Челси ще спечели Световната купа


И. Ангелов

Челси ще спечели Световната купа

Коринтианс - Челси
Стадион: "Нисан Стейдиъм", Йокохама
Дата: 16.12.2012г.
Час: 12:30
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)

Шампионът на Европа се изправя срещу шампиона на Южна Америка в опит да стане само втория английски отбор, печелил това престижно отличие. Манчестър Юнайтед направи това в сезонът, в който вдигна Шампионска лига преди 5 години.

Рафаел Бенитес може да стане вторият мениджър в историята, който печели отличието 2 пъти, след като това направи Пеп Гуардиола с Барселона. Коринтианс спечели това състезание през 2000-ата година.

И двата отбора не блестят понастоящем, след като Челси стана първия отбор в историята, който отпада в груповата фаза на Шампионска лига, след като преди това я печели. Коринтианс пък завърши на 20 точки от лидера в Бразилия, на 6-та позиция.

След турболентните времена за Челси напоследък, този мач идва в удобно време да се избегне гневната английска преса, като същевременно може да се добави първи трофей в кабинета тази година. Фернандо Торес впечатлява в Световното клубно първенство, като има 5 гола в последните си 3 мача. Макар че Бенитес отказва да заяви, че има общо с промяната в Торес, той изглежда съвсем друг играч от този, който виждахме до скоро.

Давид Луис се наслади на новата си роля като опорен халф за Челси и изглеждаше уверен. Тук той може да заформи добър тандем с Оби Микел.

Тима вероятно ще заложи на най-силната си постройка, каквато видяхме срещу Монтерери. Оскар ще заеме мястото на Виктор Моузес, който намери доста минути с Бенитес. Франк Лампард ще застане на типичната си позиция, а Давид Луис и Оби Микел ще са пред отбраната на тима. Иванович и Кейхил изглеждат стабилни в центъра след като го няма Джон Тери, а Азпиликуета изглежда все по-добре с всяка минута.

С оглед страховитото нападение на Челси победа на Коринтианс е трудно предвидима. Бразилците ще разчитат на бързия си футбол, а Оскар ще добави именно това към англичаните.

Прогноза: Коринтианс - Челси 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Коринтианс:

11 ноември Коринтианс - Коритиба 5:1 (Серия А)
18 ноември Интернасионал - Коринтианс 0:2 (Серия А)
24 ноември Коринтианс - Сантош 1:1 (Серия А)
02 декември Сао Пауло - Коринтианс 3:1 (Серия А)
12 декември Ал Ахли - Коринтианс 0:1 (Световно клубно първенство)

Челси:

28 ноември Челси - Фулъм 0:0 (Висша лига)
01 декември Уест Хем - Челси 3:1 (Висша лига)
05 декември Челси - Нордселанд 6:1 (Шампионска лига)
08 декември Съндърланд - Челси 1:3 (Висша лига)
13 декември Монтерей - Челси 1:3 (Световно клубно първенство)

Досегашни срещи:

Коринтианс - Челси

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Коринтианс - 5.00
Равен - 3.50
Челси - 1.72

Коефициенти от Offsidebet:
Коринтианс - 4.50
Равен - 3.25
Челси - 1.72

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160