Уругвай спря Бразилия, Колумбия размаза Панама


Н. Гавазов

Уругвай спря Бразилия, Колумбия размаза Панама

Уругвай  сложи край на мечтата на Бразилия да триумфира с трофея на Копа Америка, след като спечели с дузпи четвъртфиналния сблъсък между двата тима на "Алийджънт Стейдиъм" в Лас Вегас.

 В редовното време съперниците не си отбелязаха гол, а при дузпите урусите се наложиха с 4:2 точни изстрела. Възпитаниците на Марсело Биелса трябваше да минат през доста трудности в мача, като първо загубиха основния си защитник Роналд Араухо заради контузия, а в 74-тата минута останаха и в намален състав заради червен картон на Нахитан Нандес. Въпреки това те успяха да докарат срещата до дузпи и там показаха по-здрави нерви и наложиха волята си.

 При 11-метровите удари Уругвай вкара първите си три изстрела чрез Федерико Валверде, Родриго Бентанкур и Джорджан Де Араскаета. В същото време бразилците далеч не бяха толкова прецизни. Първо ударът на Едер Милитао бе спасен от вратаря, след това Андреас Перейра вкара, но при третата дузпа и Дъглас Луис не успя да отбележи, като уцели греда.

Хосе Хименес даде надежди на "кариоките" пропускайки четвъртия удар за "небесносините", докато Габриел Мартинели бе точен за бразилците. Решаващата дузпа се падна на Мануел Угарте, който бе безгрешен и порази вратата, за да донесе успеха на Уругвай.

В друг мач от деня Колумбия се наложи над Панама с категоричното 5:0 в 1/4-финалния мач на Копа Америка, който се игра на "Стейт Фарм Стейдиъм“ в Глендейл, предаде ФОКУС.

Точни за победителите бяха Йон Кордоба (8'), Хамес Родригес (16'), Луис Диас (41'), Ричард Риос (70') и Мигел Борха (90+4'). За част от головете вина имаше и бившият защитник на Левски - Хосе Кордоба.

Така на полуфиналите Колумбия ще се изправи срещу Уругвай.

  Сподели
159