Божинов отива в Трабзонспор


Н. Гавазов

Божинов отива в Трабзонспор

25-годишният нападател на Спортинг Валери Божинов в следващите няколко дни ще трябва да стане играч на Трабзонспор, информира sport3. Както е известно, българският национал разочарова с представянето си в португалския гранд през сезона и така и не успя да се пребори за титулярно място в състава на „лъвовете". Последното му изпълнение с отрицателен знак бе в мача срещу Морейренсе, в който българинът пропусна дузпа и по този начин отборът му изпусна победата.

След като си навлече гнева на публиката и на своите съотборници, в момента Божинов е изваден от отбора, а в началото на седмицата неговия агент Джери Паломба заяви, че намерението на Спортинг е да даде Валери под наем в друг отбор, независимо от условията на сделката.

„Мога да потвърдя, че намерението на Спортинг е да прати Валери под наем за остатъка на сезона. Има много гняв около момчето, всичко е заради една пропусната дузпа. Лече и Фиорентина се интересуват от него, както и други европейски отбори, от Швейцария, Испания и Украйна. Не съм влизал в контакт с Фиорентина, но той ще бъде щастлив да се завърне в Италия", заяви Паломба за Tuttomercatoweb.com.

Според представителя на българина, интерес към неговия клиент има от страна на Лече и Фиорентина, както и от отбори от Испания, Швейцария и Украйна.

 

  Сподели
98