Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 28.02 - 03.03


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 28.02 - 03.03

Европейският уикенд предложи няколко вълнуващи дербита, но и както обикновено, останалите срещи също заслужават вниманието на любителите на качествения футбол. На Острова техничният футбол на Арсенал се оказа неефективен срещу твърдите действия на играчите на Стоук Сити и сега "артилеристите" изостават на 4 точки от лидера Челси. В Испания видяхме един горещ сблъсък между Реал Мадрид и Атлетико, а в Италия Милан отново загуби, но не разочарова.

Представяме ви: Dream Team за периода 28.02 - 02.03. Тактическа постройка 5-3-2.


ВРАТАР

Лорис Кариус (Майнц 05)

Благодарение на уверената игра на своя вратар Майнц 05 съумя като гост да преодолее намиращия се в криза Байер. 20-годишният страж запази вратата си "суха", успявайки да изпълни осем впечатляващи спасявания. Освен това, Кариус три пъти успя да се намеси при опасни центрирания на противника.


Подгласници: Асмир Бегович (Стоук Сити)

 

ЗАЩИТА

Лейтън Бейнс (Евертън)

Позицията на левия защитник в Евертън има фундаментално значение. Лейтън Бейнс отдавна не е един от отбраната на "карамелите", той на практика покрива целия ляв фланг на мърсисайдци. Бейнс постоянно се включва в атаките на своя отбор, като при това не забравя и за задълженията си в защита. В двубоя срещу коравия Уест Хем именно Лейтън бе човекът, който асистира за гола на Ромелу Лукаку. Отчитайки, че Ашли Коул на практика не играе в състава на Челси, позицията на Бейнс в националния отбор на Англия изглежда безапелационна.


Кайл Ноутън (Тотнъм)

"Шпорите" не допуснаха гол от Кардиф, за което най-голямата заслуга е на Ноутън. При това бранителят много силно се включваше в атаките на тима си, а точността на подаванията му е великолепна - 93%. Защитникът от националния отбор на Англия също така загуби само две единоборства, не оставяйки никакви шансове на противниците си.


Шкодран Мустафи (Сампдория)

Генуезци със Синиша Михайлович постигнаха много важна и неочаквана победа в Торино, побеждавайки местните "бикове", които у дома си играят много напористо и мощно. Сампдория успя да запази своята врата, а Мустафа, участвайки в това, бе добър и в чуждата половина на терена. Шкодран записа на сметката си асистенция, 91% спечелени единоборства и осем успешни шпагата.


Рагнар Клаван (Аугсбург)

На сметката на защитника е спасителният гол срещу Хановер 96. също така 28-годишният естонец извърши 11 чисти шпагата и показа точност на паса, на която биха завидели и най-големите майстори в това отношение - 96%.


Максуел (Пари Сен Жермен)

Голът на бразилеца стана победен в дербито с Марсилия. Защитникът много силно се включваше в атаките на своите и се възползва от отличния пас на Златан Ибрахимович.

Подгласници: Шкъртел (Ливърпул), Доусън (Тотнъм), Уйлямсон (Нюкасъл), Лукарели (Парма).

 

ПОЛУЗАЩИТА

Ариен Робен (Байерн Мюнхен)

Холандецът отново влезе в заглавията на вестниците. Робен оформи своят четвърти хеттрик с фланелката на Байерн, отбелязвайки три гола във вратата на Шалке 04. При това Ариен спечели 80% от единоборствата си.

Лука Антонели (Дженоа)

В мача срещу Катания полузащитникът бе полезен както в атака, така и в отбрана. Антонели вкара един от головете, четири пъти пресече топлата и шест пъти успешно отне топката от съперника.

Джонатан Уолтърс (Стоук Сити)

Позицията на Уолтърс е много любопитна. Формално той е нападател и за такъв бе закупен през 2010 година от Ипсуич Таун. При Марк Хюз обаче Джонатан играе като атакуващ полузащитник, впрочем, футболистът има универсални качества и на практика може да действа на всеки един пост, освен вратарския. В мача срещу Арсенал той успешно игра в средната линия, при това често се включваше в атаките на тима. При една от тях провокира Кошчелни да играе с ръка в наказателното поле, а след това сам реализира дузпата, осигурявайки победата за "грънчарите".


Подгласници: Сисоко (Нюкасъл), Азар (Челси), Стураро (Дженоа), Шави (Барселона), Габи (Атлетико)

 


НАПАДЕНИЕ

Андре Шюрле (Челси)

Когато няма нападатели, на помощ идват полузащитниците. Това е Челси в момента, но едва ли този факт има някакво значение за феновете на тима, щом целта е спечелването на трите точки и първото място в Лигата. Шюрле три пъти огорчи Фулъм и бе избран за играч на мача.

Ариц Адурис (Атлетик)

Още един хеттрик през уикенда. Блестящият Адурис смая Гранада, вкарвайки три гола, от които особено красив бе изстрелът му извън наказателното поле.


Подгласници: Меси (Барселона), Тевес (Ювентус), Бентеке (Астън Вила)


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Брендън Роджърс (Ливърпул)

Преди месец феновете на Пуул бяха настроени да се борят само за топ 4, но сега мърсисайдци са един от претендентите за титлата. Брендън Роджърс, независимо от болезнените загуби от Челси и Манчестър Сити, успя да върне увереността на своите футболисти и победата над Саутхемптън потвърди това. Професионализмът на Роджърс е вън от всякакво съмнение, а това се доказва от призива му да не се бърза и играчите на Ливърпул да си запазят хладни главите. Според Брендън, претендентите за титлата са Челси и Манчестър Сити. Със сигурност феновете на "червените" ще простят тази скромност, а и евентуална грешка на техния мениджър, ако любимците им триумфират във Висшата лига. С Роджърс начело на Ливърпул това е напълно възможно да се случи!

 

  Сподели
169