Дream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (19.10 - 25.10)


.

Дream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа (19.10 - 25.10)

Futbol TV продължава с определянето на символичния отбор на Европа, съставен от най-добре представилите се футболисти на своите постове. Напомняме, че в него участват футболисти от ТОП 5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига.

Резултати от гласуването за периода 12.10 - 18.10:

Крис Къркланд (Уигън) - 75%


Франк Рост (Хамбургер) - 25%

 


Представяме Ви: Dream-Team за периода 19.10 - 25.10. Тактическата схема е 4-3-3.


ВРАТАР

Идрис Камени (Еспаньол)

През изминалата седмица вратарите в Европа се проявиха по най-забележителният начин. Изборът ни беше отново много труден. Ван дер Сар от Юнайтед, Сорентино от Киево, Камени от Еспаньол - всички те проведоха фантастични срещи, но все пак изборът ни попадна върху последният. Само поради една единствена причина: за разлика от опитите на останалите вратари да спасят отборите си, Еспаньол достигна до нужният резултат, докато Киево и Юнайтед загубиха срещите си.

Камерунският вратар просто беше фантастичен и стана герой на мача със Севиля. Андалусците просто сдъвкаха отбраната на каталунският отбор, но не успяха да преодолеят безстрашният вратар, който се оказа последна преграда в опитите им да вкарат гол.

ЗАЩИТА

Сам Рикетс (Болтън)

Десният защитник на Болтън проведе отличен мач срещу Евертън. Ролята на уелсецът за победата над Евертън е повече от голяма. Защитникът през цялата среща участваше в атаките на своя отбор, тормозейки защитните редути на "карамелите". На всичкото отгоре, през първото полувреме подаде страхотен пас на Ли, който откри резултата в срещата. През второто полувреме гостите натикаха отбора му в собствената му половина и тогава Рикетс се прояви блестящо в отбрана.

Джулио Малиачо (Палермо)

Полузащитникът на Палермо в срещата с Удинезе игра като защитник на мястото на наказания Симон Кяер. На поста си централен защитник се справи сякаш е играл там постоянно и не оправда опасенията, че няма да се справи. На два пъти спаси отбора си от сигурен гол, освен това организира защитата по най-добрият начин по време на целия мач и има основна заслуга за победата на отбора си.

Алесандро Неста (Милан)

За какво са нападатели на Милан? Това си е помисли явно централният защитник на "росонерите" , който за десет минути вкара два гола и позволи на Милан да продължи отчаяната гонка за спечелване на Скудетето.

Мануел Фридрих ( Байер Леверкузен)

Защитникът на Байер Л. през цялото време на срещата на своя отбор срещу Борусия Дортмунд подтикваше съотборниците си да атакуват. През второто полувреме когато Байер губеше с 0:1, Фридрих успешно се включи при изпълнение на ъглов удар: с красив удар от 12 метра прати топката в долният десен ъгъл на вратата на съперника и спаси точката за отбора си.

ПОЛУЗАЩИТА

Пабло Ернандес (Валенсия)

Можем да кажем, че е най-добрият играчи от всички 11 които избрахме. Ролята му за победа над Алмерия просто е несравнима с на нито един футболист в Европа за изминалата седмица. Красив голов пас към Давид Вия, след това докара червен картон за вратаря на домакините Алвеш и накрая вкара потресаващ гол от 40 метра.

Сейду Кейта (Барселона)

Полузащитникът направи хеттрик срещу Сарагоса. Три гола в един мач и това е работа на опорен защитник! Рядко постижение според нас. Освен това малиецът подаде за един от головете на Ибра.

Майкъл Есиен (Челси)

Мощният полузащитник на "аристократите" през цялата среща с Блекбърн майсторски отиграваше всичко в центъра на полето, отбеляза и гол. Но не просто гол, а един съвършен шедьовър. Ганаецът прати топката във вратата на гостите от 35 метра по абсолютно фантастична траектория!

НАПАДАТЕЛИ

Антонио Касано (Сампдория)

Касано провежда грандиозен сезон в своята Сампа. Да се чуди защо Липи се колебае дали да го вземе в "Скуадрата". Пореден здрав мач направи с Болоня. Италианецът подаде два прекрасни голови паса през първото полувреме, след самостоятелни рейдове по фланга. През второто полувреме подаде още един път на Пацини, който в тази среща оформи дубъл. Изводът: съвсем скоро ако продължава да играе така ще бъде извикан в националния отбор на Италия.

Лоик Реми (Ница)

Младият нападател на Ница Лоик Реми в срещата с Лион доказа за пореден път, че се явява един перспективен футболист. 22 годишният нападател, когото вече поканиха в националния отбор на Франция едва ли не сам донесе разгромната победа над Лион. Реми вкара един гол и подаде за други два. Интересното е, че преди година напусна Лион.

Кевин Курани (Шалке 04)

Нападателят на Шалке проведе блестящ мач срещу Хамбургер. Неговият отбор игра у дома и в хода на срещата губеше с два гола разлика. Но не така мислеше Куарани и заедно със своите партньори в атака изравни резултата, оформяйки дубъл.

Старши треньор

Рафа Бенитес (Ливърпул)

Испанският мениджър на Ливърпул Рафа Бенитес започна срещата с Манчестър Юнайтед не с футболисти, а с истински бойци, които изнесоха истински урок по тактическа дисциплина спазвайки указанията на наставника си. Без капитанът си, , лидерът на отбора, "мърсисайдци" победиха страшния Юнайтед с 2:0 и върнаха надеждите за добър сезон във Висшата лига на Англия.


Тук уважаеми посетители на сайта Futbol TV ще Ви предоставим правото Вие да изберете и определите кой измежду посочените по-долу футболисти да заеме мястото си сред най-достойните 11 от отборът определен от Futbol TV.

Но има една малка изненада: този път ще имате право да гласувате не за един, а за двама футболисти. Освен това при определянето на нападател, Вие ще определите и кой да отпадне от посочените от нас трима нападатели, които FUTBOL TV номинира в символичния отбор за седмицата.

И така:

1. Моля гласувайте за нападателят Фернандо Торес (Ливърпул) . В предложението си посочете и на мястото на кого да бъде поставен голмайсторът на "мърсисайдци", който получи страхотен пас в срещата с Юнайтед и успя да надиграе Рио Фърдинанд, за да простреля след това Ван дер Сар за 1:0 .

2. Моля гласувайте за вратарят Ван дер Сар (Манчестър Юнайтед) . Вашият глас ще се счита автоматично и за глас против Идрис Камени. Вратарят на Юнайтед допусна два гола в злополучната за шампиона среща, но след три месеца лечение и отсъствие от официален мач показа класа на която могат да завиждат повечето му колеги в Европа. Спаси отбора си от по-голяма загуба. Сър Алекс поне за вратарският си пост може вече да бъде спокоен.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
244