ПСЖ - Каен: Столичани ще продължат победния си ход


Н. Гавазов

ПСЖ - Каен: Столичани ще продължат победния си ход

ПСЖ - Каен
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 14.02.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Франк Шнайдер

ПСЖ посреща Каен в мач от 25-я кръг на Лига 1 и ще се опита да се изкачи с още едно място в таблицата за класиране, след като тази вечер Олимпик Марсилия се провали на свой терен. Евентуална загуба срещу Олимпик Лион в миналия кръг почти сигурно щеше да сложи край на шампионските амбиции на столичани, но равенството на терена на лидера засега оставя ПСЖ на две точки от първото място. Впрочем, в този мач хората на Лоран Блан за първи път от много време насам показаха футбол, който по принцип трябва да демонстрират, което, в навечерието на сблъсъка с Челси, дава надежда на феновете, че отборът ще се развива във възходяща линия.

По подобен начин се развиват нещата и с Каен. Отборът от Долна Нормандия е с четири поредни успеха, ако пък се вземат резултатите в последните шест мача, то хората на Патрис Жеранде са втори в класирането, пред утрешния си съперник! В миналия кръг "червено-сините" надделяха над Тулуза в много нервен мач, в който Приват отново се разписа, а въпросителните относно победителя отпаднаха едва в края на срещата. Добрите резултати на каенци измъкнаха тима от опасната зона и сега тимът се намира на 14-то място, но едва ли има място за успокоение, защото разстоянието до тройката на неудачниците е само 4 точки.

Домакините са без Пасторе и Кабай, а Орие е под въпрос. Гостите не могат да разчитат на контузените Приват, Йорунду и наказания Нангис.

Едва ли хората на Блан ще изпуснат шанса да задминат Олимпик Марсилия. Говорейки за шансове, те са хипотетични за успех на гостите, в колкото и добра форма да се намират те. Съставът на парижани е по-качествен, трибуните ще са против каенци, а отсъствието на Приват прави нещата още по-лоши.

Прогноза: ПСЖ - Каен 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

ПСЖ:

25 януари Сент Етиен - ПСЖ 0:1 (Лига 1)
30 януари ПСЖ - Рен 1:0 (Лига 1)
03 февруари Лил - ПСЖ 0:1 (Купа на Лигата)
08 февруари Лион - ПСЖ 1:1 (Лига 1)
11 февруари ПСЖ - Нант 2:0 (Купа на Франция)

Каен:

10 януари Лил - Каен 1:0 (Лига 1)
17 януари Каен - Реймс 4:1 (Лига 1)
25 януари Рен - Каен 1:4 (Лига 1)
01 февруари Каен - Сент Етиен 1:0 (Лига 1)
07 февруари Каен - Тулуза 2:0 (Лига 1)


Досегашни срещи:

ПСЖ - Каен

27 срещи
19 победи за ПСЖ
3 равенства
5 победи за Каен
Голова Разлика: 47:24 за ПСЖ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
143