Бастия - ПСЖ: С мисъл за мача с Барселона


Н. Гавазов

Бастия - ПСЖ: С мисъл за мача с Барселона

Бастия - ПСЖ
Стадион: "Стад дьо Франс", Париж
Дата: 11.04.2015г.
Час: 22:00
Съдия: Беноа Бастиен

Купата на френската лига се провежда от 1964 година, като първи победител в турнира става Страсбург. След това състезанието се провежда през 65-та, 82, 84, 86, 91, 92 и 94-та години. Ясно е, че в началото интересът не е много голям и това обяснява непостоянството в провеждането на турнира. След като Ланс побеждава Монпелие в един вълнуващ спектакъл, а срещата се предава директно по телевизията, организаторите разбират, че Купата на лигата може да акумулира интерес и инвестиции, което води до мащабна кампания за популяризиране на състезанието.

Победител през миналата година стана именно отборът на Лоран Блан. Тогава парижани се наложиха над Олимпик Лион с 2:1, като Единсон Кавани се отчете с дубъл, а Алксандр Лаказает върна интригата с точен удар в началото на второто полувреме.

Пътят на Бастия до тук не бе лесен. Островитяните победиха Оксер и Рен с по 3:1, но и в двата мача корсиканци бяха догонващи в резултата. Срещу Монако и Каен пък не стигнаха минутите в редовното време, като особено тежък бе сблъсъкът с тима от Княжеството, когато дузпите решиха кой е победител.
Столичани изиграха три мача преди да се класират за финала, като и в трите двубоя хората на Лоран Блан не бяха убедителни. Срещу Сент Етиен точният удар на Златан Ибрахимович изпрати парижани напред, а при гостуването на Лил успехът с 1:0 бе осигурен от Максуел, като трябва да кажем, че Лоран Блан и в трите двубоя не използва чак толкова много ротация на състава си.

Разпределението на силите и логиката сочат, че днешният финал едва ли ще е повторение на миналогодишния. Бастия заема 14-то място в Лига 1, при това островитяните са преследвани от Евиан, Реймс, Лориен и Тулуза. Ясно е, че усилията на колектива на Кристиан Принтан са насочени повече към борба за оцеляване, отколкото в това да окаже ожесточена съпротива на именития си съперник. Интригата в мача обаче идва от това, че само след четири дни френският първенец ще приеме Барселона в първи двубой от четвъртфиналите на Шампионска лига. Дали хората на Блан няма да пестят сили за по-важния сблъсък? А какъв състав ще използва треньорът? Това няма как да разберем, но е факт, че част от мислите на столичани ще бъдат насочени към срещата с каталунците. А това все пак може да ни даде зрелище и да накара да се замислят тези, които вече отписаха Бастия.

Прогноза: Бастия - ПСЖ 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Бастия:

28 февруари Лориен - Бастия 2:0 (Лига 1)
07 март Бастия - Ница 2:1 (Лига 1)
13 март Монако - Бастия 3:0 (Лига 1)
21 март Бастия - Гингам 0:0 (Лига 1)
04 април Монпелие - Бастия 3:1 (Лига 1)

ПСЖ:

11 март Челси - ПСЖ 2:2 сл. прод. (Шампионска лига)
15 март Бордо - ПСЖ 3:2 (Лига 1)
20 март ПСЖ - Лориен 3:1 (Лига 1)
05 април Марсилия - ПСЖ 2:3 (Лига 1)
08 април ПСЖ - Сент Етиен 4:1 (Купа на Франция)


Досегашни срещи:

Бастия - ПСЖ

55 срещи
10 победи за Бастия
11 равенства
34 победи за ПСЖ
Голова Разлика: 112:60 за ПСЖ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198