Топ 10 на футболистите с противоречия в паспортите


.

Топ 10 на футболистите с противоречия в паспортите

Оказа се, че новата "звезда" на Арсенал, всъщност е пенсиониран търговец на коприна, с катаракта и разширени вени. Ето че ви предоставяме Top 10 на най-странните противоречия в паспортите.

1.Самуел Галиндо - Боливиеца бе смятан за 17-годишен след като подписа с Арсенал, но пресата в Боливия заяви, че Самуел лъже. След медицински прегледи се оказа, че всъщност той е на 21 години.

2.Силвиньо - Левият бек на Манчестър Сити напусна Арсенал през 2001, след като властите в Лисабон казаха, че всъщност Силвиньо няма португалско гражданско. След 5 години в Селта и Барселона Силвиньо взе испанско гражданство.

3.Еду - Отново Арсенал? Венгер трябва да внимава с тези свои трансфери. Еду беше на крачка от Арсенал през 2000 година, но всичко се провали когато се доказа, че футболистът има фалшив португалски паспорт.

4.Клеберсон - Бразилецът трябваше да премине в Лийдс, преди престоя си в Юнайтед, но отказа подобен ход, тъй като приятелката му бе едва на 15 и според законите, той трябвал да изчака да стане на 16.

5.Нолберто Солано - По време на престоя си в Нюкасъл, популярният перуанец бе арестуван за притежание на фалшив паспорт, но в крайна сметка нямаше сериозни последствия за него.

6.Естебан Фуертес - Джим Смит извади 2 милиона паунда за аржентинеца, за да го привлече в Дарби Каунти през 1999. Той вкара победния гол срещу Евертъна, вкара и на Суонзи. Скоро му бе забранено пребиваването в Англия, тъй като намериха неговия фалшив италиански папсорт.

7.Обафеми Мартинс - През 2005, медиите в Италия публикуваха информация, че Оба Оба е с щест години по възрастен от възрастта в паспорта му. В крайна сметка тази информация бе опровергана от Нигерийската футболна федерация.

8.Филип Осонду - Изгряващата звезда на Нигерия през 80-те, бе хванат че лъже за възрастта си в Белгия.

9.Осигуряване на фалшиви паспорти за Европа
Играчът на Манчестър Юнайтед Хуан Себастиян Верон бе помилван, но Алваро Рекоба и Нелсон Дида бяха наказани на 1 година без футбол. Дуото на Рома Густаво Барлет и Фабио Жуниор, дуото от Виченца Деде и Жеда и квартетът от Удинезе Алберто, Жорджиньо, Алехандро да Силва и Уърлей също бяха хванати в подобни злоупотреби. Всички тези случаи са от Италия през 2001 година.

10.Максим Левитски и Алекс - Те бяха основни играчи на Тулуза преди от украинец и португалец, да се превърнат в грък и бразилец. И двамата бяха наказани за 1 година.

ПЕТЪР АНГЕЛОВ

  Сподели
240