Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа


.

Dream Team от ТОП 5 на първенствата в Европа

Futbol TV продължава с определянето на най-добрият отбор за изминалата седмица. Напомняме, че в него участват футболисти  от ТОП-5 на европейските първенства: Висшата Лига на Англия, Серия А, Бундеслигата, френската Лига 1 и испанската Ла Лига.

Представяме Ви Dream-team за периода 24.08-30.08:

                                                           ВРАТАР

Браян Йенсен (Бърнли)

Най-добрият вратар за изминалата седмица стана вратарят на Бърнли. ще попитате може би как вратар допуснал 3 гола в един мач може да бъде най-добър? Много е просто: вратарят се намира в такава форма, че благодарение на потресаващите си намеси отборът се намира на десета позиция във Висшата Лига на Англия. А още по-просто е да погледнете видеото от неговите дейкствия в срещата Челси-Бърнли.

 

                                                          ЗАЩИТА

Дъглас Майкон (Интер)

Бразилският защитник на миланският отбор проведе възхитителна игра. Майкон удържаше десният фланг на отбраната на Интер, а в края на първото полувреме подаде страхотен пас към Ето'О след което бе изработена дузпа. Накрая сам отбеляза гол.

 

Фабио Канаваро (Ювентус)

Вече втора седмица капитанът на националният отбор на Италия удържа позицията централен защитник. Старанието му плюс безграничният опит и грамотност в отиграването на положенията ни карат да го поставим отново в състава и тази седмица. Най-важното в неделната среща бе, че неутрализира Тоти и така спомогна за победата на отбора си.

 

Ашли Коул (Челси)

Защитникът на "аристократите" проведе срещата с Бърнли на много високо равнище.Защитникът не само неутрализираше противникът, но и сам изостряше атаките на Челси докато накрая бе възнаграден и с гол.

                                                   ПОЛУЗАЩИТА

Ариен Робен (Байерн)

Дебютът на Робен шокира всички футболни зрители. Дубъл в първия мача за отбора си и то срещу действащ шампион. Кого продадоха Реал Мадрид? Влезе в игра през второто полувреме и отлично си взаимодейства с Рибери, вкара два гола и остави впечатление, че няколко години си партнира с французина....не, само 45 минути.

 

Диего Рибас (Ювентус)

Може да се каже, че това е поредният бразилец, за който може да се говори след заминаването на Кака. В срещата с Рома, нито един защитник на домакините не успя да се справи с Диего и там където беше той, атаката се изостряше. Класната му игра намери отражение в дубъла във вратата на "вълците"

Ласана Диара (Реал Мадрид)

Опорният защитник на звездният отбор на Реал отигра срещата с Депортиво за отличен. Грамотно отиграване на всяка топка и често включване в атака. Именно след негово подаване Раул заработи дузпата, но не стига това, а сам отбеляза красив гол.

Стивън Джерард (Ливърпул)

Полузащитникът на "мърсисайдци" бе именно този играч, който поведе отбора към победата срещу Болтън. два пъти отборът на Ливърпул отстъпваше в резултата, два пъти изравняваха за да дойде и победният гол след удар на Стиви - топката влетя в горния ъгъл на вратата на Болтън

                                                          НАПАДЕНИЕ

Фабио Куалярела (Наполи)

В първия мач още за клуба, Фабио накара тифозите да го заобичат. А в срещата с Ливорно оформи и дубъл.

Диего Милито (Интер)

Неговото разбиране за играта накара съперниците му да въздишат. В срещата с Милан той демонстрира, че не само може да завършва атаката, но и да я създава.

Роберто Солдадо (Хетафе)

Бившият нападател на реал Мадрид оформи срещу Расинг хеттрик в първия кръг от шампионата на Испания. Някой може би ще изрази съмнение, че не заслужава място в символичния сборен отбор на Европа? По-добре е да го аплодираме и да му пожелаем бъдещи успехи.

 

 

Старши треньор:

Кой от всички наставници съумя толкова удачно да построи подчинените си, че да нанесе смазващ удар в едно от европейските дербита? Футболистите на Моуриньо не оставиха никакъв шанс на съперника си и то не кой да е , а Милан. От миналогодишния скучен и незрелищен Интер няма и помен. Поради това даваме оценка "Отличен" на португалеца и го обявяваме за треньор на седмицата.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
268