ПСЖ - Лил: Столичани ще оглавят класирането


Н. Гавазов

ПСЖ - Лил: Столичани ще оглавят класирането

ПСЖ - Лил
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 25.04.2015г.
Час: 18:00
Съдия: Клемент Турпен

ПСЖ тази вечер ще има възможност да оглави Лига 1, преди утрешната среща на Олимпик Лион, ако разбира се, столичани победят Лил. Двата лидера са с равен брой точки, но "хлапетата" имат по-добри допълнителни показатели. Веднага ще добавим, че парижани имат мач в ръкава си, което би трябвало да даде повече спокойствие на отбора.

Иначе ПСЖ влиза в двубоя след като отпадна от четвъртфиналите на Шампионска лига, така че сега хората на Лоран Блан могат да се съсредоточат изцяло върху вътрешното първенство, където спечелиха последните си три двубоя, в които вкараха по три гола във всяка една от срещите. Като цяло, парижани победиха в четири от последните си пет двубоя и имат само една загуба в последните си 12 срещи.

Лил също се намира в добра форма, след като спечели шест от последните си седем мача! Наистина впечатляващ показател за "договете", които с крайцерска скорост се изкачиха в таблицата за класирание и сега се намират на седем точки от зоната на евротурнирите - само преди два месеца Лил се мъчеше в долната половина на подреждането и не даваше никакви признаци за подобен рейд. Единствената загуба в този период в Сент Етиен, впрочем, тук ще уточним, че хората на Рене Жирар имат три победи и три загуби в последните си седем срещи - по този показател тимът също бележи ръст, защото преди това записа само един успех и шест поражения в девет двубоя.

Домакините са без наказания Ибрахимович и контузените Силва и Мота. За гостите няма да играят намиращите се в лазарета Бериа, Фрей, Соумаоро, Мартин, а Розенал и Делапласе са под въпрос.


Хубаво е че Лил се намира в добра форма, защото това е гаранция да видим хубав мач. Впрочем, последните срещи между тези два тима винаги са много оспорвани и за това говори статистиката - парижани имат само една победа в последните си пет срещи с Лил, включително и една загуба. Сега обаче столичани изглеждат по-мощно от предишните години, а "договете" по-отслабени. А това е основание да предположим, че хората на Лоран Блан ще победят съперника си и ще оглавят класирането.

Прогноза: ПСЖ - Лил 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

ПСЖ:

08 април ПСЖ - Сент Етиен 4:1 (Купа на Франция)
11 април Бастия - ПСЖ 0:4 (Купа на Лигата, Финал)
15 април ПСЖ - Барселона 1:3 (Шампионска лига)
18 април Ница - ПСЖ 1:3 (Лига 1)
21 април Барселона - ПСЖ 2:0 (Шампионска лига)

Лил:

15 март Лил - Рен 3:0 (Лига 1)
22 март Сент Етиен - Лил 2:0 (Лига 1)
04 април Лил - Реймс 3:1 (Лига 1)
12 април Евиан - Лил 0:1 (Лига 1)
19 април Лил - Бордо 2:0 (Лига 1)


Досегашни срещи:

ПСЖ - Лил

78 срещи
26 победи за ПСЖ
23 равенства
29 победи за Лил
Голова Разлика: 92:88 за ПСЖ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165