ФА: Обезпокоени сме от реакцията на Блатер относно обвиненията


Н. Гавазов

ФА: Обезпокоени сме от реакцията на Блатер относно обвиненията

Президентът на Футболната асоциация на Англия Грег Дайк не е съгласен с начина, по който Йизеф Блатер се опита да отхвърли обвиненията в корупция. Както е известно, британското издание Sunday Times публикува информация, че бившият член на изпълкома на ФИФА Мохамед бин Хамам е раздавал подкупи на своите колеги, за да гласуват за Катар при избора на страна-домакин на Световното първенство през 2022 година.

В понеделник Блатер направи опит да се измъкне от критиките, обвинявайки медиите, че със своите публикации насаждат расизъм и дискриминация. Ответните реакции започнаха да пристигат. След като вчера се разбра, че в Холандия са против намерението на швейцареца да се кандидатира за изборите за президент на ФИФА през 2015 година, а същото каза и вицепрезидентът на УЕФА Дейвид Гил, днес последва поредното изказване срещу главата на световния футбол.

"Казах на Блатер, че смятам за неприемливи думите му, че в обвиненията на английската преса срещу ФИФА има много расизъм. Внимателно прочетох статията в Sunday Times. Нищо не е свързано с расизъм, материалите са посветени на корупцията във ФИФА. Тези обвинения трябва да бъдат разследвани както трябва. Искаме да знаем, дали заместник-председателя на следствената палата към комитета по етика мистър Гарсия е запознат с тези публикации и ако не, възнамерява ли да продължи разследването в светлината на тези материали. Обезпокоени сме от реакцията на мистър Блатер относно обвиненията. ФИФА трябва да престане да напада източниците на информация и да се заеме със самата информация", заяви Дайк.

 

  Сподели
161