Dream Team на Сезон 2009 на руската Висша лига


.

Dream Team на Сезон 2009 на руската Висша лига

Сезонът във Висшата лига на Русия приключи и Рубин повтори успеха си от миналата година, завоювайки за втори път титлата след като през целия сезон доминираше над останалите отбори и като изключим известният спад, който се получи в края на септември, беше убедителен по време на цялата си кампания.

Подгласниците му Спартак Москва и Зенит Петербург също показаха добри игри и бяха достойни конкуренти, но при московския отбор твърде много натежаха домакинските загуби на точки срещу Динамо Москва и Криля Советов, докато петербургския тим през първата половина на сезона бе доста непостоянен и финалния щурм не се оказа достатъчен да застраши първото място на Рубин.

От Futbol TV Ви предлагаме символичният отбор на Русия, съставен от най-добре представилите се футболисти от руската Висша лига.


ВРАТАР

Сергей Рижков (Рубин )

Бившият вратар на московския Локомотив направи един изключителен сезон в редиците на шампиона и допусна само 21 гола от 29 срещи. Отличната му форма го доведе и в националния отбор на страната си, с което наруши хегемонията на Игор Акинфееев.

ЗАЩИТНИЦИ

Александър Анюков (Зенит)

Преминалият през 2005 година от Криля Советов в Зенит Анюков, бързо се налага в петербургския отбор с който спечели шампионската титла на Русия и Купата на УЕФА. След напускането на Тимошчук е избран за капитан на отбора си. В началото на сезона не беше достатъчно убедителен, но след това влезе в ритъм и заигра като истински капитан. Уверен в своята зона откъде трудно можеха да пробият противниковите нападатели, той също така вземаше дейно участие и в атаките на Зенит.

Сезар Навас (Рубин)

Бившият централен защитник на Реал Мадрид се вписа отлично в състава на настоящия шампион и бе непоколебим страж в своята зона. Все още няма дебют за националният отбор на Испания, но ако продължава да играе по същия начин можем да го видим и на Световното догодина.

Александру Епуриану (ЦСКА)

23 годишният защитник на ЦСКА Москва и националният отбор на Молдова не случайно е в сферата на интересите на Рубин. Той показа стабилна игра през сезона, на моменти доста твърда, но за сметка на това трудно можеше да бъде преодолян. В много от случаите спасяваше отбора си от загуба, намесвайки се решително при опасните положения.

Кристиан Ансалди (Рубин)

Левият бек на шампионите направи изключителен сезон, допринасяйки отбраната на Рубин да бъде най-стабилната от всички във Висшата лига.

ПОЛУЗАЩИТНИЦИ

Кристиян Нобоа (Рубин)

Първият еквадорец заиграл в Русия, със сигурност ще остави приятни впечатления в запалянковците, защото показа потенциала, който притежава, а това не остана незабелязано от селекционерът на Еквадор, който го покани в националният отбор.

Алекс (Спартак Москва)

Бившият футболист на Гуарани се радва на блестящ сезон в Спартак Москва и изигра основна роля за второто място на най-полпулярния руски клуб. За малко да изведе московския отбор и до титлата. С 12 гола и толкова асистенции е най-добрият новобранец в Лигата. Това не остана незабелязано от Дунга, който го извика в националния отбор в срещите на "селесао" с Парагвай и Боливия.

Ален Дзагоев (ЦСКА Москва)

Може смело да кажем, че това е най-яркият руски талант, който се е появявал в последните години. С отличното си представяне загатна за светлото бъдеще което има в руския футбол, а може би и в европейския. Едва 19 годишен се наложи в титулярния състав на "армейците" и бързо стана любимец на феновете. Отбеляза седем гола за московския отбор, както и един гол на "Олд Трафорд", който може би ще запомни за цял живот. Със сигурност вече е наблюдаван от елитните европейски клубове.

НАПАДАТЕЛИ

Велитон (Спартак Москва)

Бившият нападател на Гояс стана голмайстор на първенството със своите 21 гола, но за негово съжаление това не помогна на Спартак да спечели титлата. Ако обаче продължи и през следващия сезон да играе за московския отбор, със сигурност Рубин има от какво да се страхуват. Освен това младият бразилски нападател заяви днес, че е готов да облече екипа на националния тим на Русия, след като Карлос Дунга не го вика да играе за тима на "селесао". Има защо да се възмущава футболиста, а ние да се учудваме наистина над решенията на селекционера на Бразилия.

Александър Букаров (Рубин)

Докато Рубин има репутацията на отборът с най-добра защита, то ключова роля за спечелване на титлата изигра Букаров, който със своите 16 гола в 21 мача се оказа най-ефективния реализатор на шампионите. С отличната си игра във въздуха и техниката, която притежава, смело можем да твърдим, че е най-добрия нападател на Висшата лига.

Алехандро Домингес (Рубин)

Една голяма част от успеха си Рубин дължи именно на този футболист, който в комбинация с Букаров бяха тандемът-страшилище на Висшата лига. Освен това Домингес бе този, който създаваше възможностите в нападението на отбора си, благодарение на творчеството в играта си, както и техниката, която притежава. Договорът му изтече и той тръгна за Италия и Испания, и несъмнено щастлив ще бъде този отбор в който ще заиграе. Все пак надеждите не са напуснали шампионите отново да го имат в редиците си, след като днес руските сайтове гръмнаха с новината, че Домингес се двоуми дали си заслужава напускането на Русия.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
231