Лил се подсили с френски национал


Н. Гавазов

Лил се подсили с френски национал

Лил привлече френския национал Марвин Мартен от Сошо с трансфер за 10 милиона евро. 24-годишният полузащитник подписа контракт за 5 години, а сделката стана факт само ден след загубата на Франция от Швеция с 0:2 в мач от Група D на Евро 2012.

Мартен записа 5 гола и 25 асистенции в последните си два сезона за Сошо, като помогна на отбора да стигне до петото място в първенството през 2011 година. Полузащитникът трябва да замести в състава на Лил белгийския национал Еден Азар, който беше продаден на Челси срещу 39 милиона евро.

Марвин Мартен има 14 мача за Франция. Той влезе два пъти като резерва в груповата фаза на Евро 2012. На четвъртфиналите пък „трикольорите" се изправят срещу тима на Испания.

„Чувствам се много щастлив. Реших да дойда в Лил, защото това е амбициозен клуб, който отдавна е интересен за мен. Поради това смятам, че правя правилния избор и искрено се надявам, че всичко тук ще бъде добре. Лил впечатлява. Тук инфраструктурата е развита и аз вече се запознах със стадиона. С нетърпение очаквам старта на първенството", заяви Мартен за TF 1.

 

  Сподели
98