Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 06.02 - 09.02


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа 06.02 - 09.02

Сериозен удар по шампионските амбиции на гладния за трофеи Арсенал нанесе Ливърпул. Челси не показа извънземен футбол, но победи с 3:0 Нюкасъл и се изкачи на върха в класирането на Висшата лига, Адебайор пък размени местата на Евертън и Тотнъм. Испания също си има нов лидер, в Италия дербито за Вечния град завърши без победител, наравно приключиха ПСЖ и Монако във Франция.


Представяме ви: Dream Team за периода 06.02 - 09.02. Тактическа постройка 3-5-2.


ВРАТАР

Кейлор Навас (Леванте)

За костариканския страж на Леванте мачът с Реал Сосиедад се превърна в истински звезден час. Шест отразени удара от упор са сериозен повод да определим Навас за вратар на нашия символичен отбор.

 

Подгласници: Лорис (Тотнъм)


ЗАЩИТА


Бранислав Иванович (Челси)

Бранислав сега се намира в прекрасна форма, което потвърждава във всеки свой мач. Миналата седмица сърбинът попадна в символичния отбор на FUTBOL TV, а сега отново заслужи нашето внимание, след като в мача срещу Нюкасъл обезличи всички атакуващи футболисти на "свраките", които попаднаха на пътя му. Този път Бранислав не вкара, но се отчете с асистенция. Жозе Моуриньо може да бъде спокоен за защитната си линия и с хора като Иванович в състава си португалецът може да не се опасява за резултата от мача.

Мартин Шкъртел (Ливърпул)

Дубълът на Мартин постави началото на разгрома на Арсенал от Ливърпул. Освен двата си гола, Шкъртел не забрави и за своите преки задължения - атаката на Арсенал нищо не успя да противопостави на защитната линия на мърсисайдския отбор. Шкъртел спечели 82 % от единоборствата си.


Алесандро Лукарели (Парма)

Гладният за точки Катания бе по-активен в мача срещу Парма и поради тази причина отправи 19 удара към вратата на "дуковете". В същото време трябва да отчетем добрата работа на защитата на Парма и това се вижда от точността на отправените удари на гостите - 2. Специално за Лукарели, централният бранител напълно неутрализира Бариентос и Бергесио, спечелвайки 95 % от наземните си единоборства. След мача Алесандро бе избран за играч на мача, а ние го включихме в символичния отбор на FUTBOL TV.


Подгласници: Коласинич (Шалке 04), Басонг (Норич), Уилямс (Суонзи), Менди (Олимпик Марсилия), Морено (Еспаньол), Утида (Шалке 04).


ПОЛУЗАЩИТА

Еден Азар (Челси)

Белгийският полузащитник на Челси продължава да изненадва всички с феноменалната си игра. Жозе Моуриньо продължава да хвали Азар, попътно порицавайки представителите на Висшата лига, които отказаха да признаят Еден за играч на месеца. В мача срещу Нюкасъл полузащитникът на Челси бе главно действащо лице, оформяйки хеттрик във вратата на Тим Кроул.


Рахим Стърлинг (Ливърпул)

Още един герой от мача с Арсенал, който също оформи дубъл. Смело може да кажем, че в Ливърпул расте голям талант и това се вижда от доверието на Брендън Роджърс към 19-годишния играч, който трябва да бъде по-концентриран и търпелив, ако иска да продължи да расте.

 

Кевин Нолан (Уест Хем)

Капитанът на Уест Хем за втора поредна седмица демонстрира великолепна игра. Както в мача със Суонзи, Кевин се отчете с дубъл, този път във вратата на Астън Вила. Нолан доказа, че е футболист, който сам може да промени хода на мача, а точно от такъв играч имат нужда "чуковете" в борбата си за своето оцеляване.

 

Гарет Бейл (Реал Мадрид)

Полузащитникът на мадридчани помогна на воя отбор с гол и асистенция в мача с Виляреал, осигурявайки на тима си преднина от два гола. Уелсецът не показа онази игра, която свикнахме да виждаме от него в Тотнъм, но и това, която стори срещу "жълтата подводница" бе достатъчно да намери място в символичния отбор на FUTBOL TV.

Гьокан Инлер (Наполи)

Три минути след попадението на Таарабт полузащитникът на Наполи Гьокан Инлер изравни резултата. Какво ли щеше да се случи, ако предимството на "росонерите" се бе запазило до средата на първата част, дали неаполитанци нямаше да се изнервят и да изпаднат в дупка? Няма как да знаем, иначе малко след подновяването на играта след почивката швейцарският национал асистира за първия гол на Игуаин. Гол и резултатен пас срещу Милан е достатъчно основание да включим Инлер в нашия отбор.

 

Подгласници: Михтарян (Борусия Дортмунд), Хернанес (Интер), Андре (Аячо), Сидуел (Фулъм), Коутиньо (Ливърпул).

 

 

НАПАДЕНИЕ

Роберт Левандовски (Борусия Дортмунд)

В символичния отбор на изминалия уикенд можеше да се окаже и Хенрих Михтарян. Двамата нападатели на Борусия в мача срещу Вердер записаха на сметката си по дубъл, но Левандовски се отчете и с асистенция.

Емануел Адебайор (Тотнъм)

Нападателят на Тотнъм продължава да оправдава доверието на Тим Шерууд. Мениджърът на "шпорите" не се изплаши да остави на пейката Роберто Солдадо, който явно не може да се адаптира към английския футбол. Емануел за пореден път стана герой за Тотнъм, вкарвайки победен гол в във вратата на Евертън. Играчът от Того вече има шест попадения във Висшата лига, което не е лош показател, отчитайки факта, че при Андре Вилаш-Боаш Адебайор дори не попадаше в заявките за мачовете на Тотнъм.


Подгласници: Рамос (Херта), Меси (Барселона), Суарес (Ливърпул).

 


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Брендън Роджърс (Ливърпул)

Мениджърът на Ливърпул заслужава огромно уважение за колосалната работа, която върши през този сезон. Независимо от многобройните травми на лидерите на отбора, мърсисайдци продължават да се намират сред претендентите за титлата. Самият Роджърс заяви, че Ливърпул все още не е готов за титла и задачата на отбора е да попадне в зоната на Шампионска лига. Мачът с лидера бе истинска проверка за "червените", които повалиха един от претендентите за спечелване на Висшата лига, вкарвайки му пет гола и показвайки игра, която вероятно радва и неутралните зрители. Трябва да отбележим и това, че Роджърс продължава да се доверява на млади играчи, които пък му се отблагодаряват с лихвите.

 

  Сподели
175