Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 11.02 - 17.02


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 11.02 - 17.02

През изминалата седмица трите лидера във Висшата лига на Англия взеха по точка в мачовете си, което позволи на Ливърпул и Тотнъм да скъсят дистанцията от върха. Лидерите в Бундеслигата и Примера разгромиха противниците си, в Италия Фиорентина се препъна, а във Франция конкуренцията за третото място става все по-ожесточена.

Представяме ви: Dream Team за периода 11.02 - 17.02. Тактическа постройка 3-5-2.


ВРАТАР

Антонио Миранте (Парма)

При гостуването на Аталанта Миранте успя да запази суха вратата си и в известна степен също има заслуга за победата с 4:0 на "дуковете". Антонио извърши пет спасявания и два пъти се намеси при опасни центрирания на противника.

 

Подгласници: Маршал (Кардиф)

 

ЗАЩИТА


Диего Годин (Атлетико)

Централният защитник на "дюшекчиите" в мача с Валядолид вкара третият гол за своя отбор, освен това Годин пресече пет топки.

Данте (Байерн Мюнхен)

Защитникът на баварците откри резултата в двубоя с Фрайбург, освен това бразилецът спечели 90% от единоборствата си и показа висок процент точност на паса.

Чико (Суонзи)

Централният защитник на "лебедите" донесе точката за своите при гостуването на коравия Стоук Сити, отбелязвайки гол в началото на второто полувреме. Попадението на 26-годишният футболист не бе единственото хубаво нещо, което той направи в мача. Чико напълно обезличи Уолтърс, освен това два пъти изчисти топката от наказателното поле, два пъти блокира опасни удари и раздаде пасове с близо 90% точност.


Подгласници: Фонте (Саутхемптън), Кабул (Тотнъм), Колисн (Уест Хем), Перуци (Катания).

 

ПОЛУЗАЩИТА

Кристиан Молинаро (Парма)

Левият полузащитник на "дуковете" срещу Аталанта вкара гол, извърши четири шпагата и бе главният диригент за победата с 4:0 над бергамци.

Пиер-Емерик Обамеянг (Борусия Дортмунд)

Полузащитникът на дортмундчани бе едно от главните действащи лица в мача с Айнтрахт Франкфурт. Обамеянг се отчете с дубъл, освен това 24-годишният футболист напълно се справи с левия фланг на противника, подлагайки на истински терор Джакпа и Ланиг.

Джеймс Родригес (Монако)

Полузащитникът на Монако донесе победата на своя отбор в мача с Бастия, отбелязвайки и двата гола във вратата на противника. Родригес извърши и няколко рейда, което караше бранителите на противника постоянно да го фаулират, а това доведе до създаването на пет опасни положения в наказателното поле на Бастия.


Рикардо Монтоливо (Милан)

Всичко най-добро, което Милан създаде пред вратата на Болоня, в голямата си част бе организирано от Монтоливо. Попадението на Балотели в 86-та минута също стана благодарение на Рикардо - полузащитникът асистира на нападателя, а това донесе трите точки на "росонерите".


Стивън Джерард (Ливърпул)

Капитанът на Ливърпул продължава да бъде главната звезда на мърсисайдци, независимо от атакуващата мощ в лицето на Суарес и Стъридж. В мача срещу Фулъм Джерард се отчете с важен гол от "бялата точка" и с великолепен голов пас към Стъридж.

Подгласници: Пиянич (Рома), Касорла (Арсенал), Пирло (Ювентус), Лавеци (ПСЖ).

 


НАПАДЕНИЕ

Доми Кумбела (Айнтрахт Брауншвайг)

Кумбела си осигури място в символичния отбор на FUTBOL TV благодарение на хеттрика си срещу Хамбургер. В 51-та минута конгоанецът изравни резултата, а малко след това изведе своите напред. Пет минути преди края Доми вкара важен трети гол, който отново даде преимущество на саксонците, а това накара "динозаврите" да се разкрият и да допуснат четвърто попадение, което сложи точка на спора.


Емануел Адебайор (Тотнъм)

Нападателят на Тотнъм неотдавна призна, че се чувства така, както навремето в Арсенал. Навремето Адебайор бе един от най-страшните нападатели на Висшата лига, защитавайки цветовете на "артилеристите" Доверието на Тим Шерууд се оказа с вълшебно действие и сега Емануел отново всява страх и ужас в редиците на всеки един английски отбор. В мача с Нюкасъл Адебайор оформи дубъл и се замеси при гола на Паулиньо.


Подгласници: Меси (Барселона), Левандовски (Борусия Дортмунд).

 

СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Тим Шерууд (Тотнъм)

Ръководството на Тотнъм предприе много рискован ход, доверявайки се на неопитния Тим Шерууд. Засега обаче всичко за "шпорите" се развива повече от успешно. Шерууд се оказа много по-успешен мениджър за Тотнъм, отколкото Андре Вилаш-Боаш. Ние повече не четем новини за съблекалнята на "шпорите", а освен това Тотнъм стана много сработен колектив, където на първо място е отборът, а личните цели отиват на заден план. Последно това се видя в мача с Нюкасъл, в който лондончани пометоха съперника си с 4:0 на собствения му стадион.

 

  Сподели
170