Марсилия изпревари ПСЖ и Арсенал за подписа на френски талант


Н. Гавазов

Марсилия изпревари ПСЖ и Арсенал за подписа на френски талант

Втородивизионният френски Гингам прие офертата на Олимпик Марсилия за полузащитника Жианели Имбула, който е смятан за един от най-перспективните френски футболисти. Според информацията, която FUTBOL TV получи от свои източници, клубът от Лига 2 е приел предложението на марсилци в размер на 7.5 милиона евро плюс един милиона евро под формата на различни бонуси.

 Интересното на тази сделка е, че ПСЖ също се опита да привлече 20-годишния французин от конгоански произход, но офертата от 10 милиона евро на столичани бе отклонена. Лондонският Арсенал също бе много близо до сделка с Жианели, но предложението на англичаните също бе отклонено. Предполага се, че "артилеристите" са предложили 6 милиона евро за играча, кеото не е удовлетворило ръководството на Гингам.

Имбула прави дебюта си в професионалния футбол на 17-годишна възраст и оттогава е обект на интерес от най-големите френски клубове. Играчът е син на конгоански родители, роден е в Белгия, а от дете живее във Франция, което го прави подходящ да играе за националните формации и на трите страни. През месец май получи повиквателна за представителния младежки тим на Франция.

 

  Сподели
213