеск е на огневата линия, мощта на „артилеристите" става по-голяма и отборът играе по съвсем различен начин. Завръщането с в Арсенал той отбеляза с гол и голов пас и несъмнено ще накара Арсен Венгер да направи всичко възможно да го задържи през лятото.


Франк Лампард (Челси)

Фабио Капело със сигурност е потърквал ръце от удоволствие, наблюдавайки играта на полузащитника на „сините" Лампард при победата на неговия отбор със 7:2 над Съндърланд. С майсторските си отигравания Франк постави на колене отбраната на „черните котки", бе в основата на всички атаки за своя отбор и на всичкото отгоре вкара два гола, с което вече сметката му нарасна на осем попадения. В един момент, нека все пак не забравяме, че „Лампи" е халф, а не нападател!


Маруан Фелаини (Евертън)

22 годишният полузащитник на Евертън, който стана известен през есента с това, че си свали гащите пред братовчедката на Рууни, в срещата на своя отбор срещу набралият скорост отбор на Манчини Манчестър Сити бе поставен на любимата си позиция в средата на терена, но не остави непокрито и едно стръкче трева на „Гудисън Парк" и имаше най-голяма заслуга италианският специалист да изпита горчивината на загубата. В избора си бяхме затруднени и се колебаехме дали да не изберем друг полузащитник на Евертън - бившият футболист на Борусия Дортмунд Стив Пиенар, който вкара два гола. Но в основата на тези два гола бе именно белгийският национал, освен това младата звезда на „карамелите" не допусна да бъде надигран нито един път от Тевес, не допусна гостите да построят атаките си, противодействайки им по всякакви възможни начини и бе винаги в центъра на горещите събития.

 

НАПАДАТЕЛИ


Роналдиньо ( Милан)

Първият хеттрик на Роналдиньо с фланелката на Милан ще се запомни не само с това му постижение, а също и с шоуто което направи за своята публика. Бразилецът, който след победата над Ювентус показа отлично владеене на барабаните по клубовете в Торино, сега показа, че си остава и един от големите виртуози и на футболната топка. Диньо бе над всички в отбора си и разпиляваше по двама - трима защитници на Сиена, които със сигурност ще сънуват бразилеца дълго време. Треньорът Леонардо след втория гол започна да сменя основните играчи с резерви, с цел да им даде почивка, но настроението по трибуните даде отражение на действията му: той не посмя да замени голмайстора и да лиши тифозите от шоуто.


Лионел Меси (Барселона)


След като вкара две попадения за победата над Севиля с 4:0, нападателят на Барселона Лионел Меси стана най-младия футболист, вкарал 100 гола за каталунците. Но ние не го избрахме в нашия отбор за това му постижение, а защото наистина показа усет към гола и бе основен двигател на всички опасни неща, които се случиха пред вратаря на Севиля Палоп. След голеадата Гуардиола не се въздържа и заяви: „Меси е брутален - на 22 години със 101 гола".


Давид Вия (Валенсия)

Баският наставник на Валенсия Емери допусна грешка при отпадането на неговият отбор за Купата на Краля от Депортиво, в среща в която даде почивка на Вия. Не посмя да стори същото обаче в дербито срещу Виляреал и пусна в игра своя нападател, който му се отблагодари с два великолепни гола. Проблемите в отбраната на „жълтата подводница" са пословични, а голмайсторът на валенсианците знае добре как да се възползва от това. Впрочем, Давид Вия дели първото място при голмайсторите в Примерата с Меси и по нищо не показва, че смята да намали темпото с което бележи голове и да бъде кошмарът за вратарите.


Никола Анелка (Челси)

Мрачният нападател се усмихва ярко в последните дни, благодарение на страхотната форма в която се намира. С двата гола които отбеляза за разгрома на Челси над Съндърланд показа, че отсъствието на Дидие Дрогба няма да се отрази съществено на отбора. Всъщност това той го показа в първите три мача от Шампионската лига, когато голмайсторът на „сините" изтърпяваше наказание и не игра.

В 8-та минута срещу „черните котки" Никола бе изведен от Балак сам срещу вратаря и показа хладнокръвие, преодолявайки го за 1:0. В началото на второто полувреме Анелка тресна горната греда с мощен шут и загатна, че има огромно желание за втори гол, а разгромът тепърва предстои за гостите. И не закъсня в намеренията си - в 65 минута от около 20 метра се възползва от грешка на вратаря за да покачи на 6:1. Можеше да вкара поне още два гола, но и това което направи бе достатъчно „черните котки" да си тръгнат с подвити опашки.

 


Старши треньор


Грегорио Манцано (Майорка)

Зад всички стандартни фрази от типа, че „ балеарци спечелиха всичките си домакински срещи през сезона" се забравя едно нещо обаче, а именно, че през лятото се извърши смяна на президента на Майорка и клубът излезе на трансферния пазар когато другите отбори вече обиграваха своите нови попълнения. Забравя се, че почти не бяха привлечени нови футболисти, а Манцано бе отчаян в началото на сезона, опасявайки се, че отборът няма да се представи добре. Но треньорът заработи много здраво, знаейки, че помощ няма да получи, дори и през зимния трансферен прозорец както стана ясно по-късно. Но лека - полека успя да оформи един стабилен тим и да го вкара сред Топ-отборите на Испания.

Това той направи в срещата срещу 4-я Депортиво, която всъщност бе дербито за 4-то място. И победи. Поредна домакинска победа, срещу пряк конкурент срещу който Манцано излезе смело с трима нападатели, зад тях постави Валеро, а срещу Адриан пусна Рамис. Неговият отбор показа блестяща игра и надигра абсолютно конкурента си за Шампионската лига. В крайна сметка Майорка в момента заемат мястото, което им дава право на участие в Шампионсакта лига.


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
185