Челси ще тръгне по пътя към мечтаната ШЛ с победа над Бордо


.

Челси ще тръгне по пътя към мечтаната ШЛ с победа над Бордо

Челси беше на една дузпа от триумфа в Шампионската лига през миналия сезон, но след незабравимите пропуски на Джон Тери  и Никола Анлека титлата пое към Манчестър. Сега начело на „сините” е Големия Фил и неговата мисия е ясна – да спечели най-престижния турнир.

Жребият на Челси в груповата фаза никак не е лош. С Бордо, Рома и Клуж  в една група, едва ли някой се съмнява, че отборът ще премине през  този поток. Хората на Абрамович стартират срещу Бордо на „Стамфорд Бридж” като имат 12 поредни мача без загуба като домакин. 9 от тези мачове са победи.

На всичкото отгоре Челс и започна силно и във Висшата лига. 3 победи и 1 равен гарнатират на тима лидерска позиция. Единствената лоша новина е отсъствието на Есиен, който е аут около 6 месеца. Проблемите на ганаеца са със скъсъни коленни връзки. Вероятно и Михаел Балак няма да играе. По всичко личи обаче, че Дрогба се завръща.

Начело на Бордо е бившият защитник на Манчестър Юнайтед Лоран Блан. Във Франция „жирондинците” започнаха зле. В момента те са на 10-та позиция след 5 изиграни мача. Бордо записа 2 загуби като гост в Лига 1. В тези двубой тимът вкара само 1 гол. Последната им среща с Марсилия у дома завърши 1:1. Доста играчи на Блан ще пропуснат срещата с Челси. Защитниците Матьо Шалме и Беноа Тремулина са наказани. Нападателите Жусие и Анри Сайве са контузени.

Челси и Бордо не са срещали помежду си, но Бордо има лоши спомени от визитите си в Англия. Тимът има загуби от Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Астън Вила, като дори няма гол срещу тези съперници. Челси е посрещал 3 френски тима и има един успех и 2 равни.

В този двубой спокойно може да се разчита на домакинска победа. Челси знае колко е важно да си осигури класиране за следващата фаза възможно най-рано и да се концентрира върху мачовете от Висшата лига. В края на седмицата „сините” играят с Манчестър Юнайтед и ще искат да влязат с супермача с победа.

Бордо не бива да бъде подценяван, но те едва ли ще могат да дадт отпор на Челси и Рома в тази група. Затова и тимът трябва да е доволен, ако спечели третата позиция и участва в турнира за Купата на УЕФА през проелетта. Победата на Челси поне с два гола разлика е сигурна.

Прогнзоа на Futbol TV – 1
Точен резултат – 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
23