Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (13.09 - 16.09)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (13.09 - 16.09)

FUTBOL TV се завръща към седмичната си традиция да определя единадесетте най-добри футболисти на кръга в Топ 5 на първенствата в Европа. Малко необичайно, но място в нашия състав не намери нито един представител на Примера дивисион. За сметка на това, тук са героите от дербитата на Франция и Италия, както и главните действащи лица в най-новата поредица на "Измирането на динозаврите".

Представяме ви: Dream Team за периода 13.09 - 16.09. Тактическа постройка 3-5-2.


ВРАТАР

Свен Улрайх (Щутгарт)

Добре стартиралата Херта (победа 6:1 срещу Айнтрахт Франкфурт) никак не очакваше да получи такъв голям шамар в домашния си мач срещу Щутгарт - отборът, който загуби три от всичките си четири мача. Цифрите обаче говорят какво се случи в събота вечер в столицата на Германия - Улрайх извърши осем спасявания, докато за победата на Щутгарт бе достатъчен само един точен удар.

Подгласници: Консигли (Аталанта)


ЗАЩИТА

Кайл Уокър (Тотнъм)

Тотнъм по предсказуем начин прибави три точки в своята кошница, но сред титулярите в нашия символичен отбор няма да включим авторът на двете попадения Сигурдсон, а крайният защитник Кайл Уокър. Той напълно се справи със своите задължения в отбрана, а също така активно участваше в креативните действия, извършвайки 84 точни паса!


Лукас Мендес (Олимпик Марсилия)

Когато в събота запалянковците на Тулуза вече започваха да празнуват първата победа на своя отбор през сегашния сезон, щастието на "виолетовите" фенове бе откраднато от 23-годишния бразилски защитник на Олимпик Мендес, който в мача два пъти се опита да вкара гол и на третия път успя. Към сметката на бранителя ще добавим и осем пресечени топки и осем спечелени въздушни двубоя.


Уго Кампаняро (Интер)

Който не е гледал двубоя Интер - Ювентус, само може да съжалява, че не го е направил и да продължава да плаща данък на изградения си стереотип относно италианския футбол. Невероятна атмосфера на "Джузепе Меаца", емоции преди мача, емоции след срещата, много динамика, здрав и динамичен футбол - това е най-малкото, което видяха почитателите на тези два отбора, а също така и милионите зрители по телевизионните екрани. За играч в този двубой бе избран Алварес, но в защитата на нашия отбор ние ще поставим друг футболист на Интер - Кампаняро, без когото "нерадзурите" нямаше да организират нито една добра атака. Десният бранител активно се включи в нападателните действия на съотборниците си и на практика пое част от задълженията на Джонатан, което даде възможност на 27-годишният полузащитник да бъде по-близо до Алварес и да играе по-разкрепостено в нападение. За качествата на Кампаняро говори факта, че той на няколко пъти "разреди" района пред наказателното поле на своя отбор, когато Ювентус владееше инициативата и атакуваше мощно, освен това Уго отправи 95 % точни паса и спечели 93% от едниборствата.

Подгласници: Видич (Манчестър Юнайтед), Место (Наполи), Очипка (Айнтрахт Франкфурт), Мендес (Олимпик Марсилия)

 


ПОЛУЗАЩИТА

Пиер-Емерик Обамеянг (Борусия Дортмунд)

Обамеянг толкова бързо се адаптира към играта на Дортмунд, че вече няма как да си представим Борусия без него. В петия кръг на Бундеслигата със своите действия той не един път хвърляше в ужас защитата на Хамбургер, освен това вкара два гола и записа в актива си една асистенция. Какво повече може да се иска от новото попълнение на Борусия.


Блез Матюиди (ПСЖ)

Тежкото гостуване в Бордо се превърна за ПСЖ в спокойно взети три точки, в много отношения благодарение на разкошната игра на Блез. Именно той стана автор на първия гол, започвайки атака с дълъг пас, пробягвайки по-голямата част от терена и постави точка в комбинацията. На сметката си той има седем шпагата и 100% спечелени единоборства - феноменално!


Аарън Рамзи (Арсенал)

Рамзи толкова ярко проведе мача срещу Съндърланд, че успя да измести фокуса от дебюта на Месут Йозил към собствения си дубъл. При това трябва да отбележим, че победния гол бе вкаран в момент, в който "черните котки" изравниха резултата и гледаха с въодушевление напред.


Стивън Найсмит (Евертън)

Ако човек погледне показателите на Найсмит в мача срещу Челси, ще остане изненадан от нашия избор - 51% точност на паса и малко над 60% спечелени единоборства. Да, но Найсмит се оказа на точното място в 45-а минута, за да огорчи един от най-добрите вратари в света, а по-късно се оказа, че попадението му е победно. Точно така, Евертън победи един от кандидатите за титлата. Оказва се, че Мърсисайд никак не е добро място за фаворитите.


Миралем Пиянич (Рома)

Пиянич, заедно със Стротман бяха в основата на снощната победа на "вълците" над Парма. 23-годишният футболист спечели всичките си единоборства, раздаде пасове с 88% точност, с добрата си игра осигури надмощие на Рома в средата на терена, а с остротата на действията си постоянно създаваше главоболия на защитата на "дуковете"


Подгласници: Бен Арфа (Нюкасъл), Озмън (Евертън), Стротман (Рома), Кандрева (Лацио), Неймар (Барселона), Ройс (Борусия Дортмунд)

 


НАПАДЕНИЕ

Роберт Левандовски (Борусия Дортмунд)

В мача срещу Хамбургер Левандовски организира малко съревнование с Обамеянг, което в крайна сметка завърши наравно. Роберт записа на сметката си два гола и една асистенция, блестящо изпълнявайки ролята на палач, който доубива ранения звяр.

Алесио Черчи (Торино)

26-годишният италиански национал изигра фантастичен мач срещу Милан. Той постоянно бе трън в очите на "росонерите", освен това записа на сметката си асистенция и великолепен гол, оставайки лице в лице с вратаря Абиати.

Подгласници: Жиру (Арсенал), Алварес (Интер), Ел Хамдауи (Малага), Кислинг (Байер), Сигурдсон (Тотнъм)

 

СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Роберто Мартинес (Евертън)

Едва ли са били много тези, които са предполагали, че Евертън ще успее да победи Челси. Скромният Роберто Мартинес срещу Жозе Моуриньо с две здрави резервни скамейки зад гърба си! В крайна сметка голът на Найсмит в края на полувремето се оказа победен, а мачът на "Гудисън Парк" показа, че Роберто Мартинес продължава успешно да развива традициите и качествата сред футболистите, които неговият предшественик установи - "карамелите" играха без страх от голямото име срещу себе си, бранеха се много грамотно и максимално се възползваха от възможностите пред себе си.

 

  Сподели
189