Коста Рика постигна убедителна победа срещу Боливия (видео)


Н. Гавазов

Коста Рика постигна убедителна победа срещу Боливия (видео)

С два гола на Мартинес и Кемпбъл през второто полувреме, Коста Рика изненадващо победи Боливия с 2:0 в мач от втория кръг на груповата фаза на турнира Копа Америка, който се игра рано тази сутрин в Сан Салвадор. Разликата в резултата можеше да бъде и по-голяма, но гредите спасиха на два пъти вратата на Ариас, а пропуски направиха Мадригал и Калво, а Гуевара пропусна от бялата точка. Боливийците пък нямаха никакви шансове през второто полувреме, след като Флорес и Риверо бяха изгонени и оставиха отбора си с девет човека.

Двубоят започна с тотално превъзходство на „Ла Верде" и още в самото начало Арсе и Рохас пропуснаха да открият резултата. Младият отбор на костариканците, който прие играта в собствената си половина се защитаваше много умело и разчиташе изцяло на контраатаки, при една от които Кемпбъл изведе Мадригал сам срещу вратаря Ариас, но ударът на нападателя бе неточен.

Втората част, която бе по-интересна започна отново под диктовката на боливийците, които хвърлиха повече усилия в атака и по този начин отвориха повече свободни пространства в отбраната си. От това се възползва техния противник в 59-та минута, когато при една контраатака отляво, Кемпбъл с дълъг пас намери Гуевара пред наказателното поле на „Ла Верде", той стреля, топката се отби от вратаря Ариас и попадна в Мартинес, който бе безпощаден - 1:0 за Коста Рика. Голът не стресна боливйците, които продължиха да атакуват повече, подкрепяни от по-голямата част от публиката на стадиона, но Чавес и Морено не успяха да се възползват от шансовете си. Развръзката дойде 11 минути преди края на редовното време, когато Мора изведе Кемпбъл отляво очи в очи с Ариас и нападателят не пропусна да снеме всякакви въпросителни около крайния победител в двубоя - 2:0 за Коста Рика!

След изиграването на срещите от кръга, отборът воден от Ла Волпе е вече на второ място в класирането с актив от три точки - една повече от Аржентина, като двата отбора ще се срещнат след четири дни в последен мач от групата. Боливия е на последно място с една точка и в неделя се нуждае от победа срещу Колумбия и благоприятно развитие на нещата в другия мач, за да продължи в следващия етап на турнира.

  Сподели
161