Дайджест на слуховете за 3-ти януари


FUTBOL-TV

Дайджест на слуховете за 3-ти януари

С настъпването на Новата година стартира и работата на зимния трансферен прозорец в Европа. Любителите на футбола знаят, че това е времето на активните спекулации и всевъзможни слухове свързани с един или друг футболист. В много от историите има голяма доза истина, а в някои не чак толкова, в голяма част от случаите на повърхността излизат само някои неща от задкулисните действия на страните. FUTBOL TV открива нова рубрика, в която място ще намират всички онези слухове и спекулации свързани с евентуални трансфери на играчи през януари. Целта ни не е да се търси евтина сензация, а да бъде събрана на едно място постъпващата информация от световните медии и всякакви други източници.

23:23 Официално: Франчелино Матусалем официално приключи своя трансфер от Лацио в Дженоа, където ще играе под наем с опция за закупуване.


23:18 Официално: Болоня обяви на официалния си сайт, че полузащитникът Андреа Писану в следващите 12 месеца ще играе под наем в канадския Монреал, където вече се намират Марко Ди Вайо и Алесандро Неста.

 

20:52 Официално: Полузащитникът Софиан Фегули поднови договора си с Валенсия, съобщи официалният сайт на клуба. Фегули продължи контракта си с „прилепите" до края на юни 2016 година. От испанския клуб не разкриха финансови детайли по новия контракт.

20:03 Официално: Уест Хям съобщи за привличането на Шон Магуайър от Уотърфорд Юнайтед. Нападателят е национал на Ейре до 19 години. Магуайър, който през май ще навърши 19 г., завърши 2012 г. като един от водещите реализаторите в ирландската Първа дивизия. Той вкара 13 гола в 24 мача за Уотърфорд и помогна на тима си да запази елитния си статут. Младежът подписа договор с „чуковете" за 2,5 години.

20:01 Манчестър Юнайтед има намерение да получи двама футболисти на Челси, съобщава Daily Star. Според изданието, става дума за защитника Ашли Коул и полузащитника Франк Лапмард, които могат да излязат безплатно на „червените дяволи", ако до лятото не подпишат нови договори с лондонския клуб.

19:53 Манчестър Сити продължава да се интересува от Единсон Кавани, твърди The Sun. Според информацията, мениджърът Роберто Манчини може да закупи 25-годишният уругваец само в случай, ако се раздели с един от четиримата си нападатели. Изданието смята, че това ще е Марио Балотели или Един Джеко.

19:47 Арсенал се готви да извърши първият си трансфер за 2013 година. По информация на Caughtoffside.com. , „артилеристите" са потвърдили вече своя интерес към опорния полузащитник на Рен Ян Мвила и са се съгласили да заплатят 15 милиона евро за трансфера му.

19:43 Реал Мадрид се надява да изпревари Манчестър Сити в борбата за полузащитника на Малага Иско. „Кралския клуб" се надава да изкупи трансфера на 20-годишния испанец през януари, като заплати 21 милиона за играча, твърди Tribalfootball.com.

19:41 По сведения на Fichajes.net, от услугите на 32-годишния полузащитник на Алетико Минейро Роналдиньо е заинтересован Блекбърн, който играе в Чемпиъншип. Сумата на възможната сделка е 8 милиона евро и Роувърс планира известният бразилец да помогне на тима да се завърне в Премиършип.

19:29 Официално: Ювентус завърши трансфера на защитника на Аталанта Федерико Пелузо, информира официалният сайт на „бианконерите". Според информацията, футболистът е преминал успешно медицинските изследвания и е подписал договор до лятото на 2013 година с опция за покупка в края на сезона.

Ювентус е заплатил на Аталанта 1 милион евро за наема на футболиста, а опцията за откупването на трансфера му е 5 милиона евро.


19:11 Полузащитникът на Суонзи Сити Уейн Раутледж съгласува условията на новия си договор с клуба, съобщава Goal.com. Срокът на действие на новия контракт ще е за 4 сезона. Финансовите детайли на сделката не се съобщават.


19:08 Официално:  Капитанът на Каляри Даниеле Конти подписа нов договор с клуба, информира официалният сайт на сардинците. Според информацията, срокът на действие на контракта на 33-годишния полузащитник е до лятото на 2014 година.

18:51 Агентът на защитника на Наполи Кристиан Маджо - Масимо Бриачи заяви, че неговият клиент може да напусне клуба, ако за него постъпи примамливо предложение от топ-отбор.

„На Кристиано му харесва всичко в Наполи, но той може да привлече вниманието на топ-отбор от Европа. Нямаме никакви проблеми с ръководството, Мадзари и феновете. Но ще разгледаме всяко едно предложение от голям европейски отбор", заяви Бриачи за Radio Radio.

17:33 Полузащитникът на Челси Флоран Малуда в близко време може да премине в Евиан, съобщава Le Dauphine. Контрактът на играча изтича през лятото и 32-годишният футболист има право да преговаря свободно с други клубове.

16:33 Нападателят на Барселона Давид Вия продължава да иска смяна на клуба си през зимния трансферен прозорец, твърди Marca. Изфданието твърди, че каталунците имат намерение да се разделят с играча през лятото, а сега биха го направили само при положение, че получат изгодно предложение.

16:12 Нападателят на Виляреал Джузепе Роси е попаднал в сферата на интересите на Ювентус и Фиорентина, съобщава Goal.com. Според изданието, „бианконерите" ще се опитат да се договорят с Виляреал да получат под наем нападателя за една година. Фиорентина от своя страна настоява за пълноценен трансфер и е готов да задели за покупката на Роси 4.5 милиона евро.

15:47 Агентът на Алешандре Пато потвърди, че бразилецът може да се счита за сигурно ново попълнение на Коринтианс. Според него нищо не може да попречи на сделката да бъде осъществена.

15:45 Халфът на Рен Ян М'Вила от доста дълго време се говори, че ще премине в клуб от Англия. Дали е дошъл момента, в които това ще се случи? Арсенал и Тотнъм спорят за него според медиите на Острова.

15:41 Името на талантът на Кристъл Палас Вилфред Заха е най - спрягано за трансфер на Острова. Според Sky Sports Арсенал и Манчестър Юнайтед са в битка за футболиста. От друга страна пък директорът на клуба Стив Париш е оптимист за оставането на Заха до края на сезона.

14:12 Тулуза получи три официални предложения за продажбата на 23-годишния полузащитник Муса Сисоко, съобщава RMC. Според информацията, от покупката на играча са заинтересовани Ювентус, Тотнъм и Нюкасл.

13:34 Лил е заинтересован от услугите на нападателя на Маруан Шамак, съобщава Tribalfootball.com.

13:28 Английският Фулъм претендира за вратарят на Рома Маартен Стекеленбург, информира Tuttomercatoweb. По-рано се появи информация, че Милан претендира за играча, но агентът на холандеца опроверга информацията.

13:21 Фиорентина обмисля възможността да подпише нов договор с нападателя Лука Тони. Както е известно, 35-годишният футболист се завърна в своя бивш клуб през лятото и в 14 мача отбеляза 6 гола.

13:11 Официално: Защитникът на Щутгарт Франсиско Родригес разтрогна договора си с „швабите" и подписа контракт с мексиканския Америка, съобщи официалният сайт на Щутгарт. Играчът мотивира своето решение с необходимостта да получи игрова практика и да бъде капитана ма националния тим на Мексико по време на Мондиал 2014.

12:31 35-годишният нападател Томазо Роки пристигна на разположение в Интер, съобщи официалният Twitter на миланския клуб. Очаква се днес футболистът да премине необходимите прегледи и да подпише шестмесечен договор с „нерадзурите".


12:26 Рединг и Норич ще се опитат да привлекат нападателя на Суонзи Сити Дани Греъм. 27-годишният футболист се присъедини към „лебедите" през лятото на 2011 година, когато Брендън Роджърс заплати на Уотфорд повече от 3 милиона паунда за неговия подпис. С идването на Лаудруп в Суонзи, Греъм загуби титулярното си място и сега Рдинг и Норич готвят оферта от 4 милиона за нападателя.

12: 22 Мениджърът на КПР Хари Реднап разкри, че Тал Бен Хаим ще се присъедини към отбора със свободен трансфер, след като израелският футболист прекрати взаимоотношенията си с Портсмут през миналата година.

 

12:04 Аржентинският полузащитник на Андерлехт Лукас Биглия попадна в сферата на интересите на Фиорентина, Милан и Малага, съобщава VRT Sportza. 27-годишният играч има договор със сегашния си клуб до 2015 година, а неговият трансфер се оценява на 10 милиона евро.

12:01 Джанлуиджи Буфон е близо до нов договор с Ювентус, съобщава Goal.com. 34-годишният вратар призна, че иска да завърши кариерата си с „бианконерите" и от няколко седмици води преговори за удължаване на настоящия му контракт.

11:44 Нападателят на ПСЖ Гийом Оаро може да продължи кариерата си в един от китайските клубове, информира L'Equipe. Според изданието, вчера е постъпило предложение за 28-годишният футболист от Далян Аербин, за който играе бившият футболист на Барселона Сейду Кейта.

11:31 22-годишният вратар на Атлетико Мадрид Хоел Роблес в най-скоро време може да подпише контракт с Уигън, това съобщава AS. Според изданието, стражът вече е пристигнал на Острова, където ще бъде на проби в рамите на една седмица. Финансовите аспекти на евентуалната сделка не се съобщават.

Защитникът на Порто Мигел Лопеш отклони предложение за трансфер в Спортинг, съобщава Diario de Noticias. Трансферът на 25-годишния футболист беше планиран в рамките на сделката по преминаването на Марат Измайлов от Сортинг в Порто.

Фиорентина има намерение да отправи предложение към Рома за покупката на нападателя Пабло Освалдо, съобщава La Nazione. Ръководството на „виолетовите" е готово да задели за покупката на играча 15 милиона евро. Интерес към Освалдо има също така от страна на Милан и Ювентус.

Полузащитникът на Динамо Москва Балаж Джуджак може да напусне отбора през зимния трансферен прозорец, съобщава Nemzeti Sport. От услугите на унгарския национал се интересуват Бенфика и Фенербахче, допълва изданието.

ПСВ планира да вземе под наем полузащитника на Арсенал Андрей Аршавин, съобщава Daily Mail. Според изданието, от подобен трансфер в холандският клуб е заинтересуван и руския национал.

Агентът на нападателя на Милан Алешандре Пато още един път потвърди информацията, че „росонерите" са постигнали договорка с Коринтианс за трансфера на Пато в бразилския клуб.

01:05 Арсенал се готви да направи оферта от 9 милиона евро за 20-годишният халф на Палермо Африйе Аскуа, който в момента играе под наем в Парма, съобщава Radio Radio. Ганайският футболист най-вероятно няма да продължи кариерата си при „дуковете", а в сицилианския тим за него няма място. От ситуацията може да се възползва Арсенал, а тази новина намери място и в Daily Express, който съобщи, че „артилеристите са готови да платят 9 милиона евро за здрав полузащитник, който се намира в Италия от 2012 година насам".

23:01 Наши източници от Острова съобщават, че Демба Ба на практика е футболист на Челси. Според информациите, почти сигурно е, че трансферът на сенегалеца ще бъде обявен утре, за което свидетелства и изработването на фланелката на играча за позирането му пред медиите като играч на Челси.


22:44 Полузащитникът на Ливърпул Джо Коул премина медицински прегледи в Уест Хем, съобщи Press Association Sport.

 

  Сподели
196