Клинсман: Парите загрозяват футбола


Н. Гавазов

Клинсман: Парите загрозяват футбола

Старши-треньорът на националния отбор на САЩ Юрген Клинсман смята, че в съвременния футбол парите пречат върху развитието на футболистите. Според специалистът, играчите в момента живеят прекалено охолен начин живот, а липсата на предизвикателства не ги принуждават да се развиват и усъвършенстват, особено в психологически план.

„Най-добрият футболист, за да прогресира е длъжен всеки ден да се сблъсква с нови предизвикателства. Най-напред във физически план. И разбира се, в психологически. Може да имате в състава си най-добрия, най-талантливия играч в света, но ако той спре да се издига и развива, неговият талант не означава нищо. Този проблем се вижда добре в националния отбор на Германия", заяви за ESPN Клинсман.

„Парите буквално загрозяват и съсипват футбола. Много играчи живеят охолно и на практика далеч от спорта - в главите им е всичко друго, но не и как да излязат на терена и да покажат най-доброто от себе си. Разлигавени са, а парите с които разполагат парализират техните способности за развитие. За съжаление, това е точно така", допълва немския специалист.

 

  Сподели
103