Мец - ПСЖ: Шампионът ще се препъне


Н. Гавазов

Мец - ПСЖ: Шампионът ще се препъне

Метц - ПСЖ
Стадион: "Стад Сейнт-Симфорьон", Метз
Дата: 21.11.2014г.
Час: 21:30
Съдия: Фреди Фотрел


Винаги е приятно завръщането към клубния футбол, където липсват двубои като Германия - Гибралтар или Гърция - Фарьорски острови, а защо не и България - Малта, който е истинско мъчение за почитателите на качествената игра. Честа първи да прекъсне международната пауза се падна на двубоя Метц - ПСЖ.

Колективът на Алберт Картие започна много ентусиазирано кампанията си в елита и в първите осем мача отборът записа четири победи. През октомври обаче нещата се обърнаха и Мец успя да спечели само 4 точки от 15 възможни. Основният проблем в играта на тима е невъзможност да се реализират създаваните положения и проблемите в отбрана при статичните положения. След 13 изиграни мача Мец се намира на девета позиция, с актив от 18 точки.

Пари Сен Жермен набра добра форма в последните двубои. Столичани записаха шест поредни победи във всички турнири, а като цяло възпитаниците на Лоран Блан няма поражение от началото на сезона. В този успешен период ще включим и победата във френското "Ел Класико", което намали дистанцията от лидера Марсилия на 1 точка, а това предполага, че интригата в битката за титлата остава - какво по-хубаво от това!

Статистиката показва, че последните три мача тук не са се развили добре за столичани - Мец има две победи и не е губил двубой. Веднага обаче правим уточнението, че става дума за периода 2005 - 2007 година, т.е. преди Мец да изпадне от елита. Оттогава се промениха много неща: парижани се борят да покорят европейските върхове, докато тимът от североизточната част на Франция ще се опита да запази елитния си статут.

Очертава се много интересен двубой. Мец се намира в безпогрешна домашна серия, в която постигна 4 победи и две равенства. Отборът играе много ентусиазирано и вдъхновено пред собствена публика, ако пък го направи разумно срещу противника си тази вечер, то със сигурност гостите ще имат проблеми. Впрочем, почти никой не се съмнява в победата на ПСЖ, но всичко ще зависи от това в какво състояние ще са играчите, които играха за националните си отбори.

Нашият съвет е да се играе "2". Също така ще кажем обаче, че това е идеалната среща за търсене на изненадата - мачът е след международната пауза, преди двубоите в Шампионска лига и на терена на един непримирим отбор. "Хиксът" също е напълно възможен.

Прогноза: Мец - ПСЖ 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Метц:

18 октомври Метц - Рен 0:0 (Лига 1)
26 октомври Сент Етиен - Метц 1:0 (Лига 1)
29 октомври Ница - Метц 3:3 - 2:3 сл. дузпи (Купа на Лигата)
01 ноември Метц - Каен 3:2 (Лига 1)
08 ноември Тулуза - Метц 3:0 (Лига 1)

ПСЖ:

21 октомври АПОЕЛ Никозия - ПСЖ 0:1 (Шампионска лига)
25 октомври ПСЖ - Бордо 3:0 (Лига 1)
01 ноември Лориен - ПСЖ 1:2 (Лига 1)
05 ноември ПСЖ - АПОЕЛ Никозия 1:0 (Шампионска лига)
09 ноември ПСЖ - Марсилия 2:0 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Метц - ПСЖ

67 срещи
18 победи за Метц
15 равенства
34 победи за ПСЖ
Голова Разлика: 103:66 за ПСЖ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
170