Целта пред Монако е ясна: Трите точки срещу Каен


П. Пенков

Целта пред Монако е ясна: Трите точки срещу Каен

Каен - Монако
Стадион: "Мишел д'Орнано", Каен
Дата: 10.04.2015г.
Час: 21:30
Съдия: Тони Шапрон


Монако гостува на Каен в петък вечер в първия сблъсък от 32-я кръг на френската Лига 1. Тези два отбора вече се изправиха един срещу друг през настоящата кампания, като това се случи на 22 ноември миналата година, като тогава срещата завърши при равенство 2:2. В момента Монако заема четвъртата позиция в подреждането с актив от 55 точки, изоставайки само на 2 пункта от третия Олимпик Марсилия, докато Каен е на делечното 12-то място с 17 спечелени точки по-малко в сравнение с съперника си този кръг.

Съставът на Патрис Гаранд има определена цел през този сезон, като това е оставане в елита на Франция и заемането на възможно най-висока позиция в крайното класиране. В края на месец февруари Каен успя да поднесе изненадата, след като надигра като гост Олимпик Марсилия и си тръгна с трите точки от "Велодром". След това обаче тима записа две поредни поражение, последвани от нулево равенство срещу Метц. Едва преди по-малко от седмица Каен червено-сините успяха да постигнат 10-та си победа през този сезон, побеждавайки с 2:1 като гост Нант.

Монако се намира в много добра форма, което е в пълен контраст с начина, по който "монегаските" стартираха сезона. Последната загуба на тима беше в началото на месец февруари при гостуването на Гингам. В последните пет кръга съставът на Леонардо Жардем регистира 3 победи и 2 загуби. Успехите бяха съответно срещу Евиан, Бастия и Реймс, а трудностите за Монако бяха съответно при домакинствата на Сент Етиен и Монпелие.

Единственият отсъстващ за Каен в предстоящата среща ще бъде централния бранител Юронду Мусаву-Кинг, който все още продължава да се възстановява от травма. Томас Лемар и Емиалиано Сала пък ще се надяват на титулярни места, след доброто им представяне срещу Нант през уикенда.

Леонардо Жардем няма да може да разчита на контузените Тиемоуе Бакайоко и Ласина Траоре. Рикардо Карвальо пък ще бъде включен в групата за мача, след като успешно се възстанови от травмата на коляното си.

Прогноза: Каен - Монако 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Каен:

27 февруари Марсилия - Каен 2:3 (Лига 1)
07 март Каен - Бордо 1:2 (Лига 1)
14 март Лориен - Каен 2:1 (Лига 1)
21 март Каен - Метц 0:0 (Лига 1)
05 април Нант - Каен 1:2 (Лига 1)

Монако:

13 март Монако - Бастия 3:0 (Лига 1)
17 март Монако - Арсенал 0:2 (Шампионска лига)
22 март Реймс - Монако 1:3 (Лига 1)
03 април Монако - Сент Етиен 1:1 (Лига 1)
07 април Монако - Монпелие 0:0 (Лига 1)

Досегашни срещи:

Каен - Монако

29 срещи
7 победи за Каен
8 равенства
14 победи за Монако
Голова Разлика: 45:31 за Монако

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
233