Меси спечели 46-ия си трофей


Н. Гавазов

Меси спечели 46-ия си трофей

Известният аржентински нападател и капитан на Интер Маями Лионел Меси спечели 46-ия трофей в кариерата си благодарение на ранната победа на отбора в редовния сезон на МЛС.

Припомняме, че Интер Маями победи Кълъмбъс Крю с 3:2 в мач от редовния сезон на МЛС, благодарение на което два кръга преди края на редовния сезон натрупа 68 точки, на 11 точки пред най-близкия си съперник. Така "чаплите" си гарантираха титлата.

Имайте предвид, че миналата година 37-годишният аржентинец спечели Купата на лигата с Интер Маями. Преди това той игра за ПСЖ, с който два пъти стана шампион на Франция и спечели Суперкупата на страната, както и за Барселона, където постиженията му включват 34 трофея.

Освен това, като част от националния отбор на Аржентина, Меси спечели титлата на Световната купа (2022), Копа Америка (2021, 2024), Финалисима (2022), както и златни медали на Олимпийските игри (2008) и Световното младежко Шампионат (2005).

След това "чаплите" ще трябва да се борят за купата на МЛС, присъдена на победителя в плейофите. В него участват 18 отбора - по девет от всяка конференция.

  Сподели
41