Панама изненада САЩ в мач с два отменени гола, Уругвай размаза Боливия


Н. Гавазов

Панама изненада САЩ в мач с два отменени гола, Уругвай размаза Боливия

Отборът на Уругвай направи решителна крачка към директните елиминации в Копа Америка след успех с 5:0 срещу тима на Боливия. С успеха възпитаниците на Марсело Биелса оглавиха своята група "С", съобщи БНР.

Старт на головото шоу даде Факундо Пелистри, който откри резултата в 8-ата минута, след като се възползва от центриране на Араухо. Малко по-късно в 21-вата минута Дарвин Нунес запуши устите на всичките си критици и покачи, завършвайки атаката на своя тим с прецизен удар. Това бе попадение в седми пореден мач за футболиста на Ливърпул с националната фланелка.

Головата фиеста продължи чак в заключителния четвърт час на редовното време, когато в 77-ата минута халфът Николас де ла Крус осигури добро подаване на Максимилиано Араухо в наказателното поле, а там последният не сбърка, за да направи преднината на тима си класическа.

В 81-вата минута нещата започнаха да вървят към разгром. Факундо Пелистри отигра към Федерико Валверде и халфът на Реал Мадрид прати топката в долния ляв ъгъл. Петото попадение падна минута преди края на редовното време. Бентанкур скочи високо, за да засече центриране от корнер в малкото наказателното поле и оформи крайния резултат.

Отборът на Панама победи изненадващо домакина  САЩ с 2:1. В 22-ата минута американският нападател Фоларин Балогун откри резултата , вкарвайки от пас на Антъни Робинсън. Четири минути по-късно панамците изравниха резултата с усилията на защитника Сезар Блекман. В края на второто полувреме нападателят на националния отбор на Панама Хосе Фахардо постави крайния резултат с пас на Абдиел Аярза .

Обърнете внимание, че в тази среща в 18-ата минута американският играч Тимъти Уеа получи директен червен картон . В края на срещата в 88-ата минута съставите бяха изравнени. Съдията на мача Айвън Бартън изгони полузащитника на Панама Адалберто Караскиля. Мачът включваше и два отменени гола с VAR, отбелязани от американците Камерън Картър-Викърс и Уестън Маккени .

В следващия мач отборът на САЩ ще се срещне с Уругвай, а Панама ще играе мач с Боливия. И двете срещи ще се проведат на 2 юли. След два мача Съединените щати останаха на второ място в класирането на група C с три точки, а Панама беше на трето място с три точки.

  Сподели
81