Бербатов и компания ще надиграят трудно Нант


П. Пенков

Бербатов и компания ще надиграят трудно Нант

Монако - Нант
Стадион: "Стад Луи II", Монако
Дата: 17.01.2015г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Десиаж

В събота от 21:00 часа Монако приема Нант в двубой от 21-я кръг от френската Лига 1. Тези два отбора заемат почти един до друг позиции във временното класиране, след като съответно домакините са пети с актив от 33 точки, докато гостите остават две места по-надолу, както и с два пункта по-малко. През последните няколко седмици съставът на Леонардо Жардем се представя изключително добре в сравнение с не чак толкова добрия старт на сезона за "монегаските". Те се намираха в серия от четири поредни успеха в Лига, като единственото нулевото равенство преди няколко дни срещу Бордо им костваше удължването на това тяхно постижение. Колкото до Нант, то воденият от Мишел дер Закарян тим се представи колебилово в последните си пет мача от първенството. В първите два от тях Нант претърпя загуби съответно от Тулуза и Пари Сен Жермен, но след това контрастира с инкасирани три точки при домакинството на Бордо и гостуването на Лориан. Преди няколко дни "жълтите" също стигнаха само до нулево реми, не успявайки да излъчат победител в срещата си с Метц.

По-рано тази седмица се проведе и кръг от Купата на Лигата във Франция, където Монако успя да си осигури участие напред, надигравайки Гингам с 2:0 у дома, а Нант прекъсна участието си в надпреварата, губейки с 2:0 визитата си на Лил.

Контузени са Монако продължават да бъдат Набил Дирар и Тимуе Бакайоко, а съотборниците им Рикардо Карвальо и Жофри Кондогбия са под въпрос. Защитникът Рикардо Карвальо не се намира все още в оптимална физическа форма, а Абденур и Траоре вземат участие с националните си отбори и са аут.

Сенегалският бранител на Нант Папи Джилободжи е отсъстващ, тъй като също вземе участие с националния си тим, а съотборника му Киан Хансен ще бъде подложен на късен фитнес тест.

Прогноза: Монако - Нант 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Монако:

17 декември Лион - Монако 1:1 - 4:5 сл. дузпи (Купа на Лигата)
20 декември Метц - Монако 0:1 (Лига 1)
04 януари Ним - Монако 0:2 (Купа на Франция)
11 януари Монако - Бордо 0:0 (Лига 1)
14 януари Монако - Гингам 2:0 (Купа на Лигата)

Нант:

16 декември Нант - Метц 4:2 сл. прод. (Купа на Лигата)
20 декември Лориен - Нант 1:2 (Лига 1)
03 януари Нант - Клуб Франсискаин 4:0 (Купа на Франция)
11 януари Нант - Метц 0:0 (Лига 1)
14 януари Лил - Нант 2:0 (Купа на Лигата)

Досегашни срещи:

Монако - Нант

101 срещи
42 победи за Монако
29 равенства
30 победи за Нант
Голова Разлика: 153:127 за Монако

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167