Дайджест на слуховете


FUTBOL-TV

Дайджест на слуховете

С настъпването на Новата година стартира и работата на зимния трансферен прозорец в Европа. Любителите на футбола знаят, че това е времето на активните спекулации и всевъзможни слухове свързани с един или друг футболист. В много от историите има голяма доза истина, а в някои не чак толкова, в голяма част от случаите на повърхността излизат само някои неща от задкулисните действия на страните. FUTBOL TV открива нова рубрика, в която място ще намират всички онези слухове и спекулации свързани с евентуални трансфери на играчи през януари. Целта ни не е да се търси евтина сензация, а да бъде събрана на едно място постъпващата информация от световните медии и всякакви други източници.

01:05 Арсенал се готви да направи оферта от 9 милиона евро за 20-годишният халф на Палермо Африйе Аскуа, който в момента играе под наем в Парма, съобщава Radio Radio. Ганайският футболист най-вероятно няма да продължи кариерата си при „дуковете", а в сицилианския тим за него няма място. От ситуацията може да се възползва Арсенал, а тази новина намери място и в Daily Express, който съобщи, че „артилеристите са готови да платят 9 милиона евро за здрав полузащитник, който се намира в Италия от 2012 година насам".

23:01 Наши източници от Острова съобщават, че Демба Ба на практика е футболист на Челси. Според информациите, почти сигурно е, че трансферът на сенегалеца ще бъде обявен утре, за което свидетелства и изработването на фланелката на играча за позирането му пред медиите като играч на Челси.

22:44 Полузащитникът на Ливърпул Джо Коул премина медицински прегледи в Уест Хем, съобщи Press Association Sport.

22:09 Генералният директор на Борусия Дорртмунд Михаел Цорк заяви, че не изключва завръщане на полузащитника на Реал Мадрид Нури Шахин, който играе под наем в Ливърпул

„Следим кариерата на Шахин. Той е наш възпитаник. Проблемът е, че Ливърпул не използва Нури на любимата му позиция. Няма да бъдем против, ако той реши да се върне в Борусия", заяви Цорк за Bild.

 

20:45 Агентът на Мартин Стекеленбург намекна, че неговият клиент може да напусне Рома през януари, съобщава La Gazetta dello Sport. Както е известно, стражът изпадна в йерархията на „Олимпико" и в момента титулярното място на вратата е заето от Мауро Гойкоечея.

19:28 Официално: Алжирският полузащитник Фуед Кадир премина от Валансиен в Олимпик Марсилия. Според френски източници, Кадир е подписал контракт за три години и половина. 29-годишният футболист има 15 мача за националния отбор на Алжир.

19:11 Байерн Мюнхен преотстъпи 18-годишния талант Мичел Вайзер на втородивизионния Кайзерслаутерн до края на сезона, съобщи Bayern Arena. Вайзер беше привлечен на „Алианц Арена" от Кьолн през лятото, но в първата част от сезона игра предимно за втория отбор на баварския гранд в регионалната лига.


19:09 Официално: Бордо обяви за продължаване на съглашението със старши-треньора на отбора Франсис Жийо. Според сайта на „жирондистите", новият договор на 52-годишния специалист е до 2015 година.

 

18:44 Сао Пауло не успя да удовлетвори исканията по личния контракт на нападателя на Наполи Едуардо Варгас, съобщи O Globo. Това означава, че преговорите между бразилския клуб и 23-годишния играч се прекратяват, въпреки договореността, която преди това постигнаха клубовете.

18:18 Астън Вила, Фулъм и Рединг се интересуват от полузащитника на Чарлтън Брадли Притчард, информира Sky Sports.

17:38 Полузащитникът на Ливърпул Джо Коул може да продължи кариерата си в Уест Хем, съобщи Sky Sports. Според изданието, лондонския клуб е отправил питане до мърсисайдци дали може да започне преговори с 31-годишния футболист, който през 1998 година започна своята кариера именно при „чуковете".

16:45 Официално: 35-годишният защитник на Галатасарай Крис разтрогна договора си с турския клуб. Съглашението е анулирано по взаимно съгласие, съобщи официалния сайт на Галатасарай.

15:47 Ювентус планира да привлече през лятото защитника на Атлетик Фернандо Аморебета, съобщава Fichajes.net. Венецуелецът отказа да продължи договора си с баските и поради това „лъвовете" ще се опитат да продадат 27-годишният футболист.

15:04 Официално: Защитникът на Айнтрахт Вадим Демидов ще продължи кариерата си под наем в Селта до края на сезона, съобщи официалният сайт на испанския клуб.

15:02 Официално: Нападателят на Манчестър Юнайтед Джошуа Кинг подписа постоянен договор с Блекбърн, информира официалният сайт на клуба. Срокът на действащия договор е до лятото на 2015 година. Финансовите условия на сделката не се съобщават.

14:46 Реал Мадрид поглежда към вратарят на Барселона Виктор Валдес твърди TriballFootball. Според изданието, столичани ще се опитат да се възползват от намерението на 30-годишния вратар да напусне каталунския клуб. Самият Валдес се надява, че в Барселона ще има повече шансове да пробие в националния тим на Испания.

14:31 Челси няма да прекрати опитите да привлече нападателя на Байер Леверкузен Андре Шюрле, твърди Daily Mirror. Като компенсация за 22-годишния немец или като част от сделката може да послужи полузащитника Марко Марин, който така и не успя да се адаптира към английския футбол. След края на сезона „аристократите" се надяват да закупят Щюрле за 25 милиона паунда.

13:30 Порто ще финализира трансфера на Марат Измаилов от Спортинг Лисабон до края на седмица, твърдят в Португалия, след като футболиста отказа да премине в Премиършип.

13:14 В Ювентус са готови да дадат 4 милиона евро на Атлетик (Билбао) за нападателя Фернандо Йоренте, съобщава "Тутоспорт", които са много близки до клуба от Торино. Испанецът има договор с Атлетик до края на сезона.

13:01 Въпреки че Милан най - вероятно ще загубят бразилското си дуо Алешандре Пато и Робиньо, "росонерите" са на път да финализират трансфера на Дидие Дрогба, твърдят на Ботуша. Освен това Милан все още има мерак да привлече Марио Балотели.

12:55 Едисон Кавани ще напусне Наполи през лятото. Това обяви неговият агент Мино Райола, който се надява, че това ще се случи. Той допълни още, че в света има само пет клуба, който могат да си го позволят - Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Сити, Челси и Пари Сен Жермен.

12:43 Radio Mana Mana твърди, че Хавиер Санети ще продължи кариерата си в Интер и през следващия сезон. Договорът на ветерана с „нерадзурите" изтича през това лято, но според медията, Санети е решил да сключи нов едногодишен контракт с Интер.

12:42 Рединг са се присъединили към Нюкасъл Юнайтед за зашитника на Твенте Дъглас. Според изданиена "ниската земя", холандският тим, в който се състезава и българина Николай Михайлов, може да продаде играча още през този трансферен прозорец.

12:35 Италия може да бъде опция за Франк Лампард, ако той напусне Челси в края на сезона. Според Гадзета дело Спорт, агентите на халфа са предложили Лампард на Лацио и Интер.

12:04 Португалските Порто и Спортинг в следващите няколко часа ще уредят всички формалности около трансфера на руския полузащитник Марат Измайлов в лагера на „драконите", пише A Bola.

11:54 Арсенал не е охладнял към полузащитника на Нюкасъл Йоан Кабай, твърди Daily Star. Изданието е убедено, че до края на месеца „артилеристите" ще се опитат да привлекат 26-годишния французин, а след края на сезона да подпишат и със защитника на Милан Филип Мексес.

11:49 Челси е взел на прицел нападателя на Олимпик Лион Бафетимби Гомис, съобщава Fussball.ch. Daily Mirror пък твърди, че част от сделката за Радамел Фалкао може да стане Тибо Куртоа.

11:44 Реал Мадрид след края на сезона може да купи вратаря на Манчестър Юнайтед, съобщава The Sun. Според изданието, ако начело на мадридчани остане Жозе Моуриньо, испанците ще предложат 22 милиона паунда за 22-годишния страж.

11:42 Фенербахче може да закупи нападателя на Лацио Мауро Сарате за 9.5 милиона евро, съобщава La Gazzetta dello Sport.

11:41 22-годишният нападател Мирослав Стеванович пристигна снощи в Испания, за да премине медицински изследвания и да подпише договор със Севиля, съобщава Sky Sports.

11:31 La Lazio Siamo Noi цитира думите на нападателя на Лацио Томазо Роки, който потвърди, че ще премине в Интер: „С неохота оставям Лацио. Това е моята последна тренировка днес. Останаха малки нерешени детайли относно моят трансфер в Интер".

Според информациите, в следващите няколко часа Роки ще излети за Милано, за да подпише шестмесечен договор.

 

  Сподели
217