Робиньо: Искам да стана шампион на Англия!


А. Франгов

Робиньо: Искам да стана шампион на Англия!

Трансферът на Робиньо от Реал Мадрид в Манчестър Сити резтресе медиите на Острова и по света почти колкото този на Димирър Бербатов в Юнайтед. Интерес към бразилската съперзвезда цяло лято проявяваше Челси, но в последния момент вчера Робсон де Соуса - Робиньо прие офертата на Ман Сити, която надвишаваше 32,5 млн. паунда. Така Робиньо стана най-скъпият футболист на острова.

Той заяви пред клубния уебсайт че според него Ман Сити е голям клуб който гради един серизен отбор. „Тук има великолепни футболисти, а целите изцяло съвпадат с моите - да стана шампиона на Англия", каза също юношата на Сантос.

В отбора също се състезават други двама негови сънародници и колеги в националния тим - Елано Блумер и Жо. Той заяви че това е бил важен фактор в решението му да заиграе на „Иистландс", и че дори са приятели.

Робиньо има 101 мача с фланелката на „Белия Балет" и 25 гола, а за националния тим на Бразилия - 42 мача и 11 гола. В Сити той ще се конкурира в атака с Мартин Петров, Валери Божинов, Бенжани М'варувари, Нери Кастийо и Дариъс Васел.

 

АСПАРУХ ФРАНГОВ

  Сподели
177