Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (29.10 - 05.11)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (29.10 - 05.11)

Главното блюдо на 10-я кръг на Висшата лига на Англия стана мачът между Арсенал и Ливърпул, в който "артилеристите" постигнаха победа с 2:0 и по такъв начин увеличиха дистанцията от своите преследвачи. Рома спря да побеждава, Байерн Мюнхен и Реал Мадрид преживяха големи приключения, а във Франция Монако претърпя първото си поражение през сезона. FUTBOL TV отново обръща своето внимание към героите на европейския уикенд.

Представяме ви: Dream Team за периода 29.10 - 05.11. Тактическа постройка 3-5-2.


ВРАТАР

Оливер Бауман (Фрайбург)

12 страхотни спасявания. Това направи 23-годишния страж на "соколите" при гостуването на своите на Нюрнберг. Фрайбург остана с човек по-малко след почивката и домакините обсадиха вратата на гостите, но блестящите изяви на Бауман не само спасиха отбора му, но донесоха и трите точки, което оттласна Фрайбург от дъното.

Подгласници: Ениема (Лил)

 


ЗАЩИТА

Марко Баша (Лил)

Лил победи звездната селекция на Монако благодарение на двата гола на Нолан Ру, но герой в този мач не стана 25-годишният нападател на домакините, а централният защитник Марко Баша, който имаше за главна задача да неутрализира главното оръжие на гостите Радамел Фалкао. Трябва да кажем, че Марко напълно се справи със своите задължения, спечелвайки всичките си единоборства, освен това раздаде пасове с 93-процентна точност, на два пъти изчисти топката от собственото си наказателно поле и няколко пъти се включи в атаките на своите.

Матиа Настасич (Манчестър Сити)

Няма как да пропуснем 20-годишният централен защитник на "гражданите", който спечели всичките си единоборства (точно това се иска от всеки един бранител) в мача срещу Норич, напълно неутрализира централният защитник на гостите Гари Хупър и раздаде пасове с 95-процентова точност.


Матийо Дебюши (Нюкасъл)

Подаванията на Дебюши не бяха силната му част в мача срещу Челси, освен това французинът спечели само 2/3 от единоборствата си, но за сметка това 28-годишният футболист прояви голяма активност по фланга, подпомагайки атаката на своя отбор и подлагайки на постоянен натиск защитата на гостите.


Подгласници: Колкър (Кардиф), Лукарели (Парма)

 

ПОЛУЗАЩИТА


Андре Хан (Аусбург)

Едва ли до края на сезона ще чуем повече това име, но истината е, че 23-годишният германец се представи впечатляващо в мача на баварците срещу Майнц 05 - Хан прояви изключителна активност по десния фланга, а двата му гола донесоха важни три точки за Аугсбург.

 

Яя Туре (Манчестър Сити)

Това е главният архитект на погрома, който вицешампионите устроиха на Норич. Повечето атаки на "гражданите" тръгваха именно от Яя Туре, който раздаде пасове с 93-процентна точност, отбеляза един от головете във вратата на "канарчетата", спечели всичките си единоборства и... това е напълно достатъчно за включването на 30-годишния футболист в символичния отбор на FUTBOL TV.


Аарън Рамзи (Арсенал)

Един от героите в централния мач на кръга във Висшата лига на Англия. Уелсецът се справи чудесно със задълженията си в опорната зона на Арсенал в мача срещу Ливърпул, освен това много успешно се включваше в атаките на отбора си, а голът му в 59-та минута не само бе венецът на неговите добри изяви, но и постави точка на спора относно победителя в мача.

Франк Рибери (Байерн Мюнхен)

Трябва да кажем, че французинът демонстрира страхотен футбол в мача на Байерн срещу Хофенхайм. Рибери раздаде пасове с 90-процентна точност, извърши 9 дрибъла, докосна топката повече от всеки един друг футболист на терена и записа две асистенции, които донесоха трите точки на баварците.


Луис Густаво (Волфсбург)

Отново в нашия отбор попада футболист, който не е отбелязал гол, но няма как да пропуснем Луис Густаво, защото 26-годишният опорен полузащитник на "вълците" вдъхнови своите за победата им при гостуването на Айнтрахт Франкфурт. Луис не само се справи със задълженията си в опорната зона, но активно се включваше във всяка една атака на своите, което позволяваше на Волфсбург да имат преимущество при повечето си набези в противниковата половина.


Подгласници: Насри (Манчестър Сити), Берарди (Сасуоло), Пардо (Реал Сосиедад), Мхитарян (Борусия Дортмунд), Верати (ПСЖ)

 

НАПАДЕНИЕ

Серхио Агуеро (Манчестър Сити)

Нашият герой се отчете с два гола и две асистенции в мача на Сити срещу Норич. Какво повече трябва да искаме от един нападател?


Роберт Левандовски (Борусия Дортмунд)

След като Левандовски не се бе разписвал в три поредни мача от Бундеслигата, ето че полският нападател оформи хеттрик и асистенция срещу Щутгарт и помогна на тима си да постигне победа с 6:1 и да продължи подлага на натиск Байерн Мюнхен в борбата за лидерската позиция в Бундеслигата.

Подгалсници: Крузе (Борусия М'гладбах)


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Торстен Лиеберкнехт (Айнтрахт Брауншвайг)

Най-слабият отбор в Бундеслигата сътвори истинска сензация, побеждавайки участникът в Шампионска лига и кандидат за топ 4 Байер Леверкузен. Едва ли любителите на футболните залози са доволни от резултата в Брауншвайг (честито на тези пък, които заложиха на новаците), но със сигурност саксонските фенове дълго време ще говорят за тази забележителна победа. Интересното е, че домакините не се прибраха в глуха защита срещу именития си съперник, а играха като с равен и това може да се види от статистиката.

Да накараш играчите си, които заемат последното място в класирането да излязат и да бъдат равностойни на фаворита - за това е нужен психолог и специален подход. Другата заслуга на Лиеберкнехт е това, че подреди много грамотно отбора си: остави Кумбела единствен нападател, зад него разположи Боланд и Белараби, а в опорната зона постави трима свои футболисти. На пръв поглед тактиката е защитна, но на практика при всяко овладяване на топката централният опорен полузащитник Вранчич заставаше между атакуващите халфове, а крайните бранители моментално тръгваха напред, което понякога довеждаше до там домакините да атакуват с 6-7 футболисти, което обяснява 17-те удара в посока вратата на Лено.

 

  Сподели
174