Най-добрите играчи за сезон 2008-09 на Futbol TV: Ариен Робен (48)


.

Най-добрите играчи за сезон 2008-09 на Futbol TV: Ариен Робен (48)

Очакванията към него бяха големи преди началото на сезона. След напускането на Робиньо от Реал, Робен се предполагаше, че ще бъде следващата звезда, която ще изведе "белият балет" отново до първите места във всички турнири. Дали това се случи? Futbol TV Ви представя под номер 48 лявото крило на Реал Ариен Робен.

И в действителност преди началото на сезона през миналата година имаха големи очаквания към Робен и те в действителност бяха големи, заради прекрасните сезони преди това, които холандеца направи с английският гранд Челси.

Цената, която се наложи да платят от Испания също предполагаше големи очаквания, защото 36 милиона евро не се дават просто така.

Сезона не почна много добре за 25 годишният Робен. Макар, че спечели Суперкупата на Испания срещу Валенсия, той неможа да се утвърди в стартовия състав на Хуанде Рамос, а и контузиите не му позволиха дори да се пробва.

Все пак в първите мачове Робен не играеше никък зле, макар че трябваше да изпълнява не много позната роля в кралският клуб, а именно да бъде плеймейкър, което до сега национала на Холандия не е правил.

Добрата новина за всички в Реал беше, че контузията която получи не го извади задълго от игра и той дори очарова с бързото си адаптиране на "Сантиаго Бернабеу", разбирасе с много тренировки и фитнес.

Добрите новини за Робен продължиха, след като през декември на мястото на Рамос дойде Бернт Шустер, което първо негово действие бе да върне Ариен от центъра към левия фланк, където най-много обича да играе бързият халф.

И Шустер получи отблагодарение по най-добрия начин. В периода от 10 декември до 18 януари, Робен беше най-добрия играч на "кралският" отбор, отбелязвайки четири гола и записвайки три асистенции на своето име.

Доброто му представяне продължи и през сезона, като нито за момент той недопусна спад в формата си и помогна на Реал отново са се стабилизира, след като при Хуанде Рамос отбора бе изпаднал в летаргия.

Разбирасе не всичко беше розово при него. Робен често получаваше критики, че е прекалено индивудален играч и не търси много често своите съотборници, а направо завършва, което почти сигурно проваля на 100% изработени голове.

Ариен завърши сезона със седем гола и шест асистенции в 29 мача за Реал Мадрид, което направи най-слабият му сезон в кариерата, след като тези голове бяха най-слабото му постижение.

Ако се спрем на играните му мачове през миналия сезон, то ще направим извода, че не е бил толкова слаб сезон за "лалето" и че най-после е загърбил всички контузии, които го съпътстват още от периода му в Челси. Със сигурност Робен ще бъде важна част за своя нов отбор през тази година Байерн Мюнхен, но и да не забравяме, че той заедно с Холандия ще щурмуват и терените в ЮАР през 2010 година.

Отличия през сезона:

Печели Суперкупата на Испания

ЦВЕТЕЛИН ГАВАЗОВ

 

  Сподели
265