САЩ приютява Ройс след напускане на Борусия


И. Ангелов

САЩ приютява Ройс след напускане на Борусия

Ел Ей Галакси от американската футболна лига се приближава към подписването на легендата на Борусия Дортмунд Марко Ройс това лято. Според Фабрицио Романо отборът на Мейджър Лийг Сокър е в напреднали преговори с представителите на германския нападател и е уверен, че ще си осигури услугите му това лято. В момента те преговарят за подробностите по договора на Ройс и се очаква да обявят пристигането на ветерана много скоро.

35-годишният футболист напусна Дортмунд след 12 години, в края на кампанията 2023/24 г., тъй като договорът му с отбора от Бундеслигата изтече. По-рано той беше свързван с други отбори от MLS като Шарлот и Сейнт Луис Сити, но в крайна сметка ЛА Галакси успя да сключи сделката.

Ройс напусна германския клуб като един от най-титулуваните играчи в тяхната история, тъй като спечели две купи на Германия и още толкова суперкупи. Той също беше част от отборите на Дортмунд, които завършиха на второ място през сезоните 2012-13 и 2023-24 на Шампионската лига.

Галакси, който е трети в Западната конференция в момента, ще бъде видян в действие в четвъртък, когато се изправи срещу Колорадо Рапидс във важен сблъсък от MLS.

  Сподели
34