Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (07.03-11.03)


Н. Гавазов

Dream Team от Топ 5 на първенствата на Европа (07.03-11.03)

Във Висшата лига някои мачове от кръга бяха отложени заради срещите от четвъртфиналите за Купата на Англия, така че фокусът беше насочен към Ливърпул - Тотнъм, които за пореден път показаха, защо английският футбол е толкова обичан. Разбира се, футболното пиршество не бе по-малко от това по другите европейски терени.

Представяме ви: Dream Team за периода 07.03 - 11.03. Тактическа постройка 4-3-3.

ВРАТАР

Рене Адлер (Хамбургер)

Вратарят на Хамбургер в срещата с Щутгарт за пореден път показа, защо бе върнат в националния отбор на Германия. Адлер извърши седем спасявания и шест път се пребори за топката при различни центрирания. По този начин голът на Артем Рудневс се оказа единствен в мача и достатъчен да донесе трите точки за „динозаврите" на негостоприемния „Мерцеде-Бенц-Арена".

Подгласници: Курчи (Болоня)


ЗАЩИТА

Андреа Бардзали (Ювентус)

Защитникът на националния отбор на Италия по точност на паса надмина дори полузащитниците на Барселона - 97% от подаванията на Барцали в мача на неговия отбор срещу Катания намериха своя адрес. Освен това Андреа спечели всички свои единоборства, извърши девет успешни шпагата и на практика напълно обезпечи зоната, която трябваше да брани.


Жоел Матип (Шалке 04)

Централният бранител на Шалке 04 нямаше тази точност на паса, както своя колега от Ювентус, но с блестящата си игра срещу Борусия Дортмунд доказа, че е важна част от отбора, дори най-важната, защото Матип имаше срещу себе си едно от най-мощните оръжия на шампиона - Роберт Левандовски и трябва да кажем, че основната причина да бъде обезвреден полякът се крие в представянето на Жоел, който беше избран за играч на мача.


Ян Вертонген (Тотнъм)

Невероятен мач направи централният бранител на Тотнъм срещу Ливърпул. 25-годишният футболист не се огъна от набезите на противника, спирайки всички атаки на Стъридж и Суарес. На всичкото отгоре Вертонген отбеляза и два гола - постижение, което е мечта за повечето нападатели във Висшата лига на Англия.

Давиде Астори (Каляри)

Лидер на отбраната на Каляри в мача срещу Сампдория, Астори напълно обезличи Мауро Икарди, а и останалите атакуващи футболисти на генуезци. 26-годишният футболист беше непоклатим на своя пост, но също така и много внимателно следеше какво се случва в нападение - включваше се в атаките на своите, което позволяваше на Найнголан по-свободни действия в предни позиции и оттам осигуряване на пълно превъзходство на Каляри в мача.

Подгласници: Дзамбрано (Айнтрахт), Фрей (Киево), Босингва (КПР), Драме (Киево), Сапата (Милан), Алвеш (Барселона), Адриано (Барселона), Зубар (Аячо)


ПОЛУЗАЩИТА

Юлиан Дракслер (Шалке 04)

19-годишният полузащитник на Щалке 04 блесна във важното рурско дерби, разпечатвайки вратата на Борусия Дортмунд в 12-та минута. Освен попадението си и това, че обстрелваше Вайденфелер, младият футболист се бореше като лъв и успя да спечели 12 единоборства в средата на терена.

Тобиас Вайс (Хофенхайм)

Хофенхайм сложи край на серията си от четири поредни поражения във Фюрт срещу местния Гройтер. В две от попаденията във вратата на домакините се замеси Вайс. Първо като асистент, а след това и като голмайстор.

Франк Рибери (Байерн Мюнхен)

Мачът срещу Фортуна би трябвало да бъде за Байерн Мюнхен една лека разходка, а се получи обратното - мюнхенци два пъти отстъпваха в резултата. В решаващия момент своята дума каза Рибери: точно когато Фортуна за втори път излезе напред в резултата, французинът възстанови статуквото. Въобще, Франк беше най-активният футболист от домакините и се замеси в най-много ситуации около и в наказателното поле на гостите.

Подгласници: Даунинг (Ливърпул), Кабай (Нюкасъл), Барбоса (Евиан), Джерард (Ливърпул)

 

НАПАДЕНИЕ

Амаури (Парма)

Бяхме позабравили бразилският италианец, но ето, че през този уикенд си спомнихме, че има такъв футболист. Амаури отбеляза три гола при победата на Парма с 4:1 над Торино, а впечатляващото е, че го направи само чрез седем удара.

Виктор Ибарбо (Каляри)

Едва ли някой преди е чувал, че има такъв футболист. Дори почитателите на италианския футбол рядко поглеждат към отборите в долната половина на таблицата за класиране, но трябва да кажем, че и там има герои. Един от тези е нападателят на безпризорния Каляри Ибарбо. В мача срещу Сампдория колумбиецът стреля три пъти и три пъти порази вратата на „моряците", а отборът му постигна победа с 3:1.

Ивица Олич (Волфсбург)

Няма как да пропуснем героя на кръга в Бундеслигата, особено когато търсим причините за сензационния успех на неговия Волфсбург срещу Фрайбург. „Трудно ми беше да продължа мача: паднах на гърба си и около пет минути не можех да дишам", заяви Олич след срещата. Хърватинът обаче остана на терена и на всичкото отгоре направи дубъл, при това едно от попаденията му ще влязе в топ 10 на най-добрите голове през сезона.

Подгласници: Ибрахимович (ПСЖ)


СТАРШИ-ТРЕНЬОР

Стефано Пиоли (Болоня)

„За последния месец отборът израсна много. Трябва обаче да бъдем по-мъдри", това заяви старши-треньорът на Болоня Стефано Пиоли преди мача на неговия отбор с Интер. И неговите футболисти показаха, че са помъдрели. Показа го и 47-годишният специалист, който направи една-единствена промяна от предварителните очаквания - постави Перес и Тайдер непосредствено пред защитата, с което максимално затрудни атакуващите футболисти на противника. Като добавим дисциплинираната игра на Диаманти, Габиадини и Христодопулос, отличните действия на Курчи и попадението на Джилардино, победата на Болоня не изглежда чак толкова изненадваща. Особено срещу толкова колеблив и непредсказуем Интер.

 

  Сподели
177