Дайджест на слуховете за 17-ти януари


Н. Гавазов

Дайджест на слуховете за 17-ти януари

С настъпването на Новата година стартира и работата на зимния трансферен прозорец в Европа. Любителите на футбола знаят, че това е времето на активните спекулации и всевъзможни слухове свързани с един или друг футболист. В много от историите има голяма доза истина, а в някои не чак толкова, в голяма част от случаите на повърхността излизат само някои неща от задкулисните действия на страните. FUTBOL TV открива нова рубрика, в която място ще намират всички онези слухове и спекулации свързани с евентуални трансфери на играчи през януари. Целта ни не е да се търси евтина сензация, а да бъде събрана на едно място постъпващата информация от световните медии и всякакви други източници.

19:00 Нюрнберг продължи договора на защитника Пер Нилсен до 2015 година

18:51 Полузащитникът на ЦСКА Москва Кейсуке Хонда е попаднал полезрението на Шалке 04, информира Ruhr Nachrichten.


18:28 Бившият вратар на Бундесита Тим Вийзе бе лишен от званието капитан на Хофенхайм. За такъв е назначен Андреас Бек, а вицекапитан Сеяд Салиховч. Треньорът Марко Курц обоснова решението си с това, че иска да вижда полеви играчи за капитани.

 

18:03 Нашите италиански колеги пишат за интерес на Болоня към Федерико Македа от Манчестър Юнайтед. Подобна информация се появи по-рано днес, но сега става ясно, че италианците са с по-големи шансове от Щутгарт относно трансфера на 21-годишния нападател


17:50 Наполи възнамерява да пусне Едуардо Варгас, а вместо него да привлече 19-годишният талантлив полузащитник на Хайдук Йосип Радошевич. Според Il Matino, Парма също има претенции към хърватския футболист.

 

17:32 Манчестър Юнайтед се интересува от защитника на Ювентус Джорджо Киелини. Според The Sun, Сър Алекс вижда в бранителя на „бианконерите" евентуален вариант, ако не успее да привлече Невен Суботич или Матса Хумелс.

 

17:12 Нене премина в Ал Гараф и нападателя на ПСЖ Златан Ибрахимович побърза да вземе фланелката на бившия си съотборник. По този начин шведският нападател вече ще играе под номер 10, а не както досега с 18. Това важи обаче само за срещи от Лига 1. В ШЛ Златан ще продължи със стария си номер

 

16:55 Атакуващият полузащитник на Фиорентина Рубен Оливера ще премине в Дженоа, съобщи агентът на уругваеца. Според информацията, която Морено Роджи даде на специален брифинг този следобед, сделката ще бъде обявена тази вечер.


16:51 Tuttosport твърди, че Милан има намерение да подпише с нападателя на Парма Белфодил. Освен това темата с Роберто Донадони отново излезе на преден план, след като стана дума за играча на „дуковете". Очевидно е, че някои колеги не са чели днешното интервю на наставника на Парма.


16:47 Един от най-добрите футболисти в Бундеслигата защитникът на Айнтрахт Себастиан Юнг може да се окаже в Зенит. Известия твърди, че представители на руския клуб се намират в Германия, за да отправят оферта в „диапазон 8-10 милиона евро".

 

16:45 Tuttosport съобщава, че Дженоа е хвърлил око на 25-годишния босненси нападател на Варезе Енис Надаревич.

 

15:36 Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола за пореден път отрече, че Арсенал е направил предложение за Гуркюф. „Арсенал и Гуркюф? Нищо не сме получавали от тях, откъде си го измислихте?", заяви босът за TF 1.

15:31 Президентът на Галатасарай Юнал Айсал разкри някои детайли около трансфера на полузащитника на Интер Уесли Снайдер.

„Ако сделката не се осъществи, подсигурили сме се с резервни варианти. Цифрите, които се тиражират в пресата, не отговарят на истината. А тя е, че Интер се съгласи да ни продаде Снайдер за 7,5 милиона евро. В момента той води преговори с клуба си. Заплатата му няма да бъде по-малко от 5,5 милиона евро годишно" цитира Sky Sports думите на Айсал.

 

15:16 Както съобщава Daily Mail, Манчестър Юнайтед обмисля да подпише с аржентинския централен защитник Езекиел Гарай. Според информацията, бранителят се разглежда от ръководството на Юнайтед като евентуален заместник на Рио Фърдинанд и Неманя Видич.


15:13 Съгласно информация на L'Equipe, 34-годишният нападател на Съндърланд Луис Саха е прекратил договора си със Съндърланд по взаимно съгласие. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и националния отбор на Франция ще продължи кариерата си в клуб от Южна Африка.

 

15:05 Селтик откупи от австралийския Сентрал Коуст полузащитника Томас Роджич и подписа с него договор за 4.5 години


15:00 Sky Sports съобщи, че Съндърланд е направил официално предложение за трансфера на Дани Греъм от Суонзи


14:58 Sport.es. съобщава, че Байерн Мюнхен е предложил на Гуардиола 17 милиона евро на година.

 

14:46 Агентът на звездата на Лацио Ернанес изрази съмнения, че бъдещето на играча е свързано с римския клуб. Футболистът отказа да продължи изтичащия през 2015 година сегашен договор и Джоузеф Лий заяви, че Ернанес може да си тръгне през лятото.


15:33 Италианецът Федерико Македа получи още един шанс за продължаване на кариерата. Според информация на TMW става дума за немския Щутгарт. Сред другите претенденти на играча са Сиена и Болоня. „Македа ще играе под наем с право на покупка", заяви агент Джовани Биа.

 

13:49 Мениджърът на Фулъм Мартин Йол се надява да финализира поне два трансфера в близките няколко дни, пише The Times. Изданието съобщава, че Йол е отправил оферта на стойност 4,5 милиона паунда за полузащитника Жуниор Маланда от белгийския отбор Зулте Варегем (FUTBOL TV съобщи за това във вторник).
Също така Мартин Йол ще се срещне с представители на 20-годишния централен защитник Джорс Окоре от датския Нордселанд, като се преговаря и за негово привличане.


13:42 Халфът на Динамо Минск Станислав Драгун ще продължи кариерата си в руската Премиер лига. Вчера 24-годишният национал на Беларус финализира трансфера си в Криля Советов. Той премина успешно медицинските прегледи в Москва и подписа договор за 3 години с клуба от Самара. Веднага след сключването на контракта играчът се включи в тренировките на отбора.


13:39 Суонзи Сити е започнал да търси заместник на Дани Греъм, който ще напусне отбора в края на месеца. Както е известно, вчера нападателят е разговарял с Михаел Лаудруп и след беседата е станало ясно, че Греъм ще напусне „лебедите".

 

13:14 Дженоа е най-активния клуб на трансферния пазар. Според Radio Kiss Kiss, „грифоните" са хвърлили око на няколко футболисти, сред които защитника на Ювентус Рето Циглер.

13:10 Полузащитникът на Сиена Гаетано д'Агостино се съгласи да премине в Пескара. „Делфините" отправиха оферта още в първите дни на януари, но 30-годишният полузащитник поиска да обмисли офертата, тъй като имаше подобна от Палермо. В крайна сметка изборът му падна върху Пескара.

13:05 Преговорите с Тео Уолкът за нов договор навлязоха в задънена улица заради рекламните права на играча. Според информация на The Times, Арсенал владее 100% от правата на Уолкът и не иска да отстъпи от тази позиция, докато играчът настоява доходите да бъдат разделяни поравно.

13:02 Вицепрезидентът на Палермо Гилелмо Мичике заяви, че Мауро Сарате и Серджо Флокари няма да играят за сицилианския клуб. „Флокари е играчът, който ни трябва, но Лацио не го продава. Сарате не ни е нужен заради характеристиките", каза Мичике за Radio Kiss Kiss.

13:01 Парма потвърди официално, че Рикардо Сапонара от следващия сезон ще играе за Милан. Според информацията, „росонерите" са закупили от Емполи 50% от правата на играча, а останалата половина принадлежи на „дуковете". Милан е платил на Емполи 4 милиона евро.


12:59 Управляващият директор на Ливърпул Йън Айър съобщи, че новите собственици на клуба с право са наложили вето на трансфера на Клинт Демпси на „Анфийлд". Функционерът смята, че Даниел Стъридж е по-перспективна крачка. „Ако бяхме осъществили този трансфер през лятото, сега нямаше да може да купим Стъридж. Вероятно през есента страдахме от липса на играчи, но преодоляхме този период и сега всичко е нормално. Мисля, че решенията ни бяха правилни", заяви Айър за ВВС.


12:57 Президентът на Сан Лоренсо Матиас Ламенс коментира ситуацията с евентуалният трансфер на защитника на Нюкасъл Фабрицио Колочини. „Всичко зависи от това дали Колочини ще се разбере с Нюкасъл. Ние не може да му изкупим контракта. Може да му предложим само добър договор", цитира Sky Sports думите на Ламенс.


12:55 Изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Дейвид Хил отказа да обсъжда евентуалното завръщане на Кристиано Роналдо на „Олд Трафорд". „Това е чудесен играч, но той има още 2.5 години по договора си с Реал Мадрид. Чакаме неговата поява в Манчестър през март и толкова", каза Хил за Sky Sports.


12:52 The Sun съобщава, че Челси е готов да пусне Флоран Малуда безплатно, ако французина реши да си намали заплатата.

12:50 The Times изнесе любопитна информация. В списъка на Абраович за нов мениджър вече фигурират Юрген Клоп, Диего Симеоне, Йоаким Льов, Михале Лаудруп и Дейвид Мойс.


12:44 Генералният директор на Шалке 04 Хорст Хелдт по време на вчерашната си пресконференция не отрече слуховете, че Холтби ще премине в Тотнъм още през януари.


12:42 Фелипе Сантана може да напусне Борусия Дортмунд. Според информация на Bild, централният защитник има пункт в контракта, според който, ако не изиграе определен срещи всеки клуб може да го има при положение, че заплати за него 1 милион евро. Сантана е дълбока резерва на Суботич и Хумелс.


12:41 Bild съобщава, че Борусия М'гладбах е близо до подписване на договор с нападателя Майк Ханке.


12:39 Олимпик Лион окончателно се отказа да продава Лиандро Лопес на Ювентус. Това твърди Belnsport. „Предложението на Ювентус не съответства на стойността на играча. Трансфер няма да има", заяви президентът на Олимпик Жан-Мишел Ола.


12:36 LÉquipe отново повдига темата с Етиен Капу в Евертън. Според медията, англичаните са готови да увеличат предложението си към Тулуза на 10 милиона евро.


12:34 LÉquipe твърди, че Галатасарай следи левият защитник на Тулуза Шейх Мбенг. Информацията се появи в началото на седмицата, но сега става ясно, че турците възнамеряват да платят за играча 6 милиона евро. Агентът на сенегалеца вече води преговори с Галатасарай.


12:32 Появата на Лоик Реми в КПР е накарало Джибрил Сисе да си търси друг клуб, съобщава Le 10 Sport.


12:30 Le Parisien разглежда възможността за преминаването на Диего Лугано в Малага. Според информацията, испанците настояват ПСЖ да поеме 60% от заплатата на уругваеца. Преговорите продължават.

 

  Сподели
119