Дайджест на слуховете за 7-ми януари


FUTBOL-TV

Дайджест на слуховете за 7-ми януари

С настъпването на Новата година стартира и работата на зимния трансферен прозорец в Европа. Любителите на футбола знаят, че това е времето на активните спекулации и всевъзможни слухове свързани с един или друг футболист. В много от историите има голяма доза истина, а в някои не чак толкова, в голяма част от случаите на повърхността излизат само някои неща от задкулисните действия на страните. FUTBOL TV открива нова рубрика, в която място ще намират всички онези слухове и спекулации свързани с евентуални трансфери на играчи през януари. Целта ни не е да се търси евтина сензация, а да бъде събрана на едно място постъпващата информация от световните медии и всякакви други източници.

18:45 Официално: Унгарският Видеотон съобщи за смяна на ътреньора. Според информацията, португалският специалист Пауло Соуса е уволнен, а на негово място е назначен сънародникът му Сержио Консесайо.

18:35 Официално: Защитникът на националния отбор на Израел Рами Гаршон беше даден под наем от белгийския Стандард на Селтик. След края на сезона шотландският клуб ще може да закупи футболиста.

18:30 Както съобщава Goal.com, Астори е приел условията на Саутхемптън. Според информацията, играчът ще получава годишна заплата от 1.6 милиона паунда.

18:11 Официално: Джузепе Роси подписа договор с Фиорентина, Срокът на съглашението е до 2016 година.

18:10 Нападателят на Лацио Сарате е близо до трансфер във Фенербахче, съобщава La Gazzetta dello Sport. Сумата на тарнсфера се оценява на 10 милиона евро.

18:05 Sky Sports твърди, че функционери на Лийдс готвят предложение към КПР за покупката на централния защитник Клинт Хил.

18:03 Наставникът на австралийския Пърт Глори заяви, че не се нуждае от услугите на Майкъл Оуен.

18:01 Официално: младежкият национал на Франция Алфред Н'Диайе премина от Бурсаспор в Съндърланд.

17:54 O Globo твърди, че защитникът на Олимпик Лион е попаднал в сферата на интересите на бразилския клуб Флуминензе.

17:52 TMW уверява, че Ливърпул е започнал търсене на защитник. Първи пред погледа на мърсисайдци е попаднал фрнацузинът от Лацио Мобидо Диаките, който през този сезон не е изиграл и един мач за „орлите".

17: 51 Депортиво може да попълни своите редове с бразилеца Пауло Асунсао. Cadena Cer съобщава, че в близко време играчът ще премине медицински прегледи в клуба от Галисия.

17:49 La Gazzetta dello sport твърди, че Даниеле Портанова от Болоня може да премине в Дженоа.

17:44 El Mundo Deportivo съобщи любопитна новина. Според изданието, Клаудио Писаро може да смени байерн Мюнхен с Бетис.

17: 41 Blick съобщава, че Щутгарт е заинтересован от защитника на Хановер 96 Марио Егиман. Същото издание твърди, че Шалке 04 е хвърлил око на защитника на Айнтрахт Себастиан Юнг.

17:37 Фенербахче е решил са попълни касата на Монпелие, предлагайки 15 милиона евро за Белханда, твърди Fanatik.

17:31 Нене опроверга информацията, че преговаря с Ал-Араби. На своята страница в Twitter той написа: Никакви преговори не водя с Ал-Араби. Имам предложения от няколко клуба, но ще направя своя избор следващата седмица".

Манчестър Юнайтед има намерение да се раздели с вратарят Давид Де Хеа по време на зимния трансферен прозорец, твърди Daily Mirror. Според информацията, Сър Алекс окончателно се е убедил в това, че 22-годишния испанец е недостатъчно подготвен да играе във Висшата лига на Англия и няма намерение да чака края на сезона, за да го обяви за трансфер. Вместо Де Хея Юнайтед планира да привлече Пепе Рейна от Ливърпул или Асмир Бегович от Стоук Сити. Интерес към Де Хеа има от страна на Реал мадрид, който е готов да плати 22 милиона евро за испанеца.


Челси е хвърлил око върху полузащитника на Бетис Бенята Ечебария, твърди изданието Four Four Two. Според информацията, „сините" виждат в 25-годишният испанец заместник на ветерана Франк Лампард, който през лятото ще напусне „Стамфорд Бридж". Срокът на договора на Бенята с андалуския клуб е до 2014 година, а опцията за изкупване на договора му е 20 милиона евро.


Арсенал ще се опита да получи два футболисти на Наполи, твърди Daily Star и според информацията, „артилеристите" се оглеждат за 27-годишният полузащитник на националния отбор на Колумбия Хуан Зунига. В същото време лондончани ще се опитат да отмъкнат от Сао Паулу нападателя Едуардо Варгас. 23-годишният чилиец може да премине в Арсенал под наем с право за закупуването му.

Реал Мадрид обмисля да привлече опорният полузащитник на Барселона Серхио Бускетс, информира El Economista. Съгласно информацията, 24-годишният каталунец е част от предизборния план на Флорентино Перес, който през лятото ще се бори за поста президент на столичния клуб.


Давид Вия няма намерение да сменя клубната си принадлежност през зимния трансферен прозорец заради семейни причини. По сведения на Daily Star, на съпругата на 31-годишния испанец предстои раждане. „Това ще е тяхното трето дете и Давид не иска да бъде далече от семейството си, тъй че трансферът му е малко вероятен. Но той е разочарован от Барселона", заяви източник от обкръжението на Вия.

Лука Модрич се замисля за евентуално завръщане във Висшата лига на Англия, твърди Daily Mirror. Според информацията, 27-годишният хърватски национал изпитва затруднения да завоюва титулярно място и смята, че трансферът му в Реал Мадрид е грешка. Кандидати за подписа на Модрич са двата манчестърски клуба и Челси.


Интер готви предложение за покупката на крилото на Аталанта Езекиел Шелото. По информация на Footballpress.net., „нмерадзурите" са готови да включат в сделката за 23-годишния италиански национал с аржентински корени 19-годишният нападател от младежкия тим на Хърватия Марко Ливайо.

 

  Сподели
496