ПСЖ - Евиан: Столичани ще сложат край на страданията


Н. Гавазов

ПСЖ - Евиан: Столичани ще сложат край на страданията

ПСЖ - Евиан
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 18.01.2015г.
Час: 15:00
Съдия: Бартоломеу Варела

Ако Пари Сен Жермен все още се стреми към победа в шампионата на Франция, на него му е необходимо да се зареди с увереност и да задължително да победи Евиан, който преди 21-я кръг се намира на трето място в таблицата за класиране... но отзад-напред.

Столичани влизат в мача с лоша статистика. Отборът на Блан няма нито една победа в последните три кръга, събирайки само точка в този период. Това струваше на ПСЖ мястото в топ 3 и сега звездният тим на шампионите се намира на четвърта позиция. Последният провал на столичани бе на остров Корсика, срещу Бастия и този мач много ярко илюстрира играта на отбора - високомерие към противника, липса на концентрация в защита и нападение и липса на воля за промяна на нещата. Ибрахимович и компания поведоха с 2:0, но кошмарната игра на гостите доведоха до получаването на четири гола и вероятно на Корсика още дълго време ще се говори за този мач.

Евиан бе попаднал в отлична серия през ноември, записвайки три поредни победи и мнозина специалисти побързаха да предрекат добро представяне в остатъка на сезона. Анализаторите обаче не познаха, защото последваха четири поражения в един ред, като колективът на Паскал Дупрас прекъсна тази серия едва в миналия кръг, завършвайки 1:1 с тима на Рен.

Домакините немогат да разчитат на Серж Орие, който е на разположение на националния си отбор. По-интересното е връщането на Лавец и Кавани в тима. Ръководството на ПСЖ бе принудено да върне двамата нарушители на дисциплината, които обаче едва ли ще започнат като титуляри днес.

Най-големият кошмар за френското първенство е Купата на Африка (КАН). По време на този турнир почти всеки отбор губи по двама-трима, а понякога и четирима от водещите си играчи. Евиан е един от тимовете, които разчитат на подсилване с евтини футболисти от Африка, но ето, че сега, когато КАН стартира, Дупрас не може да разчита на Монгонгу, Коне и Менса. В допълнение, контузени са Ангула и Нинкович.

Едва ли може да говорим за някаква интрига в предстоящата среща. Наистина, парижани се намират в криза, но пък и съперникът им не е отбор, който има силите и качеството да се противопостави на звездите. Още повече, че гостите идват с много разхлабен в кадрово отношение колектив и ще истинско чудо, ако загубят достойно. Очакванията са за победа на домакините - много е вероятно с поне три гола разлика, но не е изключено след втория гол столичани отново да преминат на икономичен режим - и край на лошата серия.

Прогноза: ПСЖ -Евиан 2:0

 

Последни 5 изигранни срещи:

ПСЖ:

20 декември ПСЖ - Монпелие 0:0 (Лига 1)
30 декември ПСЖ - Интер 1:0 (Приятелска среща)
05 януари Монпелие - ПСЖ 0:3 (Купа на Франция)
10 януари Бастия - ПСЖ 4:2 (Лига 1)
13 януари Сент Етиен - ПСЖ 0:1 (Купа на Лигата)

Евиан:

13 декември Реймс - Евиан 3:2 (Лига 1)
21 декември Сент Етиен - Евиан 3:0 (Лига 1)
03 януари Бобини - Евиан 0:3 (Купа на Франция)
07 януари Лил - Евиан 1:0 (Лига 1)
10 януари Евиан - Рен 1:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

ПСЖ - Евиан

9 срещи
5 победи за ПСЖ
3 равенства
1 победа за Евиан
Голова Разлика: 15:7 за ПСЖ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145