Дайджест на слуховете за 15-ти януари


Н. Гавазов

Дайджест на слуховете за 15-ти януари

С настъпването на Новата година стартира и работата на зимния трансферен прозорец в Европа. Любителите на футбола знаят, че това е времето на активните спекулации и всевъзможни слухове свързани с един или друг футболист. В много от историите има голяма доза истина, а в някои не чак толкова, в голяма част от случаите на повърхността излизат само някои неща от задкулисните действия на страните. FUTBOL TV открива нова рубрика, в която място ще намират всички онези слухове и спекулации свързани с евентуални трансфери на играчи през януари. Целта ни не е да се търси евтина сензация, а да бъде събрана на едно място постъпващата информация от световните медии и всякакви други източници.

20:08 Френският Валенсиен привлече от Висла Краков израелският национал Маор Меликсон. Договорът между страните е до 2015 година, а цената на сделката 1 милион евро.

20:03 Интересни новини пристигнаха от Турция, свързани със сагата „Снайдер". Според местни източници, трансферът на холандеца в Джим Бом трябва да стане факт в следващите два дни. Тази вечер президентът на Галатасарай Унал Айсал публикува на страницата си в Twitter, че сделката почти е завършена. По-рано през деня босът се срещна с президента на фен клуба на турския гранд Огуз Алтай и го е уведомил, че Снайдер ще играе в Галатасарай.

20:00 Daily Star отново повдига темата около Давид Де Хеа. Според изданието, Барселона се интересува от испанския вратар на Манчестър Юнайтед, виждайки в него заместник на Виктор Валдес.

19:57 Фиорентина се е увлякъл по кандидатурата на Албик Екдал от Каляри. Според Radio Toscana 23-годишният швед може да струва на „виолетовите" около 6 милиона евро. Любопитното е, че другата опция пред тосканци е Франк Лампард.


19:48 Нюкасъл планира да разшити холандската колония на „Сейнт Джеймсис Парк", която в момента е съставена от двама човека - Тим Кръл и Върнън Анита. Според информацията, „свраките" възнамеряват да похарчат 9 милиона паунда за полузащитника на Аякс Сйем де Йонг. Това съобщава Daily Mail.

19:45 Агентът на Матия Перин хвърли в ужас всички кандидати за подписа на неговия клиент, който играе в Пескара, но е собственост на Дженоа. Според Матео Роджи, вратарят ще продължи договора си с „грифоните" до 2015 година. „Отборът, който желае да го има ще трябва да заплати 20 милиона евро за него", заяви агентът за Radio Toscana.


19:21 Барселона все още не е отправил предложение към Адриано относно подновяване контракта на бразилеца. Това съобщава El Mundo Deportivo.


19:08 Kicker съобщава, че Волфбсург възнамерява да се отърве от Сотириос Кирякос през този месец. Във връзка с това защитникът е започнал преговори с Панатинайкос.


18:58 Тотнъм потвърди, че нападателят на Лос Анджелис Галакси Роби Кийн ще тренира заедно с отбора. Миналата година ирландецът изкара паузата в американското първенство в Астън Вила.


18:55 Радиостанция Cadena SER съобщи, че Яго Аспас от Селта е подписал петгодишен договор с Валенсия. Според информацията, „прилепите" ще заплатят на галисийците 10ммилиона евро.

 

18:15 Интересна информация пристигна от Острова. Норвежкият национал Вегард Форен, който се намира на проби в Ливърпул може да се окаже в Саутхемптън. Според съобщенията, „светците" са отправили директно предложение към скандинавеца с предложение за място в стартовия състав. Остава сега да видим как ще се развие ситуацията.

18:01 Газиантеп подписа с нападателя на Легия Гданск Абду Траоре. Договорът е до 2016 година.

17:48 Райо Валекано подписа с бившият нападател на Стяуа Габриел Масаду. Контрактът е за 2.5 години.


17:01 18-годишният полузащитник на Челси Лукас Пиасон ще доиграе сезона под наем испанския Малага.

16:15 20-годишният вратар на Пескара Матия Перин може да стане играч на Зенит, съобщава Radio Kiss Kiss, като информацията се появи във вестник Известия.


16:08 Ювентус започна преговори със Сасуоло за трансфера на 18-годишния нападател Доменико Берарди. По-рано се говореше за интерес на Интер към таланта, но „Старата дама" е решила да не чака лятото.

 

15:35 Манчестър Сити разтрогна договора с Майкъл Джонсън, който някога се смяташе за бъдеща звезда на английския футбол. Играчът подписа през 2009 година 5-годишен договор, но се контузи, а след това кариерата му тръгна надолу - посещения на нощни барове, управления на автомобил в пияно състояние и други скандали. Сити реши, че няма смисъл да продължава да плаща по 25 000 паунда на седмица за подобен „талант" и днес прекрати взаимоотношенията си с Джонсън.


15:21 По информация на Kolner Stadtanzeiger, Байер Леверлкузен се отказа да продава Сидни Сам. Интерес към играча имаше от страна на Шалке 04.

15:01 Суонзи Сити изучава трансферният пазар с надежда да повтори успеха с Мичу. Според информациите идващи от Острова, „лебедите" са привлекли под наем крилото на Осасуна Роланд Лама. Тази новина бе потвърдена и от официалният сайт на уелския тим.


14:47 Вратарят на Бирмингам Джак Бътлънд, който бе основен страж на Олимпийския тим на Великобритания в Лондон е попаднал в сферата на интерсите на Нюкасъл. Според Evening Cronicle, „свраките" са готови да похарчат за играча 4 милиона паунда.


14:41 Нападателят на Шалке 04 Клаас-Ян Хунтелар заяви за Die Welt, че през зимния трансферен прозорец е отказал предложение на Арсенал и Ливърпул.


14:32 Data Sport съобщи, че днес Нене ще бъде представен официално за футболист на Ал Гарафа.


14:27 Лидерът на Сен Етиен е привлякъл вниманието на няколко английски клуба. Сред желаещите да го получат са Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Нюкасъл, но днес стана ясно, че габонския национал ще изкара сезона в Лига 1 и след това ще бъде продаден. За това съобщава RMC.

 

14:11 Нападателят на Селта Яго Аспас може да премине не само в Челси, но и в Рединг, който се е включил в борбата за нападателя. Цената на играча от 10 милиона евро не е проблем за клуба, твърди Sky Sports.


14:08 El Mundo Deportivo съобщава, че Тотнъм отказал на Реал Мадрид да оферта за Гарет Бейл в размер на 42 милиона евро.


14:03 Еспаньол, който вчера подписа с Мартин Петров може да осъществи и втората си трансферна цел. Sport.es. твърди, че колумбиецът Дорлан Пабон е вдъхновен от българина, който може да стане катализатор за пристигането на атакуващият полузащитник на Парма в Еспаньол.

13:31 Райо Валекано получи безплатно подсилване в лицето на 23-годишния бразилец Габриел Мачадо, съобщи Marca. Испанският клуб ще стане шестото работно място за възпитаника на Хувентуд.

13:14 Атлетико Мадрид е хвърлил око върху полузащитника на Валядолид Патрик Еберт, твърди AS. Смята се, че 25-годишният немец ще е идеалната замяна на Адриан.


13:04 Днешната испанска преса е много активна по отношение на трансферите. Marca съобщава, че Ателтико Мадрид желае да продължи пребиваването на Тибо Куртуа в Испания за още една година. Както е известно, правата на 20-годишния белгиец се държат от Челси.


12:55 Marca цитира президентът на Барселона Сандро Росел: „Манчестър Сити се опитва да подпише с наш играч",


12:51 Селтик дори в отсъствието на достоен конкурент мисли за подсилване на състава. О информация на Daily Record, „келтите" ще подпишат нов дългосрочен договор с Виктор Ваняма. Освен това шотландците следят 20-годишният австралийски плеймейкър Том Рогич от Сентрал Кост Маринерс.


12:48 Челси на практика привлече новият Давид Вия, твърди The Sun. Според изданието, „сините" вече са оформили трансфера на Яго Аспас от Селта. 26-годишният нападател ще струва на Абрамович 6.5 милиона евро.


12: 44 19-годишният холандски защитник на Тотнъм Уилям Еконг ще се върне в родината. Според The Times, „шпорите" са започнали преговори с Твенте по този въпрос.

12:41 Шведският нападател на Хамбургер Маркус Берг е обявен за трансфер. От услугите на 26-годишният футболист се интересува Норич.


Както твърди The Sun, 25-годишният сенегалски защитник на Уест Хем Мохамед Диаме може да премине в Арсенал. Изданието съобщава, че „артилеристите" са готови да предложат 4.2 милиона евро на „чуковете" за Диаме.

Мениджърът на КПР Хари Реднап в понеделник е летял до Париж. По мнение на The Times, екс-наставникът на „шпорите" е решил да разговаря с Никола Анелка и Саломон Калу и да убеди поне един от тях да се върне в Англия.


Гуачжоу не е успял да убеди Франк Лампард да дойде в Китай, съобщава The Sun. Ветеранът на Челси не се е изкушил и отклонил оферта за заплата в размер на 300 000 евро на седмица.


Манчестър Сити е готов да привлече Невен Суботич и Матс Хумелс от Борусия Дортмунд, съобщава Daily Mirror.


Пиер-Емерик от Сен Етиен е заявил, че иска да напусне „зелените", твърди LÉquipe.


RMC Sport съобщава, че Олимпик Марсилия вече търси замяна на Лоик Реми. Според медията, провансалците са изготвили списък с няколко възможни попълнения, в които личат имената на Сагбо (Евиан), Н'Гог (Болтън), Майга (Уест Хем) и Бакар (Нанси).


Евертън се интерсува от полузащитника на Тулуза Етиен Капу. По информация на LÉquipe, Галатасарай пък се интересува от защитника на французите Шейх М'Бенг.


Corierre dello Sport твърди, че Масимо Морати е дал ултиматум на Снайдер да напусне Интер: „За теб е по-добре да си тръгнеш възможно най-скоро".


Ювентус има на разположение десет дни, за да намери нов нападател. Ако това не стане, „бианконерите" ще си върнат Чиро Имобиле от Дженоа.


Официално: Мюнхен 1860 обяви, че назначава Свен-Йоран Ериксон за асистент на старши-треньора на тима.

 

Официално: Футболната асоциация на Катар освободи селекционер на националния отбор Пауло Аутоури. Смяната му става по-малко от година, след назначението му. За временен наставник на представителния отбор бе определен Фахад Тани, който до момента беше асистент на бразилеца Аутоури. Той ще води тима до края на квалификациите за Мондиал 2014.

 

Представители на Порто пристигнаха в Милано, за да водят заключителни преговори за аржентинския халф на Интер Рикардо Алварес.


Официално: Левандовски няма да продължи договора си с Борусия Дортмунд.


Goal.com. твърди, че Атлетико търси нападател, с когото да замени напускащите Фалкао и Лопес. Според изданието, „дюшекчиите" смятат да похарчат 18 милиона за Чичарито от Манчестър Юнайтед.

 

  Сподели
288