Колумбия ще изхвърли Боливия от Копа Америка


Н. Гавазов

Колумбия ще изхвърли Боливия от Копа Америка

Колумбия - Боливия
Стадион: "Бригадиер Генерал Естанислао Лопес", Санта Фе
Дата: 10.07.2011
Час: 22:00
Съдия:

Колумбия ще бъде символичен домакин на Боливия в среща от последния кръг на груповата фаза на турнира Копа Америка и ако постигне какъвто и да е резултат без загуба с повече от два гола, ще се класира за четвъртфиналите на състезанието. В предишните си два мача „Ла Кафетерос" победиха без особено напрежение и с твърде икономична игра Коста Рика с 1:0, а срещу домакина Аржентина възпитаниците на Ернан Гомес се справиха безапелационно с Меси и компания и заслужиха нулевото равенство, което ги изкачи на първото място в група А на турнира с актив от четири точки.

Боливия, който е сочен за един от аутсайдерите на турнира и не е преодолявал груповата фаза на Копа Америка от 1997 година, когато бе домакин на първенството, се намира заслужено на последното място с актив от една точка. В мача на откриването срещу Аржентина, „Ла Верде" се възползва от безобразната игра на домакините и бе близо до успех след гола на Рохас в 48-та минута, но 14 минути преди края на срещата, влезлият като резерва Агуеро възстанови равенството и спаси своите от загубата. Във втората среща срещу Коста Рика, боливийците бяха по-добрият отбор, но Чавес и Морено не успяха да реализират положенията си, докато техният противник умело се възползва от свободните пространства в защитата на отбора воден от Густаво Куинтерос и с попадения на Кемпбъл и Мартинес достигна до победата с 2:0.


Най-вероятно Ернан Гомес ще използва същата схема на игра, както в предишните два мача на Колумбия - с Адриан Рамос начело на атаката, който ще бъде подкрепян от Фалкао и Морено. В опорната зона ще бъде Гуарин, а Агилар и Санчес ще оформят средната линия на „Ла Кафетерос". Защитата ще се води от Йепес, който заедно с Переа ще брани подстъпите към вратата на Мартинес.

Густаво Куентерос знае, че няма какво да губи и ще заложи в атака на двама нападатели в лицето на Морено и Арсе, а твърде вероятно е когато топката е притежание на отбора, към двамата нападатели да се присъединява и Кампос. Рискът от този начин на игра се видя много добре в двубоя срещу Коста Рика - няма да бъде по-различно и сега. Две промени ще бъде принуден да направи наставника на Боливия и на мястото на изгонените Флорес и Риверо, най-вероятно ще пусне Амадор и Хойс.

Предположенията са, че ще станем свидетели на много активни действия от страна на боливийците, които се нуждаят от победа с повече от два гола, за да си осигурят участието в следващата фаза на турнира. Интересно е, какво ще покажат колумбийците - в двубоя си срещу Коста Рика „Ла Кафетерос" игра до момента, в който отбеляза попадение, след което футболистите намалиха темпото и икономисаха силите си. В предстоящият мач не е изключено да станем свидетели на равенство, въпреки предположенията на специалистите за победа на Колумбия. С малко по-авантюристично настроение спокойно бихме заложили на реми, а и коефицентът за това е доста добър. По-консервативните играчи пък могат да играят „единица" или на по-атрактивното: равенство през първата част и победа на Колумбия като краен резултат.

Прогноза за: Колумбия - Боливия 1:1


Коефициенти от bet365:
Колумбия - 1.62
Равен - 3.60
Боливия - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Колумбия - 1.60
Равен - 3.30
Боливия- 6.25

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157