Блан: ПСЖ няма право на грешки тази година


И. Ангелов

Блан: ПСЖ няма право на грешки тази година

Лоран Блан хвърли ръкавицата пред своите играчи с предизвикателство за новата кампания. Той иска един безгрешен сезон от развиващия се състав на Пари Сен-Жермен, като целта е да се надгради над отбора на Карло Анчелоти, който взе първа титла в Лига 1 от 19 години насам.

"Това е нов сезон с няколко нови играчи и нов треньор. Всеки казва, че минимумът за нас е да сме шампиони на Франция, така че това е допълнително напрежение над нас, но в това има смисъл. Ние нямаме право на грешки."

Бившият бос на Франция заяви, че очаква от новопромотирания Монако да предизвика титлата в най-скоро време, но той не забравя опасността от Марсилия и Лион:

"Пресата залага, че Монако ще е силен претендент, с техните качествени нови попълнения, но нека да не забравяме Марсилия и Лион. Плюс това, винаги има един аутсайдер със страхотен сезон, който се намесва във върха на класирането. Видяхме това в последните години с Монпелие."

С Единсон Кавани и Маркиньос, макар похарчените за тях 85 милиона евро да се смятат за прекалена сума, Блан вярва, че ПСЖ притежава огромен потенциал, а освен това разкри, че Кавани може да дебютира още утре:

"Потенциалът ни, с новите попълнения, е много по-голям от миналата година. Очевидно Кавани добавя много стойност в отбора. Маркиньос има възможността да порасне и да се развие - той ще добави класа в бъдещето. Трябва да извлека максимума от всички играчи, защото тук има голям потенциал."

"Кавани се подготвя добре. В следващите 24 часа ще решим дали той ще играе."

  Сподели
138